Romania ,tara mea minunata

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Cristi Nastase

Re: Romania ,tara mea minunata

Mesaj de Cristi Nastase »

Dialog super ,MADE IN ROMANIA
forumul este public , am sters link ul pt ca avea continut vulgar .
Cristi Nastase

Inca odata constat ca-mi este rusine ca sunt nascut in aceasta zona geografica a Europei .
In tara asta nu trebuie sa ai nici un fel de sentimente... cu iz patriotic .
Indiferent de regimul politic ,ROMANUL nu se dezminte ...
DUMNEZEU SA-L IERTE ... pentru ce sa chinuit omul asta ???? http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/16736
Ionita Bogdan
Membru forum
18

Mesaj de Ionita Bogdan »

Din ciclul " Romania te ...iubesc"

http://www.youtube.com/watch?v=eFLMa_WNvvE

Din pacate asta e realitatea...
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Am inteles !...adicaaa ,ca a folosit un fierastrau in loc de flex.. :lol:
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Cristi Nastase

Se intampla langa noi ,si realitatea este ca omul avea in rect stiulete de porumb de floricele .
Cand i-au facut radiografie a inceput sa-i trosnesca (expandate ) la cur floricele cu gust de unt :lol: Si doctorii au bagat un film cu titlul "PROSTIA LA ROMANI "
http://www.cancan.ro/actualitate/intern ... 16686.html
PS _@ Cristi Irimescu ,am ramas cu bateriile in mana de la topicul tau cu ...sculele (la Iepuresti dai berea )
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

tu tine sculele, on... si vedem noi ce si cum..
Romania ramane cu si fara baterii/ scule / cum mai zici tu.. tara noastra minunata!! :D
Doru Stoicescu
Membru forum
19

UMILINŢA DE A FI ROMÂN

Mesaj de Doru Stoicescu »

Am patit multe si m-am jurat sa numai spun "cand sunt in afara", ca sunt roman.
Legat de CLUBRV, Curelea, acum 2 ani in drum spre UMAG, ne-a comunicat, sa avem grija cand ne oprim la prietenii croati, in camping la Zagreb, sa evitam sa spunem ca suntem romani.
Asa a fost. Noroc de avertizarea sa. Noroc ca aveam cardul FICC cu care m-am legitimat, am vorbit in franceza, pana sa-si dea seama catrafucele croate ca-s d-ai romilor, mi s-a facut scarba si a doua zi de dimineata am plecat.
Fiti mandri, ca sunteti nascuti pe minunatele plaiuri iubite de Charles, dar in sate, case unguresti sau sasesti. De ce nu si-a cumparat proprietati in Teleorman sau la Vaslui ?
Cand prin anii '90 am trecut prin dulcele targ al Iesilor, la iesirea spre Basarabia prin Sculeni, nu-mi venea crede.
Eu, in State, am vrut sa inchiriez pe numele meu o masina (hyundai-urile ce-s si pe la noi) pentru o deplasare de la Miami la Chicago.
Convenabil pentru american. Dar cand am aratat pasaportul de Romania, de aproape 3-4 ori mai mult ma costa. Si inca n-au ajuns rom-anii pe acolo.
Sa va mai povestesc altele d-ale mele... ma veti acuza de lipsa de... mai bine pe ale altora.
Lasa amarul deoparte si vedeti ce-au patit si alti.
Mihaela Rădulescu s-a adaptat repede şi bine traiului de la Monaco. Atât de bine încât nu ai zice că nu s-a născut acolo. Şi, cu toate acestea, poartă acelaşi stigmat ca alţi conaţionali - acela de a fi român.
Vedeta de televiziune a povestit pe blogul său două păţanii prin care a trecut şi care i-au demonstrat că a fi român peste hotare nu este deloc uşor.
Prima dintre ele a avut loc într-un magazin de unde Mihaela şi-a achiziţionat "nimicuri", "lucruri banale", "artizanale" pentru casă.
"(...)am plătit cu o filă de cec, după ce am prezentat paşaportul şi buletinul, căci aşa mi-a cerut vânzătoarea. Şi-a notat tacticos toate datele. Am plecat să aduc maşina mai aproape, căci împachetate erau multe şi grele. Am lăsat o prietenă în magazin, pe care vânzătoarea n-a observat-o şi care a auzit-o vorbind cu şefa ei despre faptul că o româncă a plătit cu o filă de cec 500 de euro. M-am întors cu maşina şi, când să pun lucrurile în portbagaj, vânzătoarea a venit şi mi-a spus că nu poate accepta cecul şi că trebuie să plătesc cu cardul", povesteşte Mihaela.
În ciuda explicaţiilor şi a încercărilor de a convinge că este o persoană corectă, în ciuda intervenţiei poliţiei, chemate chiar de româncă, situaţia jenantă a continuat, iar vânzătoarea a fost de neînduplecat.
Dar situaţia în care Mihaela s-a simţit cel mai jignită s-a petrecut la Zurich.
"Aveam nevoie de o maşina pentru 2 zile şi am luat la rând toate ghişeele firmelor de închiriat maşini. La fiecare dintre ele mi s-a spus întâi că au maşină, dar când le arătam paşaportul românesc, brusc nu mai aveau. O firmă, două, trei….am tot crezut că poate chiar n-aveau o amărâtă de maşină, de orice fel şi orice culoare, dar pe la a patra am început să mă prind care era problema lor. Am scos şi cardul de rezident în Monaco şi mai rău mă refuzau, căci paşaportul românesc părea să conţină nişte microbi periculoşi, cam aşa-l tineau între degete şi mi-l aruncau înapoi", îşi aminteşte Mihaela.
De data aceasta, însă, situaţia a avut o rezolvare, după intervenţia poliţiei care "i-au verificat şi străbunii". Însă gustul amar şi lacrimile în colţul ochilor, "ca la Heidi", au rămas.
"Pleci cu coada-ntre picioare şi-ţi juri că vei emigra obligatoriu, numai să scapi de umilinţa de a fi român ?!…"
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Alta din Romania, tara mea minunata

