Tur in Balcani: Serbia, Bosnia, Muntenegru, Albania, FRYM

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Constantin Curelea
Membru CD
20

Re: Tur in Balcani: Serbia, Bosnia, Muntenegru, Albania, FRY

Mesaj de Constantin Curelea »

Cateva sfaturi pentru excursia in tarile ex yugoslave:

-se poate merge intr-o zi, cu rulota, traseul Bucuresti-Belgrad
-la Belgrad exista un singur camping ( Zemun) pe malul Dunarii
-atentie mare la respectarea regulilor de circulatie, amenzile sunt mari, politistii rai
- la vama asteptati-va sa fiti verificati( nu este obligatoriu)
- in conversatii nu faceti referiri la problemele interetnice
- nu recomand cazarea off
- plata se poate face si in euro dar este indicat sa aveti bani in moneda tarii respective
- evitati trecerea prin Kosovo
- daca ajungeti in Macedonia, lacurile sunt deosebite ( lacul Ohrid in mod special)
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
narciscostache
Membru forum
12
Oras: Chiajna
Data nasterii: 30 Apr 1968

Mesaj de narciscostache »

multumim de sfaturi!
o intrebare: nu e recomandabila camparea off doar in Serbia sau si in Bosnia si Muntenegru?
Carpe Diem!

Dacia Duster 4x4 & Knaus Sudwind 530 TK
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

In nici una din tarile pe care doriti sa le parcurgeti nu recomand camparea off.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
silviu ignatius
Membru forum
12
Oras: Focsani
Data nasterii: 24 Dec 1971

Mesaj de silviu ignatius »

Va salut
Pana la urma ati mai facut excursia in Balcani?
asteptam impresii.
Eu in plan pentru anul 2014 propun urmatorul tur al Balcanilor, cu o durata de 21 de zile, plecare in perioada 01-15 iulie din loc. 23 August Constanta.
Traseu
loc.23 August Constanta 4 nopti- Bulgaria plaja Arapia-2 nopti- Grecia pe continent la plaja 3 nopti- Muntenegru 2 nopti- Dubrovnik 4 nopti- Parcul Plitvice din Croatia 1 noapte- Zagreb 1 noapte Slovenia 3 nopti- Clisura Dunarii 1 noapte .
Distanta aroximativa 4000 km- 400 litri motorina aproximativ 2800 lei.
E cineva interesat pentru un grup mai mare?
Stam la soare in Romania, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, Croatia
Vizitam prin grecia, Dubrovnik, Zagreb si Liubliana
Frumuseti naturale clisura, pesteri si parcuri naturale
Daca sunt doritori putem face si o excursie de 1 zi la Venetia din Croatia cu feribotul
Am fost scurt dar se poate detalia.
Cu stima
Eriba Troll, Santa Fe 2.2 Crdi 4x4, 2008, 150 cp
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Foarte interesanta si de luat in calcul aceasta propunere. Dar ar fi bine sa mai asteptam putin, sa vedem unde va avea loc anul viitor al 15-lea Adria Rally. Daca se va tine la Dubrovnik (7 zile) atunci se poate merge : Serbia, Bosnia-Hertegovina, Croatia, Grecia, Bulgaria si inapoi in Romania. Adica plecarea pe la Arad sau Timisoara si intoarcerea pe la Negru Voda. Rally Adria este deja o intalnire traditionala a Asociatiei noastre avand avantajul ca se beneficiaza de un tarif special (80 euro/persoana - 7 zile), timp in care se pot face numeroase excursii pe Coasta Dalmatiei. Pentru Serbia si Bosnia-Hertegovina luam informatii despre campinguri din topicul D-lui Cosmin Prund care a facut acest traseu anul trecut, la intoarcerea de la Njivice (Krk). Traseul cel mai scurt intre Dubrovnik si Grecia ar fi prin Albania dar am inteles de la un coleg ca drumul este foarte prost. Mai vedem, ne mai gandim. Poate facem si o harta.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
narciscostache
Membru forum
12
Oras: Chiajna
Data nasterii: 30 Apr 1968

