Problema parcare in Bucuresti

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Cornel Opincaru
Membru forum
14
Oras: BucureÅŸti
Data nasterii: 04 Iul 1965

Re: Problema parcare in Bucuresti

Mesaj de Cornel Opincaru »

Referitor la această problemă supusă dezbaterii încă de anul trecut, la întâlnirea de la Laguna Albastră, am prezentat colegilor oferta mea de a pune la dispoziţia celor interesaţi un spaţiu adecvat (acces c.electric, apă) ptr.parcarea rulotelor/autorulotelor. Spaţiul este amplasat la o distanţă de 10 km. faţă de CFR Progresul (şos.Giurgiului Sect.4) în Com. Copăceni- Ilfov, distanţă favorabilă mai ales celor care domiciliază în sectorul 4, preţul fiind de 40 lei/lună.
Cu respect, Cornel Opincaru - 0744.368294.
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Bratulescu Ionut scrie: ... Asa cum a spus D-l Isdraila... " asta ne este soarta"
Ionut, in nici un caz nu trebuie sa gandim asa, sa ne impacam cu acest gand. Blazarea, niciodata nu ne poate face bine.

Sunt multe lucruri necunoscute de autoritati. Cand am discutat la Ploiesti cu viceprimarul Teodorescu, dupa ce i-am prezentat in detaliu situatia, mi-a spus:
"Aveti perfecta dreptate, trebuie sa rezolvam aceasta problema."

Daca ai sa te uiti in OG 81/2000, la periodicitatea ITP, ai sa vezi ca doar in cazul autorulotelor apare cel mai mare interval de ITP din acea ordonanta, respectiv de 4(patru) ani.
Ma refer in principal la cifra 4. Multi, au spus inainte de acest demers, ca "nu avem nici o sansa", "ca traim in Romania ...", ca "asta ne e soarta ...", etc, etc.

Daca pe cei abilitati ii convingi cu argumente, cu exemple din legislatia europeana, ca ai dreptate ... lucrurile se schimba.
Cel putin pentru mine, abordarea unor astfel de teme imi dau sentimentul ca pot lasa in urma mea ceva bun, ca nu pierd timpul aiurea.
Nu conteza timpul pierdut cu aprofundarea actelor legislative, nu conteaza drumurile facute sau banii cheltuiti, nu conteaza noptile nedormite, telefoane fara numar, apelari la prieteni cu influienta, nu conteaza ca de multe ori mai am si esecuri doar de mine stiute in obtinerea unor intalniri cu cei abilitati. Important este sa incerc sa schimb lucrurile care ne afecteaza.
Am avut parte de intalniri si cu oameni gomosi, cu nasul pe sus, dar am gasit tot timpul solutia sa mi-i apropii sau variante de a-i evita pe viitor si sa rezolv problemele cu subalterni ai lor.

Asa ca, Ionut, trebuie sa ne scoatem din vocabular afirmatii ca cea citata in deschiderea acestei postari, tot timpul trebuie sa ne gandim cum sa facem ca sa schimbam lucrurile care ne afecteaza.

@ Niky
Voi discuta si aspectul mentionat de tine, cel cu 24-48 de ore.

P.S. Daca noi ne blazam si continuam sa ne lamentam la infinit, nu ne ramane decat sansa sa-i constientizam pe copiii nostri sa faca ceea ce noi nu am putut 😢 :
http://www.youtube.com/watch?v=o4s6Y7AvbYA
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Am mai prezentat pe forum cu ceva timp inainte o posibila parcare pentru rulote la autobaza calatori Filaret, pe un teren invecinat cu pepsi.Azi mi-am facut curaj si am fost sa gasesc persoana de contact pentru a stabili o eventuala colaborare si am vorbit chiar cu directorul V.A., i-am spus ca suntem interesati sa-i propunem o inchiriere sau o chirie pe un loc in care ar incape 20-30 de rulote,a raspuns ca se gaseste spatiu si pentru 50 de rulote dar nu-l intereseaza din start problema pazei lor (aici ne putem organiza noi), am stabilit ca saptamana viitoare sa ne mai auzim la un telefon in vederea unei intalniri,timp in care l-am rugat sa se gandeasca si i-am spus ca o sa revin cu o persoana imputernicita din partea asociatiei pentru a finaliza legalitatea acestei propuneri (daca e cazul si suntem destui adepti la aceasta varianta).Rog colegii sa-si dea cu parerea asupra acestei locatii si daca ar fi destui interesati de o posibila parcare permanenta aici.Consider ca este o locatie foarte centrala pentru parcarea rulotelor si este la indemana oricarui coleg din sectoarele 3-4-5-6 si nu numai!!!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Dan Alexandru
Membru forum
13

Mesaj de Dan Alexandru »

Din punctul meu de vedere cea mai buna oferta pana acum este in Militari cu 25 de RON pe luna cu paza inclusa.

Daca la Filaret sunt cel putin aceleasi conditii atunci merita.
Toyota Corolla 1.4 D4D 2005 + Kip Grand de Luxe 1978
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Nu prea sunt batuti in cuie cei 25 de lei, pentru o rulota de peste 6m lungime ocupi locul a "2 masini"(cu toate ca parcarea e goala!!!) si platesti 50 lei, deci avantaj rulote mici!!!
Niky si Lavinia Radu
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?

