Rally Adria, 22-29 iunie 2013

Intalniri nationale si internationale
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Dan Casandroiu
Membru forum
12
Oras: Vulcana-Pandele, judet Dambovita
Data nasterii: 24 Iul 1977

Re: Rally Adria, 22-29 iunie 2013

Mesaj de Dan Casandroiu »

Steag al Romaniei vom avea si noi, atat unul micut cat si unul mai mare. Catarg nu avem, dar cautam solutii ...
Ford Transit Riviera - DB 09 CZH
Ghidul locurilor de campare din Romania, gratuit la www.takethelongwayhome.eu
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Din motive deosebite de sanatate a unui membru din familie, fam. Duret Florin din Braila nu mai poate participa la acest eveniment.
Daca este cineva doritor sa participe in locul acestei familii, va rog sa va inscrieti pentru a anunta organizatorii.
Multumesc
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Dan Casandroiu scrie:Steag al Romaniei vom avea si noi, atat unul micut cat si unul mai mare. Catarg nu avem, dar cautam solutii ...
Mergeti in piata la pescari si cumparati cu 10 lei o undita ce se "strange". Aveti catarg. Apoi va arborati drapelul mult iubit.
La ultima "iesire" in Croatia, la Umag, organizatorii ne-au dat o placa pe care scria ROM. Ce facem...ce facem...ca astia ne zic tigani. Am incropit repede o modificare si am scris ROU. Asa ca... eu vin cu steagul NATO. Nu degeaba au murit baieti din ROMania, prin Afganistan sau aiurea.
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Dragi colegi
Am gasit o locatie pe care nu o mai vazusem pana acum. Parcul National KRKA in apropiere de Sibenik.
Cautati pe google locatia si veti fi surpirnsi de ce ofera acest parc.
In apropiere exista si doua campinguri camp marina si camp krka cu preturi civilizate. De la aceste campinguri Trogirul si Splitul sunt la 30-50km si Dubrovnikul la 270km.
Parcul KRKA se viziteaza in 4 ore pe jos un traseu scurt si in 4 ore cu vaporul pana in amonte de unde se pot vedea cascadele dinspre lac.
Interesant ca se face baie in aceste lacuri. Locatia este in apropiere de autostrada A1 Zagreb-Split.
Eu voi include sigur in tarseu acest parc.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Stefan Serban
Site Admin
12

Mesaj de Stefan Serban »

Parcul Krka, aflat in imediata apropiere a orasului Sibenik este un loc superb. Anul trecut intrarea costa in jur de 80 kuna de persoana dar daca se doreste plimbarea cu vaporasul catre manastirea Visovac se plateste suplimentar (aprox 110 kuna/persoana).

Mare atentie daca doriti sa faceti baie - neaparat sa aveti papuci speciali de intrat in apa (acestia sunt recomandati pentru tot litoralul croat), mare atentie la conformatia raului - adancimea variaza absolut aleatoriu de la jumatate de metru la peste 5 metrii , si nu este indicat sa intrati in apa daca nu stiti sa inotati foarte bine (anul trecut o persoana sa intecat la 5 minute dupa ce eu am iesit din apa).

Va recomand cu caldura sa vizitati orasul Sibenik, este superb. Eu am stat 2 ani consecutiv in aceasta zona si va pot spune ca este superba.

Plaje se gasesc peste tot, si nu doar cu stanci, sunt destule plaje cu pietricele unde intrarea in apa nu se face brusc, dar neaparat sa aveti papuci de intrat in apa si masca+tub de respirat - va asigur ca nu o sa mai iesiti din apa.

Mai jos regasiti cateva poze din parcul Krka.
Pentru orice intrebari legate de aceasta zona va stau la dispozitie.

