Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Daca va ganditi la inaltatul rulotei luati in calcul si faptul ca se va inalta automat si cupla, deci remorcata nu va mai sta "dreapta", adica orizontal, generand forte suplimentare in carlig. Daca inaltarea se face din cauciucuri, problema va fi neconcordanta cu dimensiunile din talon, care la ITP nu va trece, si la un control de rutina se poate lasa cu suspendarea talonului.
Depinde,de obicei in CIV se trec si alte variante de anvelope,nu doar una.Daca nu,cred ca se poate merge la RAR pentru asta,ca sa fie si in spiritul legii.(In talon,la mine cel putin,nu sunt trecute dimensiunile anvelopelor,doar in CIV).
Mi-as permite sa fac urmatoarele precizari:
- prin schimbarea anvelopelor cu unele mai mari, se poate ajunge ca, in cazul in care se comprima suspensia, anvelopa sa frece sau chiar sa rupa "oala" de protectie care face parte din interiorul rulotei. Apoi, tot praful, eventual apa si noroiul le veti gasi in interiorul rulotei...
- atunci cand intrati cu rulota pe un drum denivelat, ganditi-va nu doar la colturile rulotei (care se pot atinge de pamant si se deterioreaza), ci si la mobilierul din interior. Rulotele sunt vehicule cu o rigiditate structurala relativ scazuta si sunt multi colegi care s-au plans ca au gasit in interior diverse elemente de mobilier slabite sau chiar desfacute. Aceste lucruri se intampla din cauza ca pe denivelarile drumurilor pe unde se merge, rulota se deformeaza, iar elementele din interior se dezmembreaza...
Daca vreti sa mergeti la peste sau pe drumuri forestiere, parerea mea este ca un 4x4 va trece cu succes, insa rulota va avea de suferit... Parerea mea, dom'le...
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Revin in acest topic cu acesta intrebare: se poate inalta/ modifica garda la sol pt o rulota engleseasca? Am fost azi la RAR la noi in Craiova si la intrare in hala, pe rampa mi-a atns spatele. In situatia in care voi avea de intrat sau de iesit pe drumuri inclinate cu panta abrupta ce as putea face sa nu atinga spatele?
Ma gandeam daca pot fi adaptate 2 rotite ajutatoare prinse undeva unde sunt picioarele de calare si acesta sa preia sarcina rulotei pe portiunea unde ar fi ramas intepenita si ar fi putut atinge sau rupe ceva dedesupt.
Multumesc.
Desi mai tarziu, raspunsul la intrebarea privind inaltarea suspensiei rulotei este nu, avand in vedere principiul de functionare al acesteia.
Cu privire la cele 2 rotite, ideea nu este de neglijat, insa utilitatea lor se dovedeste doar in ocnditiile in care suprafata pe care vor rula este neteda, iar structura pe care vor fi montate este suficient de puternica pentru a prelua greutatea destul de mare a rulotei.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Da, interesant, intre timp mi a mai venit o idee si sa vad daca am sa reusesc sa o pun in practica:puntea cu rotile la rulota este prinsa de sasiu cu niste suruburi.Daca s-ar pune distantiere intre sasiu si punte, automat distanta la sol se mareste.
Da. Tot automat se mareste si centrul de greutate si creste riscul de rasturnare. Eu pe al meu Pajero, care era greu 1.7 t, l-am inaltat cu 8 cm. Nu mai puteam trece de 100 kmh ca imi era frica, iar in curbe era horror cat de tare se inclina.
Mai degraba, pus un "roll-bar" in partea din spate, sub spoilerul rulotei, prins de sasiu. Astfel, cand vrea sa atinga cu fundu de ceva, va ramane suspendata pe teava. In cel mai rau caz se va zgaria doar o teava. Dar... creste greutatea rulotei, scade numarul bagajelor. E de gandit la o bere asta :twisted: Revin cu o idee stralucita pe Duminica sau Luni dupa ce fac tratamentul cu berea
Cred ca cu totul altfel s-ar comporta o rulota inaltata 5,6 cm fata de un 4x4, si totusi, am vazut masini de teren inaltate si mai mult,dar cu modificari corecte care se comportau mai bine decat inainte de inaltare.