0744670978
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Nelu Predonu scrie:

Asa ca, Ionut, trebuie sa ne scoatem din vocabular afirmatii ca cea citata in deschiderea acestei postari, tot timpul trebuie sa ne gandim cum sa facem ca sa schimbam lucrurile care ne afecteaza.
Incerc sa ma molipsesc si eu de optimismul tau !...pana atunci ai toata aprecierea mea sincera pentru ceea ce faci !
Multumim pentru implicarea d-vs si mai ales ca sunteti alaturi de ploiesteni !
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Chiar toti din sectorul 4 aveti rezolvata problema parcarii sau nu aveti interes pentru un loc de parcare cu plata?
Niky si Lavinia Radu

0744670978
narciscostache
Membru forum
12
Oras: Chiajna
Data nasterii: 30 Apr 1968

Mesaj de narciscostache »

Eu mi-am parcat rulota la pensiunea Rasnov unde ma costa 50 lei/luna si am astfel si o "casuta de vacanta" cand vreau sa merg la munte in week-end... cand vreau sa plec o sa imi iau bagajul de acasa, merg la Rasnov, agat rulota de masina si plec unde doresc. locul e rezervat pentru cand revin acolo. e o zona frumoasa si sunt multe locuri de campare. acum sunt aprox 20 rulote acolo insa e loc de inca cel putin 30-40. proprietarul mai trebuie sa lucreze la cablul de curent ca sa il faca sa ajunga in cat mai multe colturi ale parcarii si sa faca un loc cu dusuri/chiuvete si wc pentru cei care campeaza si stau efectiv acolo.
Carpe Diem!

Dacia Duster 4x4 & Knaus Sudwind 530 TK
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Nu pot plati 600 lei pe an doar pentru 2-3 iesiri in zona si pentru a avea un loc rezervat, cea mai buna varianta este parcarea din Militari la 25 lei,deci 300 lei pe an rulota pana in 6m, imi mai raman bani in buzunar, chiar daca fac 3 drumuri cu rulota(consum 8.5l/100km, deci 2.5l platesc suplimentar doar ca trag rulota, adica 23 litri pe 3 drumuri) , in diferenta de bani pentru cele 2 locatii, in plus nu as putea face iesiri mai scurte, gen Cernica, Iepuresti, sau chiar litoral daca ar fi la Rasnov!
Niky si Lavinia Radu

0744670978
Daniel Mihai
Membru forum
16

Mesaj de Daniel Mihai »

Si eu am parcata rulota la Pensiunea Rasnov...si eu zic ca merita..desigur parerea mea..si asta pentru ca merg destul de des acolo(de 2-3 ori pe luna..vineri seara plec spre Rasnov..de ce as avea stresul unei rulote agatate de masina?si nu mi-e frica de ce as putea face eu)...deci parerile sunt impartite in functie de cat de des se iese in zona ...
Pensiunea Rasnov..merita..parerea mea ...
Desigur fiecare are dreptul la opinie...
S-auzim de bine...
Tucson si ...Adria Optima ...

Tel: 0727.772.444

"Acta non verba!"
Mihai Vatav
Membru forum
13
Data nasterii: 08 Mai 1975

Mesaj de Mihai Vatav »

Se desfiinteaza parcarea de la Autogara Militari din Bucuresti.
Am inteles ca de la 1 mai trebuie eliberata si ca cine avea contract de la ADP S6 ar fi primit scrisoare acasa.
Au scos barierele dinspre Iuliu Maniu si containerul/birou unde se platea. Nu mai ai unde sa platesti pentru luna viitoare, pentru ca nu va mai fi parcarea.
Stie cineva mai multe detalii si alternative de parcat rulote in sectorul 6?
Suzuki Vitara 1.6i + Dacia Logan 1.4MPI + KIP KG40EK + Kawasaki KLE500
Mihai Vatav
Membru forum
13
Data nasterii: 08 Mai 1975

Mesaj de Mihai Vatav »

Parcarea de la Autogara Militari a fost închisă, după o investiţie de 4 milioane de lei

Parcarea de la Autogara Militari, din Bucureşti, destinată în special navetiştilor, a fost deschisă în urmă cu mai puţin de trei ani, iar pentru construirea acesteia, primăria a plătit în jur de 4 milioane de lei. De la 1 aprilie, parcarea a fost închisă, autorităţile motivând că terenul de la Autogara Militari era proprietate privată, iar contractul de închiriere ar fi expirat.
Parcarea publica de la Autogara Militari a fost inaugurată de fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, pe 2 septembrie 2010. Aceasta are o suprafaţă de 17.000 de metri pătraţi, iar în perimetrul ei intră 700 de locuri de parcare.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 6, parcarea nu va mai putea găzdui maşinile, întrucât contractul de închiriere încheiat între primărie şi proprietarul terenului a expirat şi nu a mai fost prelungit.
Aceleaşi surse au precizat şi faptul că, până în prezent, Primăria Sectorului 6 nu a eliberat nicio autorizaţie de desfiinţare a parcării.
Un angajat al parcării spune că, cel mai probabil, în locul parcării se va construi un supermarket Kaufland. Mai mult decât atât, în urmă cu doar câteva săptămâni, presa scria despre inaugurarea unui nou supermarket Kaufland în zona Autogării Militari.
Unul dintre proiectele Primăriei Generale are legătură cu amenajarea de parcări publice la periferia Bucureştiului. Aceste parcări îi vizează în special pe cei din afara oraşului, care îşi pot lăsa maşina în siguranţă la intrarea în Bucureşti, urmând apoi să călătorească cu mijloacele de transport în comun.

http://adevarul.ro/news/bucuresti/parca ... index.html
Suzuki Vitara 1.6i + Dacia Logan 1.4MPI + KIP KG40EK + Kawasaki KLE500
Scrie răspuns