Montare vent 12v

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Muntean Cristian
Membru forum
14

Re: Montare vent 12v

Mesaj de Muntean Cristian »

Buna seara
Am inceput achizitionarea de materiale pentru montarea ventului.
Tuburile de alminiu le-am cumparat online si nu sunt dedicate. Pretul e foarte mic.
Postez in ideea in care sunteti interesati, va pot da linkul pe privat.
Au tuburi de 63, 75mm si alte dimensiuni.
Tuburile de aluminiu le voi folosi la coturi, la liniile drepte voi folosi tuburi din carton foarte dur. Tuburi care sustineau role de material textil si au minim 4 mm " in carne ". Vreau sa fac un sistem de aer pe peretii rulotei nu atat cu guri de ventilare. Adica sa decupez gauri in tuburile de carton.
Seara placuta.
Adi Mocanu
Membru forum
15
Oras: Suceava
Data nasterii: 25 Ian 1974

Mesaj de Adi Mocanu »

Buna ziua
Pentru a nu mai crea un topic nou pun si eu o intrebare aici cunoscatorilor.
Doresc sa-mi instalez trumaventul si nu reusesc sa-mi dau seama unde sa creez gurile de ventilatie pentru o raspandire ideala a aerului cald in rulota.
Poate cei care au montat din fabrica sau si le-au montat singuri ma pot lamuri.
Mercedes V220 + Caravelair Univers 425
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

La mine era montat cand am luat rulota; presupun ca de fabrica. Dispunerea rulotei este identica, singura diferenta este ca am dulapul in locul baii, iar baia in locul dulapului. in rest e la fel. Din truma vent ies doua tubulaturi groase; un circuit merge in stg, unul in dreapta, conform traseului marcat cu rosu (prin spatiile de sub banchete, pe langa perete. In dreptul baii este o gura de ventilatie montata cu un T pe acele tuburi si care permite aerului cald sa ajunga in baie(ex. cu foto). In rest tuburile au practicate gauri la anumite intervale prin care iese aerul cald sub banchete(ex. cu foto). Unii am mai vazut ca au facut o gura de acces in cutia de butelii (decupand peretele acolo) pentru a incalzi spatial pt. butelii.
Fişiere ataşate
gura de ventilatie baie
gura de ventilatie baie
06659.JPG (75.71 KiB) Vizualizat de 3170 ori
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Eu asa am montat. Triunghiurile reprezinta sugestia dl. Pascu, care se aplica din fabrica la unele rulote. Se uniformizeaza temperatura in interiorul rulotei, sunt spalati pereti cu aer cald, mai ales in dreptul ferestrelor, unde-s pierderi mai mari de caldura. Astfel nu-ti ingheata picioarele si nu-ti mai coace capul.
Adi Mocanu
Membru forum
15

Mesaj de Adi Mocanu »

Deci as putea sa renunt la gurile 1 si 7 ? Ar fi suficiente restul ? Trebuie sa-mi fac un calcul ca sa vad cat furtun si cate guri de ventilatie sa cumpar.
Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Mesaj de Aurelian Zarnescu »

Fiecare face cum crede, eu as proceda ca in foto atasata:
Imagine
Argumente:
- anulandu-se ultima gura de evacuare din stanga, se micsoreaza lungimea tubului grofat si implicit bugetul;
- gura desenata de mine chiar in dreapta langa soba, incalzeste zona bucatariei si a banchetelor din stanga;
- ultima evacuare din dreapta, am desenat-o astfel pentru a incalzi intrarea in rulota (se formeaza bariera termica).
Spor la lucru !
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0 tdi bluemotion + Lunar Chateau 450

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Sambata am drum la rulota si as putea sa fac ceva foto cu dispunerea tuburilor si a gurilor de ventilatie( cum sunt la mine); daca va mai fi de folos atunci. Momentan nu mai retin aceste detalii; fiind montate de fabricant, presupun, s-au gandit ei cred, cum este mai eficient.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Cel mai aproape de o lucrare profesionista este colegul Doru Stoicescu, eu as mai prelungi tubulatura si in spatele chiuvetei de la bucatarie sa nu inghete apa pe furtun, mai ales ca acolo este si grilajul de aerisire al frigiderului, majoritatea rulotelor care au vent de fabrica au tubulatura doar pe jumatate de rulota,este foarte important deoarece doar jumatate de bancheta va fi calda, daca folositi rulota iarna acestea trebuiesc prelungite in toata rulota, nu mai este cazul daca traseul furtunului de apa trece prin pragul usii, acolo v-a ingheta oricum, deci adio folosire apa...numai daca folosesti rulota iarna iti dai seama de necesitati!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Eu as baga caldura in primul rand in compartimentul de butelii cum a facut Vali Panait... daca iti ingheata butelia poti sa ai tubulatura cata vrei ca nu iti mai foloseste la nimic. Apoi ventilatia in dreptul geamurilor si a usii de intrare, care, la majoritatea rulotelor, are o aerisire, va face o perdea de aer cald care va incalzi aerul rece... la fel ca acasa unde caloriferele se pun sub geamuri exact din acelasi motiv. Daca se pun mai multe iesiri, debitul de aer cald se va imparti, dar acele guri de aer se pot inchide pentru a obtine randamentul optim. Eu la rulota am capatul de la tubulatura inchis chiar de fabricant pentru caldura in jurul posturilor de dormit. Tubulatura se gaureste pentru a da caldura pe peretii rulotei.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Mesaj de Aurelian Zarnescu »

Cine nu vrea sa gaureasca tubul grofat, pune asta:
Imagine
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0 tdi bluemotion + Lunar Chateau 450

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Rulota cind am luat-o nu avea trumavent.Am pus eu ,dar pe 220v,,am tras retea de tubulatura pe sub ambele canapele,coturi am facut din tuburi de spray (spray cu vopsea auto),care au aceiasi diametru cu tuburile.Aerisirile sunt de doua feluri ,fixe cu orificii si cu clapeta.Am montat si in compartimentul buteliilor ,iar de 1 dec .la Darmanesti nu am avut probleme.Pe traseul coductelor am facut citeva orificii care distribuie caldura in sectorul canapelelor.Am sa pun citeva fotografii pentru exemplificare .
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Adi Mocanu
Membru forum
15

Mesaj de Adi Mocanu »

Am sa te rog sa-mi pui niste poze Sergiu ca sa-mi dau seama si de inaltimea de la podea unde trebuie sa dau gaurile pentru gurile de ventilatie
Nu o voi folosi iarna deci nu are rost sa creez gauri in locasul bateriei.
Ultima varianta ar fi asta
Scrie răspuns