Atentie la manerele rulotei!

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Marius Beldiman

Atentie la manerele rulotei!

Mesaj de Marius Beldiman »

Deschid acest topic in ideea ca poate ajuta pe multi rulotisti care nu-si dau seama ce probleme poate sa dea manerele rulotei! Am vazut foarte multi rulotisti care transforma manerele rulotei in suport pentru agatarea diverselor lucruri: dus solar gen punga de plastic de 20-40 litri, suport pentru uscat rufele, etc. Prin miscarea repetata precum si prin agatarea de greutati a manerelor se poate creea loc de infiltratii! Iata in imaginile urmatoare ce se poate intampla:

Imagine

se observa gaurile suruburilor care fixeaza manerul

Imagine

de la ele in jos incepe putregaiul

Imagine

care s-a transmis la toata partea de jos a peretelui din fata, precum si la podeaua porbagajului(care din fericire la mine este separata de restul podelei rulotei)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Andrei Radu
Membru forum
12
Oras: Ramnicu Valcea
Data nasterii: 25 Apr 1979

Re: Atentie la manerele rulotei!

Mesaj de Andrei Radu »

Cam cat te costa toata reparatia?
Este posibil sa trebuiasca sa fac si eu acelasi lucru... :x
Ionita Bogdan
Membru forum
18

Mesaj de Ionita Bogdan »

http://www.facebook.com/reparatiirulote ... ts&fref=ts

Incercati sa urmariti si aici diverse reparatii.
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
Marius Beldiman

Costurile unei reparatii sunt in functie de cat de mari sunt stricaciunile! Cand o sa termin reparatia o sa pun un pret estimativ. Pina atunci nu stiu cat silicon, suruburi, etc imi mai trebuiesc. Pe linga asta mai ai nevoie de scule specifice, care daca nu le ai trebuie sa le incluzi in pretul reparatiei! 😉 Daca este vorba doar de pereti treaba se rezolva, insa daca este si podeaua afectata problema se schimba! Acum, dupa ce am vazut, recomand tuturor: evitati cat mai mult surse de apa la interior, gen bazine de stocare apa la interior(care ridica riscul de infiltratii, precum si solicitarea podelei rulotei), evitati dusul in rulota(chiar daca asta a fost criteriul de baza atunci cand mi-am luat rulota: sa aibe cadita de dus). Recomand din toata inima: folosirea bazinului de apa la exterior(asa cum au englezoaicele acel butoi extern), precum si folosirea dusului exterior in acel cort de dus! In acest fel riscul de infiltratii se micsoreaza semnificativ! Si inca un lucru: atentie mare la gurile de aerisire!
Eu la porbagaj am doua guri de aerisire laterale, care sigur au inlesnit intrarea apei in porbagaj:

Imagine

Imagine
dan tautu
Membru forum
16
Oras: bucuresti
Data nasterii: 01 Ian 1965

Mesaj de dan tautu »

de unde se pot procura holtzsuruburile ptr inlocuire in cazul unor astfel de reparatii ptr ca am vazut ca sant mai speciale(au pasul mai mare iar fusta filetului si ea este mai mare decat la holtzsuruburile de lemn)?
opel astra 1,6+gruau espace

daca nu va grabiti, nu intrati ,mai ies eu din cand in cand!
tel:0729592192
Marius Beldiman

Eu am luat de la Hornbach! Se gasesc vrac(destul de scumpe,zic eu); am luat modelul argintiu, gen cromate si nu cele aurii.
Cristian Steriopol
Membru forum
17

Mesaj de Cristian Steriopol »

Atentie si la etansarea lampilor fata si spate si a catadioptrilor montati cu holzsuruburi ! Si acestea pot avea infiltratii !
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
Marius Beldiman