PS: Parcul Krka (mai exact zona Skradinski Buk unde sunt cascadele mari si unde se face baie) se viziteaza in 4 ore fara a merge la Visovac doar daca stai 2-3 ore sa faci baie :)

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Stefan Serban
Site Admin
12

Mesaj de Stefan Serban »

Referitor la Plitvice - Cosmin, nu iti recomand traseul K, mai ales daca mergi cu 2 copii. Traseul K ocoleste pe jos unul din lacurile principale, iar sincer zona din jurul lui mie nu mi sa parut atat de spectaculoasa (am fost la plitvice atat in 2011 cat si in 2012).
Daca doresti sa mergi pe un traseu mai lung iti recomand traseul H , insa cu plecare de la Poarta 1 ( si in sens invers fata de cum il prezinta ei pe site - adica vizitezi cascadele de la poarta 1, mergi spre zona de traversare cu vaporasul, vizitezi restul parcului, iar la intoarcere iei trenuletul inapoi spre zona de unde ai plecat), este un pic mai scurt si practic sari doar ocolirea acestui lac, pe care o sa il traversezi cu un vaporas (lucru care cred ca ii va incanta pe copii). Oricum zona cea mai spectaculoasa a parcului este in partea de unde incep traseele. Spre sfasitul traseului pot spune ca intervine si un fel de plictiseala pentru ca practic se repeta aceleasi lucrui in alta forma (dupa ce ai mers 4 ore pe jos, ai vazut zeci de lacuri si cascade, parca nu mai esti la fel de incantat cand vezi inca o cascada).

Pentru orice detalii it stau la dispozitie.
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Multumim pentru detalii Stefan.
Daca stii in zona KRKA plaje la mare cu nisip sau pietris de unde pot intra in apa copii si se pot juca pe plaje te rog sa ne spui locatia.
In zona aia noi cei mari ne bucuram de peisaje dar copii vor la mare , la plaje , si sa se joace in nisip.
Pe de alta parte e interesant daca apa raului KRKA este mai rece decat cea din mare sau este mezotermala.
In iunie e posibil sa fie prea rece?
In Sibenik ce e de vizitat mai interesant? Plajele cele mai apropiate de camp Marina trebuie sa fie in jurul Sibenikului, la acre ne indrumi?
Scuba cu ochelari si tub unde e mai interesant?
Dar in Zadar? Zadarul, conform pozelor de pe google earth, pare un oras muncitoresc si portuar, industrial. Exista si obiective istorice, arhitecturale deosebite?
Cred ca toti stiu ca un euro se schimba cu 7,50 cuna si deci preturile pentru excursii sunt de circa 10, respectiv 15 euro.
Campingul Marina ofera excursii organizate in orasele din imprejurimi Split, Trogir, cu masa inclusa.
Mai asteptam de la cunoscatori si alte propuneri si detalii.
Stefan Serban
Site Admin
12

Mesaj de Stefan Serban »

Voi raspunde pe rand, in functie de timpul pe care il am.
Atat prin Zadar, Sibenik si Trogir am trecut macar de 2 ori.

Sa incepem cu Zadar:

- da in mare parte este oras muncitoresc si port
-centrul istoric al orasului se afla pe o peninsula, in cea mai mare parte fiind imprejmuit cu ziduri de aparare, centrul fiind similar cu al multor orase din dalmatia cu stradute inguste si intortochate (absolut minunate din punctul meu de vedere)
-obiective turistice principale - forumul roman, o biserica datand din secolul 9, multe alte biserici din diferite perioade + diferite muzee
-faleza orasului (considerata de localnici ca fiind prea "comunista" dar care a fost imbogatita recent cu diferite obiective turistice cum ar fi prima orga marina din lumne - http://www.youtube.com/watch?v=LBhk5KFwLVc)
-Alfred Hitchcock spunea ca in Zadar este cel mai frumos apus de soare din lume.

Per total consider ca merita sa vizitati orasul.
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Da , Zadarul merita vizitat. Mai asteptam sfaturi si pareri.
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Eu am inceput sa fac planificarea strict pe zile de la ambele capete: stiu cand plec de-acasa si stiu cand vreau sa ajung inapoi acasa. Deocamdata exista o perioada de mijloc, din ce in ce mai scurta, in care programul nu este stabilit.
Mi-am stabilit si criteriile: e mai probabil sa revin in Croatia decat in Muntenegru sau Serbia, asa ca Muntenegru si Serbia au prioritate: daca nu-mi ajung zilele si trebuie sa tai de undeva, tai din Croatia.

