carlig cu instalatie elec. can-bus sau sau simpla

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Dumitru Alexandru
Membru forum
12
Oras: Craiova
Data nasterii: 03 Iun 1986

carlig cu instalatie elec. can-bus sau sau simpla

Mesaj de Dumitru Alexandru »

Vreau sa cumpar un carlig pentru o viitoare rulota si nu stiu ce fel de instalatie electrica trebuie"can-bus sau simpla" si cu cati pini?.Am un megane sedan 2 si ca producatori Galia sau Autohak.
Gabi Peterca
Membru forum
14

Re: carlig cu instalatie elec. can-bus sau sau simpla

Mesaj de Gabi Peterca »

Daca o sa va cumparati rulota cu priza in 13 pini, atunci va trebuie o priza cu 13 pini. La fel daca este cu 7 pini. Cele cu 13 pini sunt modele mai noi, dupa 2000. In cazul in care achizitionati o rulota englezeasca cu 2 prize cu 7 pini (una gri, una neagra) atunci va trebuie una de aceasta.
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: carlig cu instalatie elec. can-bus sau sau simpla

Mesaj de Radu Pascu »

Modul de remorca trebuie oricum luat. Eu pe megane am pus unul Vestfalia. Dar nici nu conteaza ce marca de modul achizitionati. Megane nu gestioneaza prin CAN modulul de remorca. Dar este necesar caci gestioneaza semnalizarea si pozitia, care nu suporta un consum mai mare in instalatie.
Concluzie, asteptati sa achizitionati rulota si apoi veti face ceea ce trebuie.
Daca insa doriti sa mergeti cu masina dupa rulota, atunci trebuie instalatia pregatita din timp. In acest caz, cel mai bine este sa montati o priza 7+6pini si un adaptor de la 7la 13 pini.

Eu folosesc priza 7+6, priza care o am si la rulota. avantajul este ca daca tractez remorca usoara, nu am nevoie de adaptor de niciun fel.

Bafta si minuni!
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Scrie răspuns