Batranica mea Abbey GT 213 `87

prezentare RV
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Adochitei Vlad
Membru forum
11
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Feb 1987

Batranica mea Abbey GT 213 `87

Mesaj de Adochitei Vlad »

Am plecat anul trecut prin Martie in Londra sa-mi iau o autoplatforma. Cum nu stiam ce sa pun pe ea in drum spre casa (sa mai iau un turism mic? sa fac un transport sa-mi scot gazu?) am zis sa iau o rulota ca de mult ma tot batea gandul. M-am tot uitat pe net, multe ieftine si rele, bune dar peste bugetul meu, asa ca am plecat din Londra si prin Guidford am oprit la un parc de rulote unde vazusem una pe net la 700 lire si ceva. Nu am fost foarte multumit de cum arata (statea de cativa ani sub un copac, cu infiltratie in partea frontala, interiorul putin decolorat de soare). Dupa niste negocieri, am zis ca o iau ca oricum e mai bine ca la cort. Ulterior am reparat anul trecut panoul frontal, izolat tot exteriorul, curatat/dezinfectat absolut tot la interior, acum arata aproape "boboc".
Dotari: 2 canapele care se fac pat mare pt 3 ( cu sardina, 4) persoane, bucatarie cu - aragaz 3 ochiuri + grill + cuptor, hota, ghiuveta + uscator vase, frigider + congelator 12/220/gaz (foarte functional). Baie cu: WC fix Thetford (lipsa caseta), chiuveta rabatabila, cadita dus + dus cu para cu baterie separata. Soba gaz, boiler gaz Carver, senzor fum, geamuri foliate (oglinda), plasa tantari doar la trapa si la frontal mare, urmeaza sa achizitionez si pt cele 2 laterale din fata, radio/cd/usb player cu 4 dif de 25 W fiecare, redresor incorporat in panoul de control, cort aproape nefolosit care vine ca o manusa.

Printre putinele lucruri care nu-mi plac la ea, dar le voi remedia in viitorul apropiat ca nu pot sta degeaba: portbagajul are 2 usi mici si e chinuiala la schimbat butelia/bateria, alte bagaje. Mai am de schimbat aspectul frontal al mobilierului ca e "spalacit" de soare, cel mai probabil cu autocolant care imita lemnul, vasul de apa e exterior si tre sa stau cu ochii pe el+pompa, ceea ce e incomod, dar il voi muta/adapta cat de curant sub sifonier in spate la soba. Furtunele de apa reziduala sunt pe sub rulota si iarna vor ingheta daca le folosesc. Garda la sol oarecum mica, avand in vedere ca sunt o fire mai libera, intotdeauna voi prefera offcamping ceea ce va duce inveitabil si la drumuri rele.

Ce-mi place: In primul rand, dotarile, pt ca e mult mai mult decat aveam eu in cap. Dimensiunile de gabarit reduse (pot sa ma strecor mai bine printre copaci), nu am copii inca, deci cativa ani o sa incapem (eu si colega) de minune in ea. Forma aerodinamica, ca mai bine iau 2 beri decat un litru de benzina in plus. Ca e a mea si ma mandresc cu ea (camasa de pionier) :lol:

Cum urmeaza de luna viitoare sa folosesc rulota cam 1-2 sapt pe luna, in diferite locatii din tara in interes de serviciu (telecomunicatii), trag sa o fac cat mai functionala pt ce-mi trebuie : panou solar de peste 150 W, "catarg" telescopic (3-4 metri de la sol) pt montat diferite antene, o buna izolare termica pt ca la iarna presimt ca o sa fie frig si lista poate continua... W.e. asta ma obligat colega de camera sa fac oficial prima iesire cu rulota in cui, am mai iesit anul trecut din scurt (1 noapte), dar pe platforma(numere de GB).
Asadar, pozele vor veni, duminica sau luni.
0745/91.31.61 0784/016.800 adochiteivlad@gmail.com YM: klez4by4@yahoo.com
Abbey GT 213; Peugeot 306 1.6; Ford Transit `96 2.5 TD

Nu sunt trist, doar treaz.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: Batranica mea Abbey GT 213 `87