Cei mai bogaţi europeni au cea mai ieftină motorină.
Românii, cu venituri de opt ori mai mici, plătesc mai mult decât luxemburghezii la pompă
Alimentarea cu carburanţi cântăreşte tot mai mult în bugetul românilor din cauza puterii de cumpărare scăzute.
Litrul de motorină din România era la începutul acestei săptămâni mai scump decât cel de la pompele din Luxemburg, ţara în care populaţia câştigă lunar aproape 2.500 de euro, cel mai mult din Uniunea Europeană, în timp ce un român câştigă puţin peste 300 de euro, ocupând ultimele poziţii în clasamentul celor 27 de state membre.
Cele mai recente statistici ale Comisiei Europene arată că la începutul acestei săptămâni un litru de motorină costa în România 1,258 euro. Acelaşi litru de motorină putea fi cumpărat din benzinăriile din Polonia cu 1,255 euro, iar din Luxemburg cu 1,185 de euro. Astfel, motorina din România este mai scumpă de cât cea din Luxemburg, deşi câştigurile nete ale populaţiei sunt de opt ori mai mici.
La polul opus, cea mai scumpă motorină se comercializează în Marea Britanie, cu 1,64 euro pe litru.
În schimb, cea mai ieftină benzină se vinde în România, cu 1,248 euro pe litru, urmată de Polonia, cu 1,266 euro pe litru.
Dar veniturile-s de opt ori mai...
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Doru ... iti inteleg amaraciunea, dar si afara, sunt oameni si oameni

Eu, cu mici exceptii neplacute pe teritoriul Ungariei, cu politia de acolo, nu am avut nici un fel de problema legata de originea mea si alor mei (la familie ma refer).
Am avut parte de tratamete mai ceva ca la mine acasa in Romania.

Era prin 2004, eram in Austria cu cortul, cu familia.
Se insera, urmaream harta si cautam un camping sa putem innopta. Nu gaseam nimic in apropiere.
Oprim la o benzinarie, il iau pe fi-miu pe post de vorbitor de engleza si o intrebam pe vanzatoare de un camping. Domnisoara respectiva, vorbea engleza exact ca si mine ... cu ajutorul gesticii. Un domn de la bar, auzind intrebarea pusa in engleza vanzatoarei, ne face semn sa-l urmam in parcare. Inainte de a iesi pe usa benzinariei o anunta pe vanzatoare sa nu-i ia cafeaua ca se intoarce. Se urca in masina si ne face semn sa-l urmam. Se intunecase de-a binelea si incepuse sa ploua. Dupa vreo 5 km parcursi pe drumul principal, o ia in dreapta si mai mergem inca cca. 10 km pana ajungem in fata unui camping.
Simtindu-ma dator, cobor si incerc sa-i fac cadou un suvenir luat din tara. Politicos, zambeste si-mi spune ca nu-i nici o problema, ne saluta si demareaza in tromba. Am ramas mut. Am zis ... oare eu as fi capabil de un asemenea gest ?

