bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Practic, odata cu glisarea in panta (pe trapez) spre dreapta pastilele dreptunghiulare se scurteaza cu unu doi milimetrii, si per total lungimea celor 9 coloane se scurteaza cu 2 mm ceea ce nu se observa la 15cm total.
Dar scurtarea cu doi milimetrii pe lungime, la o latime de 7 patratele, se regaseste in suprafata unui patratel ramas aparent in plus.
Cand se gliseaza de la dreapta la stanga cu inlocuire, se lungeste din nou coloana si trebuie campletat ultimul rand cu patratica ramasa.
Pentru a obtine efectul trebuie sa taiem placuta cu patratele pe o diagonala care incepe la o distanta x de coltul dreapta sus si se termina la x+2mm fata de coltul din stanga jos.
Valoarea aleasa de mine 2mm depind de dimensiunea patratelelor si de numarul total de patratele.
Deasemenea trebuie ca patratelele sa fie de fapt dreptunghiulete cu acelasi raport intre laturi ca dreptunghiul mare.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Va supun atentiei o problema de matematica : putem obtine pe fiecare rand acelasi rezultat (6) folosind orice tip de operatie si orice semne matematice ?
1 1 1=6
2 2 2=6
3 3 3=6
4 4 4=6
5 5 5=6
6 6 6=6
7 7 7=6
8 8 8=6
9 9 9=6
Am gasit aici un test... este foarte tare, il gasiti la jumatatea paginii unde scrie START cu rosu. Cred ca i-am dat de cap dar nu sunt sigur, astept si alte idei...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Am verificat...stiu cum se intampla.
In cateva cuvinte : la fiecare accesare, se genereaza aleator alocari intre numere si literele aferente.
La toate posibilele combinatii de rezultate intre scaderile si adunarile cerute se aloca de fapt aceeasi litera..
La combinatia din exemplu, o sa vedeti ca rezultatului de 27 i se aloca o litera, aceeasi cu cea aferenta rezultatului
combinatiei pe care dvs. o alegeti aleatoriu..
Modelul matematic este :
numarul (ab) - ( a+b) = 10a +b -a-b = 9a .
Observati ca rezultatul scaderii este intodeauna multiplu de 9 . Este firesc , ultimul rezultat este cel mai mic multiplu de 9 ,
adica , chiar , 9 . Daca facem acelasi lucru cu numere de trei , patru ,....cifre o sa obtinem acelasi rezultat .
Aceasta observatie sta la baza criteriului de divizibilitate cu 9 .