Tur in Balcani: Serbia, Bosnia, Muntenegru, Albania, FRYM

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
narciscostache
Membru forum
12
Oras: Chiajna
Data nasterii: 30 Apr 1968

Tur in Balcani: Serbia, Bosnia, Muntenegru, Albania, FRYM

Mesaj de narciscostache »

Dragi rulotisti,
eu mi-am propus sa fac (impreuna cu sotia si tragand cu Dusterul de rulota noastra) o tura de 2 saptamani in perioada 29 iunie-13 iulie 2013 prin tarile (denumite perlele nedescoperite ale zonei) Balcanice: Serbia, Bosnia Hertegovina, Muntenegru, Albania, Macedonia.
daca alti rulotisti doresc sa ni se alature ii invit sa ma contacteze prin p.m. ca imi comunice intentia in acest sens.
eu m-am documentat despre zona si pot sa spun ca am descoperit ca vom vedea atat munti frumosi cat si lacuri splendide si litoral mai fain decat in zone consacrate!
preturile pe acolo sunt mai mici decat la noi (mancare, bautura, cazare), oamenii (se spune) foarte ospitalieri, drumurile ok (chiar daca nu prea sunt autostrazi), posibilitati de campare in natura (off camping) sau in campinguri amenajate...
ca si traseu as avea o propunere:
ziua 1 (29 iunie - sambata) RO - Serbia (Belgrad - innoptare si cina in zona tavernelor din centrul vechi)
ziua 2 Serbia - Bosnia, zona Sarajevo
ziua 3 Bosnia zona Sarajevo
ziua 4 Bosnia zona montana+lacuri
ziua 5 Bosnia zona montana+lacuri
ziua 6 Muntenegru zona litoral
ziua 7 Muntenegru zona litoral
ziua 8 Muntenegru - Albania zona lac Shkodra
ziua 9 Albania zona montana+lacuri
ziua 10 Albania zona montana+lacuri
ziua 11 Albania - Macedonia zona montana
ziua 12 Macedonia zona lacuri
ziua 13 Macedonia zona lacuri
ziua 14 Macedonia - Bulgaria
ziua 15 (13 iulie - sambata) Bulgaria - RO

ce ziceti?
Carpe Diem!

Dacia Duster 4x4 & Knaus Sudwind 530 TK
Ninel Gavanescu
Membru forum
15
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Re: Tur in Balcani: Serbia, Bosnia, Muntenegru, Albania, FRY

Mesaj de Ninel Gavanescu »

Indraznet , Frumos , putin obositor 😉
Felicitari pentru initiativa :)
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Foarte foarte frumos traseul ales de dv. Dar daca ajungeti pana la Sarajevo nu coborati, prin Mostar, pana la Dubrovnik ? Este orasul - cetate istorica - pe care-mi doresc sa-l vizitez si eu in acest an, probabil cand ne vom intoarce de la Njivice (Krk). Asteptam cu interes sa ne descrieti la intoarcerea in tara, atat excursia cat si felul in care vamesii tarilor pe care le tranzitati se comporta cu turistii romani. Din cauza unor zvonuri, multi colegi, printre care si eu, evita vizitarea sau tranzitarea acestor tari. Sper totusi sa fie numai niste simple zvonuri. Va urez toate cele bune.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
George Chirila

Mesaj de George Chirila »

Da ,intradevar un traseu frumosc si pitoresc ,dar putin obositor ,tinand cont de perioada totala si traseul expus de dvs .
Daca-mi este permis v-as putea "ghida " asupra traseului prin Serbia :
Am observat ca sunteti din Chiajna si banuiesc ca traseul pe care il veti urma este Bucuresti-Drobeta Turnu -Severin,nu ?
Va propun sa iesiti din tara pe la PCTF Gura Vaii -Novi Sip ( mai sus putin de Dr. Tr. Severin ,mai precis pe soseaua aflata pe barajul Portile de Fier 1 .
Puteti merge pe partea sarbeasca sa vedeti Defileul Dunarii ( Novi Sip -Tekija - Donji Milanovac - Golubac - Veliko Gradiste - Pozarevac - Belgrad ).
Cazanele mici , Cazanele mari si biserica Mraconia se vad superb de pe partea sarbeasca ,soseaua fiind situata la inaltime ,fata de soseaua romaneasca care merge chiar pe malul Dunarii.
George Chirila

Dupa o socoteala sumara distanta dintre Bucuresti ( Chiajna )-Belgrad ,este de aproximativ 600 km ,distanta pe care sincer este greu de parcurs cu atelajul.Pana la urma va duceti in concediu sa vizitati si sa vedeti ceva ,nu sa participati la rally . Cred ca ar trebui sa recalculati distantele dintre cele doua puncte terminus ale etapelor pe care doriti sa le faceti . Parerea mea !
narciscostache
Membru forum
12

