Rezervoare apa rulota

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Adochitei Vlad
Membru forum
11
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Feb 1987

Rezervoare apa rulota

Mesaj de Adochitei Vlad »

Vreau sa aduc apa in rulota. Pana acuma, aveam un bidon de 30 de litri si cu pompa conectata la exterior aveam apa. Dar, cum ma mananca offcampingul, vreau sa bag apa in interior. Asadar, am 3 canistre - 2 de 20 si 1 de 30. Ele vor comunica intre ele pe principiul vaselor comunicante. O canistra de 20 sub pat, langa boiler, in cel mai jos punct. Aceasta are pompa de apa in ea, si 3 stuturi - un tur (apa), retur(aer) si robinetul de golire pt iarna. A doua canistra de 20 e sub dulap/sifonier in spate la truma, pe aripa dreapta spate, cam la 30 cm de podea si are tot 3 stuturi - 1 intrare apa, 1 iesire apa si 1 iesire aer. A treia canistra de 30 e in dulap/sifonier, la 50 cm de sol, deasupra trumei. Aceasta are 1 stut de iesire apa in bidonul 2 si gura de alimentare care duce in perete, la busonul de alimentare (tip carburant auto), unde se afla si stutul de la supra-plin/evacuare aer de la celelalte 2 bidoane. Alimentarea se va face cu o palnie infipta in buson, in care torn cu galeata, alta canistra, furtunul, alta pompa de apa, etc.

Toate astea pana aici le-am gandit si deja facut unele (stuturi in canistre, T-uri, coliere, silicon{Sika Flex} ). Dilema mea e... cu ce fac legatura intre bidoane? Am incercat cu 4 feluri de furtun, dar daca fac un 90 de grade din scurt, se sugruma. M-am mai gandit la copex, mai ales ca dupa montaj nu mai am treaba cu ele, nu le mai ating. Exceptand imbinarile, care oricum o sa le fac cu simt de raspundere, tine copexul in timp ? Nu plesneste de aiurea cand sunt bidoanele mai pline ?

Am vazut la cineva pe forum buson de alimentare apa. Poate sa-mi spuna un pret si de unde ?
0745/91.31.61 0784/016.800 adochiteivlad@gmail.com YM: klez4by4@yahoo.com
Abbey GT 213; Peugeot 306 1.6; Ford Transit `96 2.5 TD

Nu sunt trist, doar treaz.
Doru Bodeanu
Membru asociat
14
Oras: ploiesti
Data nasterii: 19 Dec 1960

Re: Rezervoare apa rulota

Mesaj de Doru Bodeanu »

Buna ziua,
Foloseste furtunuri speciale pentru lichide alimentare. Acestea contin o insertie care impiedica sugrumarea la curbe chiar mai mici de 90 grade.Se gasesc la magazinele de specialitate, trebuie cerute ca atare, nu cedeaza la coliere dar sunt ceva mai scumpe.
Cu stima,
Doru Bodeanu
Autorulota FORD- HOBBY
tel. 0724670730
mariusb-mariusb

Mesaj de mariusb-mariusb »

Intra pe exis.ro si gasesti tot ce-ti trebuie, coturi, furtunuri, etc. Totusi eu am montat la mine si recomand un singur rezervor de capacitate mare, astfel elimini o multitudine de imbinari. Sa iei in calcul ca aceste rezervoare/canistre au inertie mare (cand sunt pline, se mai intampla sa mergi cu ele pline) si trebuiesc bine ancorate; exista vibratii/frecari deci atentie cum pozitionezi/fixezi furtunurile si nu in ultimul rand atentie la condensul format pe canistre/rezervoare. PS eu am luat din olanda "gura" de alimentare apa mai scump decat la exis. Mai poti incerca si la: motorhome, victor la piatra neamt, cu siguranta mai sunt. Spor la treaba. Era sa uit NU COPEX.
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Ai auzit de vorba... munca in zadar ? Eu zic sa lasi bidonul la exterior, este mult mai practic. Crezi ca iti fura cineva pompa de apa sau iti baga teroristii otrava in bidon ? Nu iti face griji... Mai bine folosesti spatiul la interior pentru haine si alte lucruri practice, mai ales ca stai off. Iti spun aceste lucruri deoarece aceeasi greseala am facut-o si eu, am gaurit rulota ca sa pun buson de alimentare cu apa, dupa care mi-a parut rau. Si cu gura de alimentare, tot cu palnia o sa pui apa daca nu ai sursa de furtun. Sfatul meu cam asta ar fi...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Adochitei Vlad
Membru forum
11