Mesaj de narciscostache »

silviu ignatius scrie:Va salut
Pana la urma ati mai facut excursia in Balcani?
asteptam impresii.
Eu in plan pentru anul 2014 propun urmatorul tur al Balcanilor, cu o durata de 21 de zile, plecare in perioada 01-15 iulie din loc. 23 August Constanta.
Traseu
loc.23 August Constanta 4 nopti- Bulgaria plaja Arapia-2 nopti- Grecia pe continent la plaja 3 nopti- Muntenegru 2 nopti- Dubrovnik 4 nopti- Parcul Plitvice din Croatia 1 noapte- Zagreb 1 noapte Slovenia 3 nopti- Clisura Dunarii 1 noapte .
Distanta aroximativa 4000 km- 400 litri motorina aproximativ 2800 lei.
E cineva interesat pentru un grup mai mare?
Stam la soare in Romania, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, Croatia
Vizitam prin grecia, Dubrovnik, Zagreb si Liubliana
Frumuseti naturale clisura, pesteri si parcuri naturale
Daca sunt doritori putem face si o excursie de 1 zi la Venetia din Croatia cu feribotul
Am fost scurt dar se poate detalia.
Cu stima
Buna ziua,
din pacate, nu am mai plecat in acest tur datorita faptului ca nu am mai gasit nici un doritor cu care sa ne insotim si parca mi-a fost un pic "teama" sa plec singur. E foarte posibil sa am in vedere acest tur pentru anul viitor. Eu nu am posibilitatea (datorita activitatii) sa plec mai mult de 2 saptamani legate in concediu asadar trebuie sa ma limitez la un circuit mai scurt.
Succes!
Carpe Diem!

Dacia Duster 4x4 & Knaus Sudwind 530 TK
Alin Mihaila
Membru asociat
12
Oras: București
Data nasterii: 08 Iul 1981

Mesaj de Alin Mihaila »

Dupa lungi cautari pe forum am realizat ca sunt destul de multi colegi care au calatorit in Balcani in ultimii ani, dar putini au lasat review-uri despre locurile vizitate. Cred ca firesc, natural ar fi sa impartasim impresiile din vacantele noastre pentru a aduce plus valoare comunitatii din care facem parte, altfel nu vad rostul unei comunitati/asociatii. Cred ca fiecare dintre noi ne-am infruptat cu nesat din recenziile colegilor care si-au etalat neconditionat vacantele, pentru ca mai tarziu sa le calcam pe urme, si la drum, si la postari. Vad ca multi cunosc detalii despre Muntenegru, Albania, Macedonia, Bosnia, dar nimeni nu face un review detaliat...
In cazul in care am sensibilizat comunitatea, astept cu nerabdare si cu maxim interes o recenzie a Balcanilor. Vreau sa-mi fac vacanta in zona si mi-ar fi de ajutor o astfel de postare...
PS: In cazul in care, nu reuseste nimeni sa-si expuna experienta, probabil ca voi face eu o recenzie, asa cum am facut din fiecare vacanta...
Multumesc anticipat!
Fişiere ataşate
Vacanta Muntenegru 2017.xls
(38.5 KiB) Descărcat de 149 ori
Dacia Duster 1.5 dCi, 4x4 + Hobby 440 Excellent Easy
Totul pentru țară, nimic pentru mine- Carol I
Tel. 0748124289
Cornel Mihailescu
Membru forum
7
Oras: Lerida .Sp/ Branistea .Db
Data nasterii: 29 Sep 1970

Mesaj de Cornel Mihailescu »

Salutare .
Ca tot se vorbeste de aceste tari ex-iugoslave, oare aveti idee daca se poate circula cu permis categoria B cu un atelaj masina+rulota sub 3500 kg ?
Am auzit pe undeva ca ar fi nevoie de B+E.
Va multumesc anticipat.
Cu respect Cornel M.
telefon 0034 608602242 / 0040726528211
Audi A8 / Hobby 460
Dragos Marin
Membru forum
13
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

Mesaj de Dragos Marin »