Eram in apropiere de Potsdam, parasisem drumul principal cautand o benzinarie pentru a alimenta. Langa noi, la statia de aspirare era un domn neamt intre doua varste. Ii arat harta si-l intreb care ar fi cea mai buna varianta pentru a ajunge la Palatul Sanssouci. Imi face semn sa-l astept doua minute dupa care, sa o iau dupa el. Am mers cativa km, cca. 6-7 si au inceput sa apara indicatoarele cu Palatul Sanssouci. Jenat deja fiind, la un semafor ii fac semn si-i zic ca ma descurc mai departe. Omul, imi face semn sa-l urmez in continuare. Dupa alti cativa km, in fine, opreste intr-o parcare si-mi arata semnul de Parcare FREE. Atunci am inteles insistenta lui de a-l urma. La fel ca si austriacul din intamplarea de mai sus, ne saluta si pleaca in drumurile lui.

Eram in Franta la periferia unui oras, ieseam si mergeam spre Luxemburg. La un moment dat drumul pe care-l urmam pe harta era blocat. Am urmat indicatorul "ocolire". Continuam sa mergem pe drumul indicat pana la un giratoriu cu 4 iesiri, iar pe nici una dintre acestea nu se mai regasea semnul "ocolire". Tragem pe dreapta si total debusolati, opresc o masina care-si incetinea viteza. Era o doamna cu doi copii la vreo 10-12 ani, un pic mai mici ca ai mei. Ii arat harta si ii spun unde doresc sa ajung. O vad cum isi da o palma peste frunte ... isi da copii jos din masina (probabil erau in apropierea locuintei) le zice doua vorbe si ne face semn sa o urmam. Intram din nou in oras, il traversam iar si la iesire, dupa un giratoriu, opreste pe dreapta si ne spune sa urmarim drumul care duce spre localitatea X. Din acea localitate, imediat ajungeam la Luxemburg. Ne saluta si pleaca, probabil, urmand din nou sa traverseze acel oras.

Gesturi cu adevarat deosebite, de care multi dintre noi poate nu am fi capabili.

Tot prin plimbarile noastre, am ajuns sa ne imprietenim cu niste fermieri nemti. Numai in 2007 cred ca am tras de 10 ori la ei.
De cate ori ne revedeam, frau Heidi si Franz imi sareau de gat. Ajunsesera ca tuturor turistilor ce le treceau pragul sa le vorbeasca la superlativ de noi, de romani. Cunoscandu-ne, incercau sa le explice ca nu toti romanii sunt precum cei vazuti la stiri. Am stat multe seri cu ei la gratar, cu pixul si hartia in mana, incercand sa ne intelegem mai usor. Noroc cu Dana mea ca mai rupea o farama de germana, ca ei saracii ... erau ca si mine ... numai cu limba natala.
Avem amintiri cu totul deosebite legate de acei fermieri nemti. Nu pot sa o uit pe frau Heidi in ce viteza a infulecat primi mici din viata ei, opt la numar. Nepoliticos din partea mea ca i-am numarat, dar eram curios sa vad daca le plac. Si ... fata lui Franz dupa o gura de palinca. :shock: El a crezut ca e vorba de un banal snaps de mere cum se mai obisnuieste la ei. Ce amintiri ...

Asa ca Duru ... atat tie, cat si altora, va urez sa aveti parte si de astfel de oameni, precum cei intalniti de mine. Ei exista si numai hazardul, intamplarea ni-i pot scoate in cale.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Doru Stoicescu
Membru forum
19

DIN PRESA DE DIMINEATA...

