Anul trecut, vazand asfalt pana in Seaua Dichiului si apoi pana la cabana Piatra Arsa, am fost de mai multe ori, cu bicicleta (cu motor) cu scuterul si ultima data si cu rulota la Padina.
La 120 Km de Bucuresti, peisajul este de poveste.
Exista un dar...
Din Sinaia, Cuibul Dorului, Seaua Dichiului pana la Pestera, asfalt, parca esti in Alpi. Din Seaua Dichiului pana la Bolboci, unde a vazut colegul campingul, mai merge, macadam de munte. Dar cand incepi sa ocolesti lacul, parca eram pe mare cu valuri de gradul 9. Nevasta-mea nu a mai rezistat si s-a urcat in rulota culcandu-se pe podea ca sa mai atenueze raul provocat de balans. Cand roata stanga fata era pe un damb, roata spate dreapta era intro groapa, iar roata stanga rulota dumnezeu stie unde mai era. Am noroc de rulota rezistenta, dar bucsaraiele masinii (care oricum numai aveau mult) a trebuit sa le schimb imediat.
Daca eu nu am batut muntii pe drumuri nestiute, cu rulota ! poate Rusu sa o mai fi facut.
Daca sunteti curiosi, nu aveti copii cu voi (sau merg 2 ore pe jos pe drumul din jurul lacului) merita o experienta.
Ciudat, eu avand bicicleta cu motor am cutreierat si celalat drum al lacului. Culmea, anul trecut vreo 10% era chiar asfaltat.
Dar...INCHIS. Din discutiile cu localnicii, fondurile europene fusesera taiate, lucrarea neterminata, cu bariere la ambele capete.
Pacat.
Daca in 2013 s-a facut ceva, nu stiu.
Sunt ursi. (anul trecut i-am intalni de trei ori, la cativa metri distanta). Din abundenta. Unul, alergat de caini, mi-a ras rulota chiar in momentul in care vroiam sa deschid usa , curios fiind ce-i cu zgomotul de afara. Daca mai aveti petarde si un chibrit, un spray cu piper, nu strica sa le aveti in buzunar. Oricum interesul lor sunt mancarea din corturi si ghenele de gunoi.
Si dovada.
https://www.youtube.com/watch?v=-CBfzq-GkYM