Liviu Teica scrie:
Cele trei puncte referitoare la permisul categoria B sunt independente și trebuie citite ca atare. NU trebuie să fie două sau mai multe cumulate în același timp. În speță, la puncutl unul ne explică ce presupune un vehicul de categoria B, la punctul doi ne spune că putem conduce acel vehicul urmat de o remorcă ce nu depășește cele 750 kg, iar punctul 3 dă dreptul ca vehiculul categorie B să fie urmat de o remorcă ce depășește cele 750 kg în condițiile enunțate. Cele trei puncte trebuie citite cu „sau” între ele nu cu „și”, fiecare punct fiind independent. Cred că dacă o să căutați o să vedeți că această discuție s-a purtat de foarte multe ori pe forum, posibil de câteva ori chiar în cadrul acestui topic. Ca mențiune, în lege masa maxima autorizată este 4250 de kg pentru ansamblu ce poate fi condus cu categoria B, (dacă se depășesc cele 3500 de kg vă trebuie o adeverință că ați urmat cursurile unei școlii de șoferi în acestă privință). Văd că Dvs. ați trecut 4500 kg, sper ca este o greșeală de scriere, căci dacă nu, pentru o masă de 4500 de kg vă trebuie întradevăr categoria BE. O zi bună!
Multumesc pentru lamurire! Acum am inteles.
Nu am trecut de 4500 Kg. Iata datele de pe taloanele masinii si rulotei:
Autoturism:
Talon model vechi
(11)Masa proprie:1025 Kg,
(11)Masa totala max.autorizata:1540 Kg,
(11)Masa remorcabila cu disp.de franare:1100 Kg,
(11)Masa remorcabila fara disp.de fanare:525 Kg,
(21)Observatii: Masa max.in autotren:2300 Kg.
Rulota:
Talon model nou
(F.1)Masa incarcata maxim admisa din punct de vedere tehnic, cu exceptia motocicletelor:1100 Kg,
(G)Masa vehiculului in serviciu cu caroseria si cu dispozitiv de cuplare in cazul unui vehicul de tractare in exploatare, din oricare alta categorie in afara de M1:747 Kg.
Cred ca sunt pe deplin in regula !
Inca ceva: in legatura cu accea adeverinta de care pomeneati.....se obtine in urma unor cursuri la o scoala de soferi ???? Mai trebuie dat examen ?