Români umiliţi în Slovenia: zeci de vehicule sunt blocate în apropiere de graniţa cu Ungaria 16 iunie 2013, 21:53
Zeci de maşini sunt blocate în Slovenia la această oră În jur de 40 de microbuze şi autoturisme, dar şi două autocare cu numele de România, au fost oprite, duminică seară, în localitatea Dolinsko din Slovenia, urmare a unei acţiuni vehemente a autorităţilor slovene.
Majoritatea persoanelor blocate de vameşii din localitatea slovenă Dolinsko sunt din România.
Un bărbat din Iaşi a luat legătura cu reporterii “Adevărul” şi a povestit că autorităţile din Slovenia ar fi avut un comportament vehement faţă de turişti, iar la ora redactării acestei ştiri călătorii sunt ţinuţi pe loc de mai bine de o oră.
“Ne-au oprit o dată în localitatea Maribor acolo unde am fost amendaţi cu 200 de euro pentru depăşirea greutăţii.
Acum, în Dolinsko, autorităţile vor să ne amendeze din nou, pentru acelaşi lucru. Bineînţeles că nu am fost de acord să mai plătim încă o dată o amendă pentru aceeaşi neregulă, nu e normal.
Am încercat să discutăm cu poliţiştii de aici şi ne-au bruscat. Este incredibil ce se întâmplă într-o ţară din Uniunea Europeană”, a relatat, pentru “Adevărul”, Ion Ciobanu, care se întoarce din vacanţă din Italia.
Potrivit acestuia, una dintre turiste, o femeie în vârstă, ar fi fost îmbrâncită, iar plăcuţele de înmatriculare ale mai multor maşini ar fi fost confiscate de autorităţi.
Ion Ciobanu a mai arătat că din cele 40 de vehicule blocate, cel puţin jumătate au număr de România.
Printre acestea se află şi două autocare care ar fi trebuit să ajungă duminică noapte în România.

Si respectivii cetateni de pe dragul plai romanesc le vor ramane "amintiri cu totul deosebite legate".
Sunt convins ca unii au incalcat legea incarcandu-si atelajele peste ""greutate""
Dar...suferim toti.
Cine-i de vina ?

VACANTA PLACUTA PRIN EUROPA ???
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Respectivul domn din povestea relatata de dumneavoastra a aplicat o dubla masura: El nu a respectat legea privind masele maxime autorizate in vehiculul sau, si totusi politistul Sloven trebuie sa respecte un set de reguli specific "unei tari europene". Adica el poate gresi, ca e omeneste, politistul nu poate gresi ca-i european. Cu maxima parere de rau si respect pentru necazul oamenilor, au fost opriti pe traseul Italia&Spania - Romania; Pe respectivul drum n-ai nevoie de cantar sa recunosti Romanii care merg spre lucru sau spre casa cu masinile supra-incarcate! De asemenea ni se spune ca nici n-a fost oprit degeaba (deja luase amenda pentru masina supra-incarcata), chestie care dovedeste ca filtrul respectiv a fost in fapt justificat. Si ca sa continuam povestea, spuneati ca "cel putin jumatate" din vehicule aveau numere de Romania; corolarul: au fost oprite si alte natii cu probleme similare, nu era un filtru tintit pe Romani. Daca erau opriti in Austria sau in Germania nu mai plecau nici unii de-acolo, erau toti blocati pana rezolvau greutatea din masini, si culmea-i ca atunci nu se plangea nimeni: asa-i neamtul, foarte strict.

Daca au si confiscat placute de inmatriculare, inseamna ca au gasit probleme grave la masini.

Cu tot respectul, haideti sa nu mai pozam in victima.
Cu bune, cu rele, astia suntem, astia defilam. Eu cand merg prin Europa ma mandresc cu pasaportul meu Romanesc, si inca n-am avut nici un fel de probleme.
Daca ma vor prinde pe autostrada cu 140 la ora, sau cu rulota supra-incarcata, n-o sa ma plang aici: am gresit, platesc. Si daca-mi dau 200 euro amenda pentru greutate prea mare in rulota o sa zic "bogdaproste" ca nu m-au oprit pana la remedierea problemei.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Geo Comanac
Membru forum
15

Mesaj de Geo Comanac »

Mi sa intamplat in Croatia.
Am introdus coordonatele unei locatii, cand era mai simplu sa tastez localitatea, si am ajuns pe o ulita care se ingusta de nu mai incapea rulota. Eram in coborare si imposibilitatea de a intoarce.Cred ca drumul era privat, pentru riverani.Ma asteptam sa iasa croatul cu AKM-ul, dar au fost foarte amabili. Si-a scos masina personale si o remorca din curte, a mai chemat doi vecini, am decuplat rulota si am facut manevre in curtea omului pentru a putea iesi.Cred cu tarie ca si romanul ar fi facut la fel.
RAV 4 D-4D & HOBBY 425/1993
Scrie răspuns