Citeva imagini de la locatia favorita din Obirsia Lotrului, locatie unde vom reveni de cite ori vom avea ocazia. Este situata pe un drum forestier inainte de trecerea riului Lotru.
Aici am petrecut 4 zile pline chiar 5 de fapt, fara semnal de telefon, adio vodafone, fara zgomot, decit insotiti de fumul focului de tabara care marca locatia unde eram campati.
Cred ca a fost una din cele mai reusite locatii, aveam masa mare si banci de lemn, lemne din belsug, izvorul linga noi care se varsa in Lotru si 3 brazi uscati ce ne tineau umbra
Cabana din imaginea de mai sus a fost a Ocolului Silvic in anii 80 cind am descoperit-o intimplator cautind un adapost deoarece pe atunci eram cortisti. Acolo am facut multe concedii.
Dupa ce am pus-o la punct fiind pustie si dezafectata, padurarul ce o avea in inventar ne-a dat liber la sedere deorece o aranjasem mai mult decit functionala si s-a lasat cu o prietenie
Un mare avantaj al acestei locatii, este izvorul din apropiere. Nu e nevoie de frigider..mare lucru. Fiind si lemne din belsug, seara am inchis-o cu un foc de tabara si o poza de grup. :)
S-au spalat atit vasele dar si rufele la riu apoi s-a lasat cu o partida de plaja pe malul opus. La prinz a sosit Ion cu Jeni, rulotisti pe care ii cunosteam de la o intilnire la Gura Diham
Am stat la un foc de tabara inainte de ziua plecarii celorlati tovarasi de excursie. Noi am decis sa mai raminem, urma Sf Maria. Decizia nu a fost inteleapta pt ca s-a stricat vremea
In 14 aug zi am ramas numai cu Ion si Jeni. Nelu Dana si copii plecasera si bine au facut. Peste noapte a inceput o ploaie ca-n filmele englezesti. De Sf Maria vremea nu a tinut cu noi.
Peste zi, ne-am mai incalzit la focul de tabara, dar temperaturile scazusera simtitor. Eram la 1500 m iar in Obirsie, te astepti la orice schimbare de vreme. Acolo s-a folosit si umbrela..
In seara de Sf Maria, Jeni ne-a facut clatite si gogosi cu afine culese de ea, iar Ion a spart citeva buturgi de brad. Am facut o seara de ramas bun la acelasi foc ce place tuturor.
Ne-am despartit greu de acest loc minunat, insa era timpul sa ne vedem de drum cu toate ca puteam sa mai stam o zi. Eram scceptic in ceea ce priveste vremea pe pasul Urdele.
Am plecat cind se luminase cit de cit, dar ceea ce vedeam noi a fost valabil numai in Obirsie.. Ce bafta am noi avut pe adevarata Transalpina, veti vedea in topicul urmator.. :(
Deocamdata, urmeaza clipul cu sederea de la Obirsia Lotrului. In oricare clip, se pot vedea de 10 ori mai bine conditiile reale si detaliile ce cu greu le putem descrie prin scris...
.