Parcul Krka, aflat in imediata apropiere a orasului Sibenik este un loc superb. Anul trecut intrarea costa in jur de 80 kuna de persoana dar daca se doreste plimbarea cu vaporasul catre manastirea Visovac se plateste suplimentar (aprox 110 kuna/persoana).
Mare atentie daca doriti sa faceti baie - neaparat sa aveti papuci speciali de intrat in apa (acestia sunt recomandati pentru tot litoralul croat), mare atentie la conformatia raului - adancimea variaza absolut aleatoriu de la jumatate de metru la peste 5 metrii , si nu este indicat sa intrati in apa daca nu stiti sa inotati foarte bine (anul trecut o persoana sa intecat la 5 minute dupa ce eu am iesit din apa).
Va recomand cu caldura sa vizitati orasul Sibenik, este superb. Eu am stat 2 ani consecutiv in aceasta zona si va pot spune ca este superba.
Plaje se gasesc peste tot, si nu doar cu stanci, sunt destule plaje cu pietricele unde intrarea in apa nu se face brusc, dar neaparat sa aveti papuci de intrat in apa si masca+tub de respirat - va asigur ca nu o sa mai iesiti din apa.
Mai jos regasiti cateva poze din parcul Krka.
Pentru orice intrebari legate de aceasta zona va stau la dispozitie.
PS: Parcul Krka (mai exact zona Skradinski Buk unde sunt cascadele mari si unde se face baie) se viziteaza in 4 ore fara a merge la Visovac doar daca stai 2-3 ore sa faci baie :)