Sunt curios restul colegilor cum procedeaza cu planificarea.
Mai sunt colegi care sa vrea sa faca drumul inapoi spre tara prin Muntenegru si Serbia? Intreb pentru ca suntem doar o mana de oameni, daca unii o luam spre Italia, altii spre Muntenegru si (probabil) altii direct spre casa... probabil ne planificam sa ne vedem la Rally, mai departe nu ne mai vedem.

P.S: Poate sa-mi sugereze cineva ceva interesant de vazut in Serbia? Deocamdata stiu ca pot traversa tara in vreo 7 ore cu rulota si stiu ca Romanii nostri nu se prea opresc in Serbia. In orice caz, nu ma las, sigur gasesc ceva pe undeva.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Cu cat se apropie data plecarii spre Njivice (Croatia) cu atat se intensifica si cautarile noastre asupra traseului ce-l vom parcurge si a campingurilor in care ne vom caza. Pentru ca dorim sa vizitam pe indelete coasta Dalmatiei avem in vedere trei variante de traseu :
1. Timisoara-Beograd-Valjevo-Visegrad-Foca-Dubrovnik = 628 km, cu inconvenientul ca de la Visegrad se intra in republica
Sarbska. Ar fi cel mai scurt traseu spre Dubrovnic, cu o oprire la autocamp "Drina" (Foca). Nestiind cat de sigura este
aceasta varianta, ne mai gandim.
2. Timisoara-Novi Sad-Ruma-Sabac-Sarajevo-Mostar-Dubrovnik = 702 km, cu cazare la Sartour Camp Site Sarajevo si,
3. Arad-Szeged-Mohacs-Osijek-Glina-Plitvice-Zadar = 754 km, traseu facut de noi acum trei ani.Stabilind tabara la Zadar, se
poate lasa rulota si vizita pe indelete intreaga coasta a Dalmatiei.
Noi plecam din Iasi pe 15 iunie pe ruta Iasi-Reghin-Toplita-Tg.Mures-Deva. Nu stim inca unde ne vom caza. Caut variante pe traseu. Deoarece suntem la inceputul concediului, nu dorim sa parcurgem etape din traseu mai mari de 300-350 km. Pentru ca si sotul meu este in concediu, la fiecare escala ne vom acorda 2-3 zile (vizitare obiective si odihna). Ne-am dori mult sa vizitam intai Dubrovnik, Split, Trogir, Zadar, inainte de a ajunge la Njivice. De la Njivice vom pleca spre Italia si, din experienta anilor trecuti (cand ne-a fost peste mana sa ne intoarcem 700 km pentru a vizita Dubrovnikul), am luat in consideratie varianta cea mai usoara (dar nu stiu daca si sigura) de a vizita gradat, de la este spre vest coasta Dalmatiei.
Am expus cele trei variante de traseu in speranta ca vor fi colegi care vor agrea macar unul din ele si, daca data plecarii coincide atunci este posibil sa facem deplasarea spre Krk impreuna.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Ioan.Sturz
Membru forum
15
Oras: Sibiu
Data nasterii: 13 Aug 1950

Mesaj de Ioan.Sturz »

Pentru ca voi merge prima data in aceasta zona (Croatia) si vazand atat informatiile postate cat si cele de pe harta, la plecare voi alege traseul care este dat de GPS (Sibiu-Njivice) astfel:
Plecarea din Sibiu in data de 19.06. pe traseul Sibiu-Arad-Szeged-Kecskemet, cu oprire peste noapte la Camping SOMODI TANYA din localitatea Fulophaza in apropiere de Kecskemet. In 20.06 continuare pe traseul Kecskemet-Szekesfehervar (prin sudul Budapestei)-Zagreb-Karlovac cu oprire la Camping RADOJNA din Karlovac. In 21.o6. dimineata precarea spe Njivice si sosirea in Camping aproximativ in jurul pranzului.
Colegii care cunosc mai bine traseele pot sa ma corecteze, daca am gresit ceva la alegerea acestui traseu.
Cu multumiri si prietenie.
Ioan Sturz
Scrie răspuns