Sunt o multime de camping-uri in jurul Venetiei; Pe partea cu autostrada apar pe Eurocampings 5 camping-uri, unul dintre ele este cel mentionat de dvs (Serenissima), altul este Fusina si mai sunt 3. Pe peninsula Cavallino sunt foarte multe camping-uri, si dupa toate aparentele sunt camping-uri mult mai bune (scor mai mare pe Eurocampings). Daca aveti de gand sa petreceti timp in camping poate ar fi interesant sa va uitati si la aceste camping-uri, chiar daca presupun un mic ocol.
Despre camping Fusina. Prima data am fost in 2008 cu cortul, a doua oara am fost in 2012 cu rulota; Am mers in acelasi camping pentru ca ni s-a parut OK/frumos in 2008 si vroiam sa-l revedem. Camping-ul este efectiv inconjurat de apa si exista o multime de copaci care sa furnizeze umbra. In functie de sezon pare sa fie iarba in camping, in 2012 n-am prea vazut-o! Dar o am in pozele din 2008. Zona este foarte calda vara, traficul mare in camping, iarba se usuca. Pamantul incepe sa semene cu un nisip uscat cand e cald si te intrebi cum poate creste iarba.
Exista 2 seturi de blocuri sociale: pe drumul care vine de la receptie exista o constructie in "U" care gazduieste toalete, dusuri, spalator cu masini de spalat automate cu moneda. Exista si alte grupuri sociale imprastiate prin camping, dar noi doar pe astea din cladire le-am folosit, ni s-au parut mai curate. Partea cu curatenia ar putea fi o impresie (adica cel mai probabil toate grupurile sociale beneficau de aceeasi atentie si deci acelasi nivel de curatenie): accesul la celelalte cabine WC se facea direct de pe iarba/nisipul din camping, de pe sub copaci. Presupun ca mizeria de pe papuci ajunge mult mai usor in cabine aici.
In incinta camping-ului exista o pizzerie cu sala de mese destul de mare si un restaurant care are doar cateva mese. De la pizzerie ne-am luat pizza si am mancat-o la rulota, am mancat si la restaurant. Mancarea n-a fost nici ieftina, nici extraordinara - fast-food uzual, gandit sa "hraneasca" multimea de oameni care populeaza camping-ul vara. Pretul este justificat de apropierea de Venetia si de afluxul mare de turisti. Nu-s doar rulotisti, sunt si cortisti si au o gramada de casute, adica au cu siguranta multi turisti care trebuie sa manance acolo, pentru ca nu au posibilitatea sa-si pregateasca mancarea la cort sau casuta. Noi am facut pe dos: Cu cortul in 2008 am gatit la cort, cu rulota am mancat la pizzerie si restaurant, pentru ca am fost prea obositi sa gatim. Nu exista alte restaurante in zona.
Daca mergeti cu copiii exista si un loc de joaca cu cateva tobogane si leagane. Sunt pozitionate frumos, sub copaci, vizavi de restaurante si "U"-ul cu grupurile sociale.
Per total mi se pare ca scorul de pe Eurocampings (7.4) este justificat. Nu-i un camping extraordinar, nu-i nici urat. Este un camping pentru vizitat Venetia, si ca toate camping-urile de pe langa marile orase, sufera de unele probleme specifice: curatenie usor deficitara, trafic, aglomeratie in sezon, preturi mari la servicii.
Politia! Barca asta era parcata pe langa camping:
Pe langa debarcaderul de unde pleca Vaporetto spre Venetia:
Despre vizita in Venetia, recomandarile mele ar fi:
- Abtinati-va, nu cumparati nimic. Oricum nimic nu-i original si totul e scump.
- NU mancati in Venetia. N-are sens, este scump si extraordinar de prost. Si daca identificati un loc cu mancare buna, s-ar putea sa fie nu doar scump, sa fie exorbitant de scump. In Venetia se merge pentru Venetia, pentru canale, nu pentru mancare. Noi bineinteles ca am facut greseala sa mancam la un restaurant din Venetia, din zona Zattere (debarcaderoul unde ajunge vaporetto de la Fusina), am mancat intr-un restaurant simpatic, pe un ponton in mare. Extraordinar de scump, foarte proasta mancarea si ospatarita era o acritura cum nici la Mamaia in plin sezon nu vezi. Era atat de acra si facea asa "moace" ca ne-am apucat sa-i facem poze :D Macar razand pe seama ei ne-am mai inveselit noi.
- Daca puteti, faceti o plimbare cu gondola. Este foarte scump (noi am platit 100 euro, dar era plin sezon), dar macar este o experienta autentic Venetiana. Masa la restaurant, care a costat aproape la fel de mult, n-o pot considera o experienta demna de mentionat. Gondolierii sunt o "casta" aparte, nu-s taximetristi. Dau examene ca sa poata merge cu gondolele respective, preturile sunt reglementate de municipalitate (deci nu exita rechini, nici "ocazii").
La traseu v-ati gandit? Va opriti pe drum in Ungaria, in Slovenia sau in ambele?
Postojna sau Ljubljana?