Topicul cu schimbarea rotilor rulotei m-a pus putin pe ganduri
viewtopic.php?f=61&t=6061 ... Incepator fiind si judecand prin similitudine am constatat ca am unele probleme de perceptie asupra termenului de "calare". Adica aceasta "calare", in cazul rulotelor nu e aceeasi ca in cazul buldoexcavatoarelor, spre exemplu. Daca eu intelegeam prin "calare", suspendarea totala a rulote pe cricuri, observ ca intelegearea mea a fost de tip neanderthalian. Dar acum, ca orice primata semievoluata in ale rulotismului va pun si eu cateva intrebari pentru a intelege operatia de calare, mai ales ca parchez rulota pe un teren cu o inclinatie maricica.
Daca am inteles eu bine rulota ar trebui sa-si "verse" greutatea doar pe cele doua roti si nu pe cricuri, care sunt doar de siguranta sau ma rog cu efect antirasturnare. Asa-i? OK, atunci cum pun eu rulota in boloboc daca terenul e in panta, iar una din roti e pe pamant iar cealalta ar trebui sa stea in aer? Nu stiu daca m-am facut inteles, inginerii au o oarecare deficienta in exprimare...
Mai oameni buni, pentru tembeli precum exemplarul din avatar explicati putin cum faceti voi o "asezare" corecta a rulotei...
Multumesc anticipat!