RASPUNS OFICIAL LA CATEGORIA DE PERMIS PT. TRACTARE RULOTA

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Încuiat
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Re: RASPUNS OFICIAL LA CATEGORIA DE PERMIS PT. TRACTARE RULO

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Asa am gandit si eu... dar daca dai peste un garcea care aduna masele ? Mai exact... ce zice legea ?
Vezi ca ai PM... :D
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

legea spune ca vehiculul sa nu depaseasca 3500kg, in cazul asta un vehicul il tracteaza pe celalalt, greutatile nu se insumeaza...doar in cazul semiremorcilor care o parte din greutate este preluata de capul tractor, dar aici este alta poveste, greutatea pe osii, care nu este cazul la rulote!!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Constantin Curelea
Membru CD
21

Mesaj de Constantin Curelea »

Sarcina pe osie maxim admisa pe drumurile publice este in general 7 t.
De aceea , camioanele au mai multe osii pentru a distrbui masa in miscare.
Sunt rare situatiile, de regula la poduri, unde nu au acces autovehiculele cu sarcina mai mare de 7 t.
Vehiculele remorcate, intra fiecare cu masa si nr. lor de osii in calcul.
Faptul ca sunt la remorca nu insumeaza masele.
Aici sunt de respectat alte reguli privind dreptul de a conduce autovehiculul remorcat, semnalizarea, bara de legare, etc.
In CIV-ul si certificatul de inmatriculare al fiecarui vehicul sunt trecute datele de gabarit şi de mase , nr. de osii, etc. deci nu pot exista interpretari.
Realitatea este ca transportatorii depasesc masele maxim admise, nu folosesesc intotdeauna osiile suplimentare, si se feresc de cantar.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Nicu Iancu
Membru forum
17
Data nasterii: 05 Iul 1967

Mesaj de Nicu Iancu »

Constantin Curelea scrie:Cum este in talon rulota?
O1 sau O2 ?

http://www.rarom.ro/cs-uploads/categorii_vehicule.pdf
Cu toata stima D-nul Constantin C. Unde trebuie sa caut in talonul rulotei O1 sau O2 ?
Am cautat si nu am gasit nimic in acest sens !
Va doresc tuturor "TRASEE MINUNATE"!
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Pe pagina din stg. in interior la litera J (categoria autovehiculului) la talonul de tip nou.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Nicu Iancu
Membru forum
17

Mesaj de Nicu Iancu »

Liviu Teica scrie: Conform noului cod rutier (Legea nr. 203/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 760, din 12 noiembrie 2012.) si care a intrat in vigoare in ianuarie 2013, cu categoria B a permisului auto poti conduce (Anexa 1):
„f) categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg.”
Deci se poate observa ca raspunsul la ambele intrebari este DA. Exista in vechiul cod rutier o mentiune care specifica faptul ca masa maxima autorizata a remorcii sa nu depasasca masa proprie a vehiculului tractor, mentiune ce a disparut deoarece contrazicea multe situatii reale (asa cum este si cazul de fata). In speta, exista masini (posesorii de SUVuri pot confirma) care pot tracta conform producatorului, remorci cu mma aproape dubla fata de masa proprie a masinii. Oricum eu pentru situatia in care ma intalnesc cu vreun „militian” care nu a citit noua lege, o am scoasa la imprimanta si i-o ofer spre lectura daca are ceva de comentat. Si eu ma incadrez in situatia acesta avand tot Logan 1.6 MPI si rulota cu MMA de 1050 de kg. Partea cu masa autotrenului nu are legatura cu masele maxime autorizate, ci cu masele reale in momentul deplasarii, iar acestea nu se pot demonstra decat prin cantarirea ansamblului. Din cate stiu eu si din ce am observat pe forum pana in prezent nu a confirmat nimeni ca a fost oprit de cei de la CNADR sau RAR (cei care au mijloacele necesare unei astfel de verificari). Personal am trecut de cateva ori pe langa statiile mobile ale institutiilor enununtate mai sus si nici macar nu s-au uitat la mine. Respect si concedii placute!
Domnu' Liviu, m-ati bagat in ceata.......la punctul 2 amintit de D-vs, se specifica faptul "ca ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg".
Pe talonul de care vorbeam eu, este specificat ca masa maxim autorizata a rulotei este de 1100 Kg.
Cu toate astea, D-vs ziceti ca este inregula......Ce sa mai inteleg ?
Nicu Iancu
Membru forum
17