Alin Mihaila scrie:Dupa lungi cautari pe forum am realizat ca sunt destul de multi colegi care au calatorit in Balcani in ultimii ani, dar putini au lasat review-uri despre locurile vizitate. Cred ca firesc, natural ar fi sa impartasim impresiile din vacantele noastre pentru a aduce plus valoare comunitatii din care facem parte,
Si eu as fi interesat de partea aceea a europei...mai ales Muntenegru..., dar din pacate colegii nu vor sa scrie...degeaba scriem noi care suntem cativa daca cei mai multi nu scriu..., intr-un final am renuntat si eu sa mai scriu tocmai din aceasta cauza, ca nu scrie toata lumea sa avem ce invata unul de la altul...
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
Alin Mihaila
Membru asociat
12

Mesaj de Alin Mihaila »

Dragos Marin scrie:
Alin Mihaila scrie:Dupa lungi cautari pe forum am realizat ca sunt destul de multi colegi care au calatorit in Balcani in ultimii ani, dar putini au lasat review-uri despre locurile vizitate. Cred ca firesc, natural ar fi sa impartasim impresiile din vacantele noastre pentru a aduce plus valoare comunitatii din care facem parte,
Si eu as fi interesat de partea aceea a europei...mai ales Muntenegru..., dar din pacate colegii nu vor sa scrie...degeaba scriem noi care suntem cativa daca cei mai multi nu scriu..., intr-un final am renuntat si eu sa mai scriu tocmai din aceasta cauza, ca nu scrie toata lumea sa avem ce invata unul de la altul...
Dragos, am urmarit cu interes experienta ta catre Atlantic si de acolo mi-am luat cateva referinte... Nu cred ca trebuie sa renuntam la descrierea locurilor vizitate, cred ca trebuie doar sensibilizati toti membrii comunitatii si incurajati sa posteze. Daca ar fi renuntat si dl. Rusu, dl Curelea si ceilalti rulotisti cu state vechi am fi mers in "blind" prin mai toate partile Europei. Eu promit sa fac un reviw cand ma intorc, dar pana atunci... Sunt un pic stresat pentru ca voi pleca singur si in aceasta vacanta, eu cu sotia si cele doua fetite, la fel ca in cea de anul trecut (Ungaria-Croatia-Serbia), dar asta e...
Tel. 0748124289
Bratu Dragos
Membru forum
15
Oras: ploiesti
Data nasterii: 21 Noi 1976

Mesaj de Bratu Dragos »

Am descris, intr-un post de anul trecut, calatoria in Croatia si se gasesc acolo si referinte despre Serbia. Dupa parerea mea este o tara frumoasa si sigura. Traseul urmat de-a lungul Dunarii, pana la Belgrad, este deosebit. La intoarcere am oprit intr-o benzinarie de langa Belgrad si ne-am odihnit o noapte fara probleme. Despre Muntenegru, sincer, sunt avid de informatii. Vreau sa merg anul acesta si am ceva necunoscute legate de drum. Ma incurajati sa-l parcurg cu atelajul din semnatura? Drumuri bune va doresc! Dragos Marin nu ezita sa postezi!
vw sharan 1.9 tdi -Kip de Luxe 34 EK
Alin Mihaila
Membru asociat
12

Mesaj de Alin Mihaila »

Bratu Dragos scrie:Am descris, intr-un post de anul trecut, calatoria in Croatia si se gasesc acolo si referinte despre Serbia. Dupa parerea mea este o tara frumoasa si sigura. Traseul urmat de-a lungul Dunarii, pana la Belgrad, este deosebit. La intoarcere am oprit intr-o benzinarie de langa Belgrad si ne-am odihnit o noapte fara probleme. Despre Muntenegru, sincer, sunt avid de informatii. Vreau sa merg anul acesta si am ceva necunoscute legate de drum. Ma incurajati sa-l parcurg cu atelajul din semnatura? Drumuri bune va doresc! Dragos Marin nu ezita sa postezi!
Despre Serbia am scris si eu anul trecut si da, confirm cele spuse de dumneavoastră, dar despre Muntenegru, Albania, Macedonia, Bosnia n-am gasit mare lucru...
Tel. 0748124289
Scrie răspuns