Excursie de Paste la Venetia

Aici putem descrie in imagini si cuvinte intalnirile sau excursiile cu RV-ul la care am participat in 2013
Reguli forum
Echipa de moderatori CLUB RV va recomanda sa faceti referire numai la partea turistica sau de socializare a intalnirilor , nu si alte comentarii inutile , barfe sau atacuri catre colegi ! Discutiile despre asociatie sau alte comentarii vor avea loc numai in topicuri dedicate unor astfel de probleme ! Multumim pt intelegere !
alexdan
Membru forum
14
Oras: PLOIESTI
Data nasterii: 09 Iun 1969

Excursie de Paste la Venetia

Mesaj de alexdan »

Ne-am hotarit sa ne petrecem vacanta de Paste la Venetia cu rulota .Deoarece cu putin efort se pot aduna 10 zile libere ,am hotarit sa facem o escapada in aceasta perioada .
Daca mai sunt doritori ....
AUTORULOTA RIMOR 727 TC
PLOIESTI
0744357466
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Re: Excursie de Paste la Venetia

Mesaj de Cosmin Prund »

V-ati gandit unde veti campa? Noi am fost de 2 ori in acest camping: http://www.camping-fusina.com/en/

Are facilitati decente si, ce ne-a placut noua, exista un "vaporeto" care pleca aproape de la poarta camping-ului pana in Venetia.
Daca va intereseaza caut niste poze din camping. Nu le pun fara invitatie sa nu "fur" topic-ul.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
alexdan
Membru forum
14

Mesaj de alexdan »

Ne-am gindit la camping Serenissima ,dar suntem deschisi la orice propunere .Chiar va rugam daca aveti detalii
AUTORULOTA RIMOR 727 TC
PLOIESTI
0744357466
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Sunt o multime de camping-uri in jurul Venetiei; Pe partea cu autostrada apar pe Eurocampings 5 camping-uri, unul dintre ele este cel mentionat de dvs (Serenissima), altul este Fusina si mai sunt 3. Pe peninsula Cavallino sunt foarte multe camping-uri, si dupa toate aparentele sunt camping-uri mult mai bune (scor mai mare pe Eurocampings). Daca aveti de gand sa petreceti timp in camping poate ar fi interesant sa va uitati si la aceste camping-uri, chiar daca presupun un mic ocol.

Despre camping Fusina. Prima data am fost in 2008 cu cortul, a doua oara am fost in 2012 cu rulota; Am mers in acelasi camping pentru ca ni s-a parut OK/frumos in 2008 si vroiam sa-l revedem. Camping-ul este efectiv inconjurat de apa si exista o multime de copaci care sa furnizeze umbra. In functie de sezon pare sa fie iarba in camping, in 2012 n-am prea vazut-o! Dar o am in pozele din 2008. Zona este foarte calda vara, traficul mare in camping, iarba se usuca. Pamantul incepe sa semene cu un nisip uscat cand e cald si te intrebi cum poate creste iarba.

Exista 2 seturi de blocuri sociale: pe drumul care vine de la receptie exista o constructie in "U" care gazduieste toalete, dusuri, spalator cu masini de spalat automate cu moneda. Exista si alte grupuri sociale imprastiate prin camping, dar noi doar pe astea din cladire le-am folosit, ni s-au parut mai curate. Partea cu curatenia ar putea fi o impresie (adica cel mai probabil toate grupurile sociale beneficau de aceeasi atentie si deci acelasi nivel de curatenie): accesul la celelalte cabine WC se facea direct de pe iarba/nisipul din camping, de pe sub copaci. Presupun ca mizeria de pe papuci ajunge mult mai usor in cabine aici.