Tocmai ca o sa campez off, de asta vreau sa mut apa in interior. Nu vreau sa dorm cu grija ca ma trezesc dimineata si nu mai am pompa, la fel cum nu vreau ca de fiecare data cand plec de langa rulota sa trebuiasca sa bag canistra cu pompa in ladita de la dus. Cu cat sunt mai putine "scule" care sar in ochi si sunt la indemana, cu atat mai bine. De teroristi nu e cazul. Dar de unu altu care are nevoie de o pompa pe 12, se gasesc. Si daca nu au nevoie, merg pe principiul "Da las sa fie acolo, ca nu se stie cand o sa trebuiasca", si hop se sperie pompa mea de apa si nu o mai gasesc. :D

M-am gandit si la un singur bidon de apa, dar nu prea am locuri pt depozitare. Asa, 1 canistra sta intre boiler si dulap, sub pat, o alta sub dulap, in spate la truma si mai ramane una singura "la vedere", daca deschid usa la dulap. Pe toate le voi ancora cu doua seturi de platband perforat. La condens nu m-am gandit. Cu toate ca, ar putea face condens doar la alimentarea cu apa, cand aceasta e rece si in rulota e cald. Merge pusa o izolatie "izopren" peste ele ?

Adochitei Vlad
Membru forum
11

Da, am gasit la Dedeman furtun alimentar, la aprox 3 lei/m.l. x 3metri (Multam dl. Doru) Sunt excelente pt ce-mi trebuie. Coliere de inox 2.6 lei x 10 buc. Robinet pentru dat drumul la apa (din plastic) 7 lei-2buc - Eu vroiam doar unul, dar veneau la set. Comandat de la Exis capacul/busonul de alimentare, aprox 65 lei + transport (multam Mariusb). Cativa metri de izolatie de pus sub parchet + scoci (sau cum dracu s-o scrie) de lipit aveam pe acasa. Un sfert de tub de Sikaflex si umpic de Moment Fix, ramasese de la alte reparatii. Platband perforat am gasit prin masina cativa metri. A mai ramas de cumparat un racord "Y" pt supraplinul de la cele 2 bidoane de jos... Am uitat de el, dar ramane pe data viitoare.
Costuri totale aproximative: 130 lei +/- 30. Pana acuma am lucrat cam 3 ore facand stuturile la canistre si "planul de bataie". Pe Luni/Marti urmeaza sa incep sa le montez la interior, sa se usuce siliconul bine.
Dupa ce termin, voi reveni cu poze pas cu pas, in cazul in care vor mai fi colegi doritori de modificari.

Eu am gandit ca voi merge cu maxim 30 de litri de apa in rulota (pt uz la drum). Avand in vedere ca stiu cat de cat unde voi campa, voi face plinul la canistre prin gura de alimentare, de la ultimul peco sau vulcanizare, fantana, pana la locul de campare. Adica voi merge cu bidoanele pline maxim 5 km. Avand in vedere ca sunt in spatii separate, elimin si riscul de balans creat de apa din bidoane. Apa aceasta va fi folosita doar la spalat vase, dus, etc. Apa potabila voi cumpara 1-2 bidoane de 5 litri de pe la magazin. Oricum mai sanatoasa e berea sau vinul. In portbagajul masinii voi avea 2 sau 3 canistre goale de 20 de litri pt alimentari ulterioare, daca camparea e mai lunga. Daca trebuie sa plec si am bidoanele pline in rulota, dau drumul la robinet, pun o canistra de 20 afara sa o umplu, iar dupa ce se termina de curs, inchid robinetul si torn cei 20 de litri inapoi in rulota, sa fie acolo pt drum.

Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Ai posibilitatea legala de a incarca ansamblul masina + rulota cu aproximativ 200-250 kg din care 140kg sunt deja ocupate de 2 persoane, daca aceste "idei" te costa deja 100 kg suplimentar pe rulota, cred ca vinul si berea o lasi acasa, nu mai zic de apa plata de care o sa ai nevoie dimineata!!!...referitor la bidonul exterior, il poti ancora de rulota, seara poti scoate pompa daca ai teama furtului...dar deja ai investit in aceste idei si nu mai au importanta sfaturile, parerea mea este ca toata combinatia este total gresita.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Adochitei Vlad
Membru forum
11

Daca masele ar fi singura problema, atunci e ok. Autoturismul are 510 kg util, iar rulota 270 kg. Intrucat la drum voi merge doar cu 30 kg de apa + bidoanele aferente instalate, inseamna aprox 40 kg in plus fata de inainte. Da, pe ultima suta de metri dupa ce le voi umple, va fi 70 litri apa + bidoanele inca 5 kg, dar asta pt maxim 5 km. In rest, cort, a doua baterie, rezerva si alte lucruri grele, incap inghesuite in portbagajul masinii.

Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

In talon scrie cat ai masa maxima autorizata in ansamblu,o sa ramai surprins cand vei citi... dupa cum zici ai voie 700 kg,greutatile nu se aduna la cat poate fiecare!!! nu-i chiar asa!!!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Scrie răspuns