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Felicitari si sa te bucuri de cat mai multe iesiri cu colega :D!
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Adochitei Vlad
Membru forum
11

Da... Azi m-am lovit de rar si de cheful lor de munca, pe banii nostri.
Am ajuns cu rulota in poarta lor, imi zice portarul ca-mi trebuie programare. Sapt trecuta cand am sunat la bucale, nu era necesara, au intrdus-o Vineri din nou. Minunat, pun mana pe telefon si sun, urmez indicatii, ajung la serie de sasiu si surpriza "Nu putem sa va programam pt ca pe aceasta serie de sasiu este deja emisa CIV". Am ramas masca... Pai, daca nu poate sa ma programeze, cum pot eu sa ma duc la ei sa-mi vada seria ? Imi spunea sus si tare sa iau legatura cu cel ce mi-a vandut-o si sa-mi dea cartea rulotei, de romania. Asta in conditiile in care personal am cumparat-o din parc de rulote din Anglia, cu factura. Ea nu si nu. Apoi ii spun sa-mi spuna nr de inmatric care corespunde acestei serii, sa-mi fac o copie a numarului si sa il pun pe rulota sa merg linistit, ca deh, e inmatriculat, nu ? Durere de cap grozava.
In fine, iau factura si ma duc la un nea ingineru sa-mi dea un sfat, o explicatie. Acesta bate la calculator seria si surpriza: Nu era o remorca inmatriculata in RO cu seria mea, ci vreo 7 bucati, toate de Anglia, diferite firme, modele, ani, resectiv numere de inmatric. Cand am auzit, m-am mai usurat, m-i sa explicat ca e ceva normal ca cele de Anglia sa aibe aceleasi serii, mai ales la cele produse pana in 90, si imi spune sa sun din nou la programari cu aceeasi serie si daca sunt probleme, sa pun un "x" sau un "0" in coada.
Sun din nou si surpriza, se face programarea fara nici o problema, pe seria rulotei, nemodificata. Pai cum dracu prima data nu a vrut duduia, si a doua oara, dupa jumate de ora nu a fost nici un fel de problema ?
Acuma, bonus, programarea tocmai peste 2 saptamani.... :evil: Adica... se putea si mai rau, la iarna, nu ?

In fiecare zi imi e tot mai greu sa fac ceva in romania, iar aceste intamplari, ca cea de azi, ma fac sa caut joburi in alte colturi de lume, departe de casa...

Silviu Ghete
Membru forum
14
Oras: Jugureni PH
Data nasterii: 26 Mar 1969

Mesaj de Silviu Ghete »

De curiozitate, ce antene pui pe catarg si cum il ancorezi? Am si eu unul si inca fac planuri pentru suport.
MCV+Hobby Prestige 425
Imi place sa gatesc cu vin. Uneori pun si in mancare.
Arcadie Sandu
Membru forum
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 16 Oct 1973

Mesaj de Arcadie Sandu »

Din ce cred eu, pune MW-uri si RF-uri pentru telefonie mobila acestea se prind de pilon sau tripoda sau catarg cu niste prinderi numite "bracketi" plus o teava (pentru MW fi 114, pentru RF fi 60). Restul il las pe el.
Fendt 420 Saphir+ Passat
Adochitei Vlad
Membru forum
11

Eu voi folosi, dupa caz:
ant alu telefonie 900 Mhz, greutate aproape de 1 kg. (pt zone in care nu am semnal la mobil)
ant alu amplif semnal 3g (2000 Mhz), aprox 1 kg ( in cazul in care nu am alta accesabilitate la net)
Alvarion sau RedLine (in fct de acoperire), greutate aprox 3 kg. (internet broadband)
Acces Point, daca imi va trebui sa fac un link intre locatii, sau sa imprumut wifi de la cativa km distanta. (500 gr)
1 x antena terestra tv (pt sederile mai lungi, plictisitoare). Asta in cazul in care nu o fixez pe acoperisul rulotei sa stea definitiv.
Catargul - aprox 10 kg.