Popa Violeta scrie:Foarte foarte frumos traseul ales de dv. Dar daca ajungeti pana la Sarajevo nu coborati, prin Mostar, pana la Dubrovnik ? Este orasul - cetate istorica - pe care-mi doresc sa-l vizitez si eu in acest an, probabil cand ne vom intoarce de la Njivice (Krk). Asteptam cu interes sa ne descrieti la intoarcerea in tara, atat excursia cat si felul in care vamesii tarilor pe care le tranzitati se comporta cu turistii romani. Din cauza unor zvonuri, multi colegi, printre care si eu, evita vizitarea sau tranzitarea acestor tari. Sper totusi sa fie numai niste simple zvonuri. Va urez toate cele bune.
Cu stima,
Violeta Popa
Multumesc pt sugestia cu Dubrovnik si stiu ca e f frumos acolo insa cred ca o lasam pentru alta data ca e destul de incarcat programul...
Cu vamesii sper sa nu avem probleme daca avem toate actele in regula...
Carpe Diem!

narciscostache
Membru forum
12

George Chirila scrie:Da ,intradevar un traseu frumosc si pitoresc ,dar putin obositor ,tinand cont de perioada totala si traseul expus de dvs .
Daca-mi este permis v-as putea "ghida " asupra traseului prin Serbia :
Am observat ca sunteti din Chiajna si banuiesc ca traseul pe care il veti urma este Bucuresti-Drobeta Turnu -Severin,nu ?
Va propun sa iesiti din tara pe la PCTF Gura Vaii -Novi Sip ( mai sus putin de Dr. Tr. Severin ,mai precis pe soseaua aflata pe barajul Portile de Fier 1 .
Puteti merge pe partea sarbeasca sa vedeti Defileul Dunarii ( Novi Sip -Tekija - Donji Milanovac - Golubac - Veliko Gradiste - Pozarevac - Belgrad ).
Cazanele mici , Cazanele mari si biserica Mraconia se vad superb de pe partea sarbeasca ,soseaua fiind situata la inaltime ,fata de soseaua romaneasca care merge chiar pe malul Dunarii.
Multumesc de sugestie. Stiu drumul acela ca am mai fost la Belgrad pe acolo. In rest tot drumul prin celelalte tari e o noutate pt mine.
Carpe Diem!

narciscostache
Membru forum
12

George Chirila scrie:Dupa o socoteala sumara distanta dintre Bucuresti ( Chiajna )-Belgrad ,este de aproximativ 600 km ,distanta pe care sincer este greu de parcurs cu atelajul.Pana la urma va duceti in concediu sa vizitati si sa vedeti ceva ,nu sa participati la rally . Cred ca ar trebui sa recalculati distantele dintre cele doua puncte terminus ale etapelor pe care doriti sa le faceti . Parerea mea !
O sa plecam dimineata pe la ora 5.00 si sper ca pana la ora 18.00 sa ajungem la Belgrad. 13 ore (cu 2 ore pauze) sper sa ne ajunga la o medie de 50 km/h....
Carpe Diem!

George Chirila

Ati putea sa impartiti in doua drumul pana la Belgrad si sa inoptati pe malul Dunarii ,in localitatea Golubac ,in campingul Toma . Se afla pe malul Dunarii,iarpanorama este superba !
As fi vrut sa va insotesc ,dar in aceasta perioada fiica mea da capacitatea ,iar toata luna iulie o am ocupata .
Dan Morar
Membru forum
13

Mesaj de Dan Morar »

Am fost acum doi ani in Muntenegru. Ca peisaj e senzational. Totusi nu m as duce cu rulota pe traseul Belgrad Budva. Drumul e f ingust ( o banda) , in majoritate cu banda continua, cu restrictie de 40 50 km/h, multe radare, aglomeratie mare. Pe acest traseu nu exista autostrada( cel putin cand am fost noi). Ideea ok ar fi Belgrad- Zagreb pe autostrada, care e cel mai rapid si lejer drum spre litoral.
Atentie mare la radare daca traversati Serbia in weekend. Nu aveti unde plati amenda( doar la banca). Nu ne am putut intelege cu politistul. Soferul cu pricina, a dormit o noapte pana luni in Sebia , pentru a putea plati amenda.
Odata ajunsi pe malul marii a fost in Muntenegru, de vis. Recomand sa vizitati Kotor. Al doilea canion in lume dupa Marele Canion din SUA.
bayerland 460 Wenge+Honda Accord , shihanro@yahoo.com, 0761.533.333 viber/whatsapp
Ganea Viorel

Mesaj de Ganea Viorel »

Frumos. Parca ne-am alatura si noi (eu si sotia) unui astfel de proiect. Vreau detalii si in mod special costuri.
Tel. 0723612845

Cu stima,
Viorel Ganea, posesor Duster 4x4, benzina si rulota Bustner.
narciscostache
Membru forum
12

In primul rand cred ca ar fi bine sa ne gandim la o scurtare a traseului ca sa nu ne intoarcem mai obositi decat plecam.... poate sa renuntam la Albania si macedonia si sa ramanem cu Serbia, Bosnia si Muntenegru...
in legatura cu costurile estimative iata ce am calculat eu:
Combustibil 2400 km cu consum de 10 l/100 (tragand rulota) 240 l*1.4 euro=336 euro.
Cazare camping maxim 20 euro/zi rezulta maxim 300 euro.
Mancare si bautura (de la supermarket si cateva mese la restaurant) aprox 30 euro/zi de familie 2 adulti adica 450 euro.
Altele 100 euro
Total sejur de 15 zile cam 1100-1200 euro. Daca ne campam mult off camping bugetul n-ar trebui sa depaseasca 1000 euro cu totul.
Carpe Diem!

Scrie răspuns