stie cineva in ce lege ROMANEASCA este scris paragraful cel cu rosu? Azi am tot vorbit cu scolile de soferi si mi-au zis ca de fapt dupa noua lege eu nu pot cu Bul sa tractez decat remorca sub 750 kg, iar daca vreau sa tractez peste 750 imi trebuie adeverinta asta (chiar daca totalul este mai mic de 3500). Si as vrea sa le dau legea in care este scris foarte clar acest paragraf.Dragos-Iulian Dobrovat scrie:autovehicule a căror masă maximă autorizată nu depășește 3500 kg și care sunt concepute și construite pentru transportul a maximum opt pasageri în afara conducătorului auto; la autovehiculele din această categorie se poate atașa o remorcă având o masă maximă autorizată care nu depășește 750 kg.
Fără a aduce atingere dispozițiilor privind normele de omologare pentru vehiculele respective, la autovehiculele din această categorie se poate atașa o remorcă având masa maximă autorizată de peste 750 kg, cu condiția ca masa maximă autorizată a acestui ansamblu să nu depășească 4250 kg. În cazul în care un astfel de ansamblu depășește 3500 kg, statele membre, în conformitate cu dispozițiile anexei V, solicită ca acest ansamblu să fie condus numai după:
- efectuarea unui curs de formare sau
- promovarea unui test de verificare a aptitudinilor și comportamentului.
Statele membre pot solicita, de asemenea, atât efectuarea unui astfel de curs de formare, cât și promovarea unui test de verificare a aptitudinilor și comportamentului.
Statele membre indică dreptul de conducere a unui astfel de ansamblu pe permisul de conducere prin codul comunitar corespunzător.
Vârsta minimă pentru categoria B este stabilită la 18 ani
se pare ca dupa 19 ianuarie nu mai trebuie BE ca sa tractezi peste 3500 kg, ci trebuie acest curs (asta pt MMA pana la 4250kg)Dragos-Iulian Dobrovat scrie:Pe vremea cand am facut eu scoala teo costa pentru categoria BE 800 ron
Nu stiu ce este asa greu MMA masina+MMA rulota mai mare de 3500 trebuie minim BE cu esceptia remorcilor de pana in 750 KG care nu se insumeaza cu MMA masina.
Mai nou am vazut pe noile Certificate de Inmatriculare masa maxima a ansamblului care intra in alta discutie.
Toni Conecini scrie:stie cineva in ce lege ROMANEASCA este scris paragraful cel cu rosu, in ce monitor oficial a fost publicat? Azi am tot vorbit cu scolile de soferi si mi-au zis ca de fapt dupa noua lege eu nu pot cu Bul sa tractez decat remorca sub 750 kg, iar daca vreau sa tractez peste 750 imi trebuie adeverinta asta (chiar daca totalul este mai mic de 3500). Si as vrea sa le dau legea in care este scris foarte clar acest paragraf.Dragos-Iulian Dobrovat scrie:autovehicule a căror masă maximă autorizată nu depășește 3500 kg și care sunt concepute și construite pentru transportul a maximum opt pasageri în afara conducătorului auto; la autovehiculele din această categorie se poate atașa o remorcă având o masă maximă autorizată care nu depășește 750 kg.
Fără a aduce atingere dispozițiilor privind normele de omologare pentru vehiculele respective, la autovehiculele din această categorie se poate atașa o remorcă având masa maximă autorizată de peste 750 kg, cu condiția ca masa maximă autorizată a acestui ansamblu să nu depășească 4250 kg. În cazul în care un astfel de ansamblu depășește 3500 kg, statele membre, în conformitate cu dispozițiile anexei V, solicită ca acest ansamblu să fie condus numai după:
- efectuarea unui curs de formare sau
- promovarea unui test de verificare a aptitudinilor și comportamentului.
Statele membre pot solicita, de asemenea, atât efectuarea unui astfel de curs de formare, cât și promovarea unui test de verificare a aptitudinilor și comportamentului.
Statele membre indică dreptul de conducere a unui astfel de ansamblu pe permisul de conducere prin codul comunitar corespunzător.
Vârsta minimă pentru categoria B este stabilită la 18 ani
Adica din fraza asta sa inteleg ca eu daca am BE, nu mai am voie sa tractez ansamblul rulota masina daca depasesc 3500 kg si trebuie sa fac un curs? Acum, chiar nu mai inteleg nimic.Toni Conecini scrie: se pare ca dupa 19 ianuarie nu mai trebuie BE ca sa tractezi peste 3500 kg, ci trebuie acest curs (asta pt MMA pana la 4250kg)