Catargul va fi confectionat din teava galvanizata, din 3 buc. a cate 1.2 metri fiecare. Se vor prinde intre ele pe principiul "teava de tractare auto". Adica, la un capat va fi mai ingust pe o lungime de 20 cm, astfel incat sa intre una in alta. Apoi, o gaura data prin ele, perpendicular, sa nu o sufle vantul, in care voi baga un cui de siguranta, sau surub. Teava de la baza (sol) va avea diametrul interior cam cu 1-2 mm mai mare decat diametrul exterior al tevii de la roata protap si va avea 2 taieturi (franjuri) pe lungime de 20-25 cm, opuse (la 180 grade). Prinderea de roata protap se va face la baza tevii cu un colier, mai exact cel care tine imbinarile de la esapamentul auto.

Pe scurt: Ajung la campare, bag 3 tevi una in alta si pun cuiele/suruburile de siguranta, ridic teava pe verticala si o pun peste "piciorul" de la roata protap. Taieturile facute la catarg in baza, imi permit sa il trec peste manivela de manevrare a rotii, dar totodata imi da si posibilatea sa o strang la baza cu un colier sa stea fixa sa nu balangane. Apoi, scarita si montez pe teava ce am nevoie. Se poate face si de jos montajul antenelor, dar pt unele (alvarion/redline) trebuie sa fie la pozitie ca e reglaj fin. Dupa aceea, daca va fi nevoie, se poate inventa si o pedica pt rotirea manivelei de la roata, in caz ca bate vantul si roteste catargul cu tot cu antene. Asta este doar parerea mea pt ce as avea eu nevoie. Daca as avea nevoie doar de un suport pt antena tv de satelit, l-as putea pune foarte usor tot pe roata de la protap, insa cu o singura bucata de teava de 1 - 1,5 metri. Astfel, nici nu as sta cu grija ca daca atipesc uitandu-ma la tv, vine cineva si imi "sperie" antena.

Cost aproximativ al "suportului": in jur de 150 lei +/- 50. Timp de montare/demontare: Nu mai mult decat un cort, 5-10 minute.
Din ce am analizat pe la rulota, amplasarea unui suport maricel pentru antene, poate fi facut doar in zona protapului. In rest, eu personal nu m-as risca sa prind ceva greu pe peretii laterali, mai ales daca mai bate si vantul afara.

Daca nu te grabesti tare, pe sfarsitul lunii urmeaza sa-mi fac catargul si voi pune si poze "step by step".

Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Poti sa dai niste detalii despre ce inseamna Alvarion si RedLine? Eu despre Alvarion stiam doar ca fabrica antene, despre RedLine... doar ce scrie pe google. Antenele respective le montezi pentru catarg pentru ca cere serviciul (telecomunicatii) sau pentru a obtine o conexiune la internet pentru rulota?
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Adochitei Vlad
Membru forum
11

Ambele sunt antene de transport date si le folosesc la verificarea semnalului in diferite locatii (Site Survey).
Fiind dedicate pentru punct fix (adica se monteaza intr-un singur loc pe perioade lungi >1 an), nu-s prea pretabile la rulote, iar schimbarea locatiilor presupune ceva munca... daca sunt cu serviciul, pun rulota unde am semnalu`. Daca sunt in concediu, folosesc varianta de mai jos.

Sfatul meu, daca vrei sa-ti tragi internet la rulota, este sa incerci cu modemul de date de la Cosmote - Connect 3G E3131 (are mufa pt ant ext) plus antena externa pt zonele "indepartate", de minim 10 dB (costa undeva la 180 ron cu cablu si mufe). Astfel, ai minimul necesar (mail, YM, navigare), cam pe oriunde poti intra cu rulota + ca e consum de curent minim.

Sau, daca crezi ca acolo unde vei merge va fi o farama de wifi pe undeva, poti sa pui un acces point (aprox 250 ron, dar trebuie 220V) si captezi semnal wifi de la routere casnice (pe linie de vedere) pana la 2-3 km. Eu am prins de la un hot spot OMV, wifi-ul la aprox 1 km in urban (prin cladiri).

Surse de internet la rulota sunt multe. Acuma depinde de ce vrei sa faci cu el si cat de adanc vrei sa bagi mana in buzunar, ca daca ai de unde, poti pune si satelitar, dar asta costa cat nu face.

Scrie răspuns