Cristian ai dreptate, m-am gandit si la asta! Pentru montarea fiecarei lampi de pozitie trebuiesc date 3 gauri in perete: 2 de fixare a lampii si una pentru cablu! Lampile pentru pozitie nu le voi mai monta pe perete ci pe capacul de la porbagaj, iar pe perete voi monta in partea de sus catadioptri albi cu banda dublu adeziva 3M luati din Autovit cu 3lei/bucata.
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Dragi colegi in ale suferintei cu rulotele.
Eu vad problema putin diferit. Ati confundat cauza cu efectul.
Manerele acelea incep sa se desprinda si sa lase loc apei numai dupa ce structura de rezistenta a rulotei de care sunt legate manerele a cedat deja din alte motive mult mai adanci.
Aparitia miscarii manerelor cand tragi de ele ca sa asezi rulota manual pe pozitia de parcare denota faptul ca structura de care este prins manerul este afectata. Asta trebuie sa fie primul semnal de alarma.
Doar aceste manere au fost montate exact pentru a trage de ele ca sa dirijezi rulota cu mana si sa tragi de ele nu de altceva mai putin rezistent.
Si eu am crezut prima data cand am constatat asta , la fel ca dumneavoastra, dar am dus rulota la reparat si cand am vazut ca locul de care erau manerele prinse se rupsese deja de caroseria rigida am inteles de ce se miscau.
Am dus rulota la reparat la Camperland Darmanesti dar nu inainte de a incerca cu forte si indemanare proprie sa repar.
Nicu Colpos mi-a aratat ca nu am actionat in ordinea corecta si nici cu metodele corecte.
Interventia mea asupra rulotei s-a dovedit o defectiune de ne reparat in timp ce defectiunea pe care incercam sa o repar ar fi fost mai usor de reparat daca nu interveneam eu, care nu aveam cele necesare atunci.
Ganditi-va de doua ori inainte de a introduce holsuruburi in peretii rulotei.
Daca ati vedea ce sistem de structura au, ati ntelege.
Sunt rigle de lemn de 2x2 cm care incadreaza dreptunghiuri de 50-60cm latura umplute cu spuma poliuretanica.
Daca introduc un holsurub intr-o rigla de lemn de 2 cm o rup de tot.
Sper ca nu v-am speriat si nici nu veti considera remarcile mele ca o recalma.
Daca Nicu citeste acest topic poate imi face ceva reducere din factura si asa destul de piperata. Putine sperante.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
George Stanescu
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 14 Dec 1963

Mesaj de George Stanescu »

Coect d-le profesor Traian B.
Ca sa nu mai avem asemenea emotii butonam un MOVER si manerele vor fi forever noi
Hobby 450
Octavia Break
Marius Beldiman

Traian nu pot sa-ti dau dreptate in ceea ce spui si o sa-ti si argumentez de ce: in primul rand nu cred ca s-a rupt structura si apoi a inceput sa se infiltreze apa(asa cum reiese din postarea ta), la mine am gasit numai infiltratie nu si structura rupta(ea fiind intacta dupa cum se vede si din poze); in aldoilea rand "riglele"(asa cum le spui tu)de lemn nu sunt asa de mici de 2x2cm in locul unde sunt prinse manerele(cel putin in cazul meu).
Parerea mea este ca atunci cand atarni diferite lucruri grele, cum ar fi o punga de dus de 10, 20, 40 litri, cum ar fi o culme de rufe ancorata de maner si la celalalt capat de un copac, apoi mai si manevrezi rulota tragand in diferite directii si mai tinand cont ca acest lucru se face constant peste 10-15 ani de zile, holsuruburile manerelor se slabesc si in acelasi timp largesc si gaura din tabla, iar apa se infiltreaza foarte incet dar sigur. Este deajuns sa intre o singura picatura de ploaie in contact cu lemnul din jur si holsurubul se va slabi mai mult si mai mult...
Miscarile pe care le-am descris mai sus sunt exact ca si cum ai bate un cui intr-o bucata de lemn(de esenta moale: brad, molid,etc din care este confectionata rulota) si apoi incerci sa-l scoti fara cleste sau tesla ci doar prin simla miscare a lui in directii repetate intr-un timp cat mai lung!
Nu vreau sa creez polemici ci doar solutii la niste lucruri practice!

Sa auzim numai de bine!

PS: daca vi se pare un topic stupid si inutil va rog sa-l stergeti!
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

M-am uitat mai atent la poze.
Singurul lucru care mi-a placut a fost autofiletanta :lol:
Si am mai vazut ca apa mai curge si in sus uneori de la manere spre ferestre.
Da' oricum, rulota va arata bine dupa reparatie, ca acum arata ca dracu. Si nu e singura pe care am vazut-o asa.
Pana la urma si eu am lucrat doua ierni la reparatia rulotelor mele si nu ma plang. Trebuia sa vad ce e pe dinauntru, si asta ma face mai linistit cand dorm in ea.
Dar ce trebuie retinut este ca atunci cand cumperi o rulota e bine sa te uiti si la manerele alea ca sa iti dai seama cat de obosita e. Aviz tinerilor rulotisti.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Scrie răspuns