Mesaj de Nicu Iancu »

Odenie Sergiu scrie:Pe pagina din stg. in interior la litera J (categoria autovehiculului) la talonul de tip nou.
Multumesc si scuze.....sunt cam obosit dupa o zi de munca.....
Am gasit ! Este O2
Nicu Iancu
Membru forum
17

Mesaj de Nicu Iancu »

Constantin Curelea scrie:Cum este in talon rulota?
O1 sau O2 ?

http://www.rarom.ro/cs-uploads/categorii_vehicule.pdf
Raspuns: Este trecut O2 !
Constantin Curelea
Membru CD
21

Mesaj de Constantin Curelea »

O2 deci remorca cu MMA mai mare de 750 Kg.
Multe rulote sunt incadrate la aceasta grupa.
Din punct de vedere constructiv, ansamblul este dat in autotren de 2300 kg chiar daca la parametri tehnici s- a indicat altceva.
Daca incarcati la maxim rulota, aveti deja consumati 1100 kg ceea ce va obliga sa aveti autoturismul tragator o masa in miscare de 2300-1100-1025=175 kg deci merge doar soferul si un adult.
Tot ce mutati, ca masa, din rulota, in aceeasi masura se duce ca incarcatura in autoturism.
Va trebui sa gasiti un echilibru.
Pentru aceasta masurati , efectiv, masele.
Aveti voie sa conduceti cu permisul categoria B ansamblul astfel format, chiar daca remorca are mai mult de 750 kg, important este ca masa totala sa nu depaseasca 4250 kg.Nu aveti nevoie de adeverinta suplimentara pentru ca ansamblul dvs. nu are mai mult de 3500 kg.
Eu sunt in aceeasi situatie dar cu o rulota cu MMA 900 kg, si rar de tot merg cu mai mult de 2 persoane adulte in autovehicul.

PS Este interzisa transportarea persoanelor in rulota!
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Revin cu problema mea... la examenul de BE cand domnul politist mi-a spus sa fac stanga, aveam indicator interzis 3,5t... I-am zis ca nu am voie, mi-a raspuns ''mergi pe unde iti zic eu''. Concluzia ? Nu stia legea ? Ca daca aveam voie probabil ma intreba ''nu ai invatat la legislatie ca ai voie pe interzis 3,5t cu un ansamblu B plus E '' ?
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Adochitei Vlad
Membru forum
12
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Feb 1987

Mesaj de Adochitei Vlad »

Pai si cand organu e in intersectie si iti face semn sa treci pe rosu... Nu e aproape acelasi lucru ?
0745/91.31.61 0784/016.800 adochiteivlad@gmail.com YM: klez4by4@yahoo.com
Abbey GT 213; Peugeot 306 1.6; Ford Transit `96 2.5 TD

Nu sunt trist, doar treaz.
Nicu Iancu
Membru forum
17

Mesaj de Nicu Iancu »

[quote="Liviu Teica"]

Cu categoria B a permisului auto poti conduce (Anexa 1):
„f) categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg.”

Revin pentru D-nul Liviu Teica si nu numai.....

Din lege, punctul 2 se contrazice cu punctul 3....????
La punctul 2 zice ca se poate conduce un auto-B si o rulota ce NU depaseste MMA 750 Kg
La punctul 3 zice ca se poate conduce un auto-B si o rulota ce poate depasi MMA 750 Kg dar MMA total (auto+rulota) sa nu depaseasca 4500 Kg.
Concluzia este ca NU pot conduce conform punctului 2 si ca pot conduce conform punctului 3
Încuiat