In incinta camping-ului exista o pizzerie cu sala de mese destul de mare si un restaurant care are doar cateva mese. De la pizzerie ne-am luat pizza si am mancat-o la rulota, am mancat si la restaurant. Mancarea n-a fost nici ieftina, nici extraordinara - fast-food uzual, gandit sa "hraneasca" multimea de oameni care populeaza camping-ul vara. Pretul este justificat de apropierea de Venetia si de afluxul mare de turisti. Nu-s doar rulotisti, sunt si cortisti si au o gramada de casute, adica au cu siguranta multi turisti care trebuie sa manance acolo, pentru ca nu au posibilitatea sa-si pregateasca mancarea la cort sau casuta. Noi am facut pe dos: Cu cortul in 2008 am gatit la cort, cu rulota am mancat la pizzerie si restaurant, pentru ca am fost prea obositi sa gatim. Nu exista alte restaurante in zona.

Daca mergeti cu copiii exista si un loc de joaca cu cateva tobogane si leagane. Sunt pozitionate frumos, sub copaci, vizavi de restaurante si "U"-ul cu grupurile sociale.

Per total mi se pare ca scorul de pe Eurocampings (7.4) este justificat. Nu-i un camping extraordinar, nu-i nici urat. Este un camping pentru vizitat Venetia, si ca toate camping-urile de pe langa marile orase, sufera de unele probleme specifice: curatenie usor deficitara, trafic, aglomeratie in sezon, preturi mari la servicii.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Politia! Barca asta era parcata pe langa camping:

Imagine

Pe langa debarcaderul de unde pleca Vaporetto spre Venetia:

Imagine

Despre vizita in Venetia, recomandarile mele ar fi:
  • Abtinati-va, nu cumparati nimic. Oricum nimic nu-i original si totul e scump.
  • NU mancati in Venetia. N-are sens, este scump si extraordinar de prost. Si daca identificati un loc cu mancare buna, s-ar putea sa fie nu doar scump, sa fie exorbitant de scump. In Venetia se merge pentru Venetia, pentru canale, nu pentru mancare. Noi bineinteles ca am facut greseala sa mancam la un restaurant din Venetia, din zona Zattere (debarcaderoul unde ajunge vaporetto de la Fusina), am mancat intr-un restaurant simpatic, pe un ponton in mare. Extraordinar de scump, foarte proasta mancarea si ospatarita era o acritura cum nici la Mamaia in plin sezon nu vezi. Era atat de acra si facea asa "moace" ca ne-am apucat sa-i facem poze :D Macar razand pe seama ei ne-am mai inveselit noi.
  • Daca puteti, faceti o plimbare cu gondola. Este foarte scump (noi am platit 100 euro, dar era plin sezon), dar macar este o experienta autentic Venetiana. Masa la restaurant, care a costat aproape la fel de mult, n-o pot considera o experienta demna de mentionat. Gondolierii sunt o "casta" aparte, nu-s taximetristi. Dau examene ca sa poata merge cu gondolele respective, preturile sunt reglementate de municipalitate (deci nu exita rechini, nici "ocazii").
La traseu v-ati gandit? Va opriti pe drum in Ungaria, in Slovenia sau in ambele?
Postojna sau Ljubljana?

alexdan
Membru forum
14

Mesaj de alexdan »

Multumesc pentru informatii .
Vom merge sa vizitam ,nu suntem gurmanzi si de obicei ne limitam la proviziile de acasa ,sau ne aprovizionam de la supermarketuri.
Traseul pe care il vom urma este cel prin Ungaria unde cred ca ne vom opri o noapte .La Postojna am fost anul trecut in Octombrie si nu ne vom opri si acum deooarece plecam doar pentru Venetia .
Drumul ar fi mai scurt prin Croatia ,dar este foarte scump costul autostrazilor( anul trecut am dat fara rulota 135 EUR doar pe autostrazi pina la Postojna si inapoi ) si au si diferente mari de relief ,ceeace nu este indicat pentru un drum rapid cum incercam sa facem .
AUTORULOTA RIMOR 727 TC
PLOIESTI
0744357466
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Vad ca @ Cosmin Prund v-a facut o prezentare si imi permit sa va dau si eu un sfat si pe urma o idee:
- sfat; plimbarea cu gondola sa o faceti dupa ora 16-17, deoarece este mult mai ieftin, cu negociere este la 40-60 euro in plin sezon. 100 de euro dau japonezii care fotografiaza orice si @ Cosmin Prund :D, no offence!
- idee; eu am stat la Lido di Cavalino, camping Silva si am facut exursie de o zi cu vaporasul la Murano, Burano si Venetia, 27 euro/persoana cu masa de pranz inclusa, pe vaporas.
P.S. Nu ratati Murano si Burano.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

@Serpescu Gheorghe.

Pai sa va spun toata povestea! Mereu ne propunem sa o luam incet cu plimbarile, sa nu ne obosim, mai ales cand suntem cu copiii. Din pacate nu ne iese nici o data, ne plimbam pana cedam fizic. In Venetia am mers pana am "picat", si cand am picat evident ca eram departe de Zattere si in consecinta departe de camping-ul nostru. Asa ca ne-am dus intr-o statie de gondole si am negociat traseul, nu tariful. Am negociat cu un gondolier sa ne duca cat mai aproape de Zattere-le nostru.

Cam asa de obositi eram, si poza nu e "pozata", chiar asa ne-am plimbat ultima bucata. Problema e ca asta' micu nu mai vroia sa stea in brate la fratisu' in carucior, vroia sa stea la tati in brate, ca deh, copilu' era obosit. Cum si tati era obosit, ne-am despartit usor de suta aia de euro:

Imagine

Uite cat de fericiti am fost pe gondola. Incredibil, am facut doar 21 de poze cu totul din gondola. Cred ca nu mai aveam energie:

Imagine

Imagine

Imagine

Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Mai imi permit un sfat (recomandare): campingul unde am stat noi era cu plopi, adica locurile de campare erau delimitate cu acesti pomo; tantarii erau la ei acasa, asa ca sa va luati spary- uri, creme si tot ce credeti ca ar putea afecta activitatea lor :D. Daca va plictisiti puteti face excursie la Lacul Garda, la Verona, puteti cauta pe forum ca mai sunt descrieri despre Venetia.

P.S. @ Cosmin Prund, atunci cu siguranta ca nu a fost mult :P.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
George Dragomir
Membru forum
16
Oras: MIZIL
Data nasterii: 01 Mar 1975

Mesaj de George Dragomir »

Buna ziua,

Daca doriti sa impletiti vizita in frumoasa Venetie cu trei -patru zile de odihna si relaxare, va recomand camping Mediteraneo, in Cavalino Treporti http://www.campingmediterraneo.it/en-us/.

Am stat in iunie 2010 cu 26 Euro/zi doua persoane, auto+rulota, cu acces la toate facilitatile camping-ului. Campingul ( este de fapt un mini sat de vacanta) are patru stele, si servicii aferente...piscina ultra dotata, jacuzi ...acces la mare, program pentru copii seara, la fel si pentru adulti, restaurante, baruri, mini shop..
Din camping se poate ajunge in 5-10 min. cu masina la debarcader, apoi cu vaporasul ( 8 Euro/ pers.) in Venetia ( vreo 30 min).
Noi am fost foarte incantati de raportul calitate/pret.
Totusi, ar trebui verificat programul de activitate in perioada in care doriti sa faceti excursia.
George Dragomir
Subaru Forester + Knaus Sudwind 450 TF - Ploiesti
tel. 0723630176
alexdan
Membru forum
14

Mesaj de alexdan »

Va multumesc tuturor pentru sfaturi .Voi tine cont de ele .
Daca totusi mai sunt doritori de aventura ,oferta ramine valabila .Noi intentionam sa plecam pe 27 dimineata .
AUTORULOTA RIMOR 727 TC
PLOIESTI
0744357466
Scrie răspuns