@Cosmin: daca sunt folosite pentru scopul pentru care au fost proiectate, asa cum spunea si Gigi, probabilitatea de a exploda este foarte mica. Nici eu nu am auzit de vreun felinar explodat pana acum. Deci poti sa-l folosesti cu incredere, daca ai asa ceva.
@Marius: nu stiu in ce masura alunga tantarii, caci nu arde cu flacara deschisa. Ca sa alungi tantarii cu aceasta solutie, parerea mea este ca ar trebui sa folosesti o faclie din aceea din bambus, pe care sa o umpli cu solutie impotriva tantarilor. Pentru alungarea tantarilor, noi am obtinut rezultate foarte bine in cortul rulotei cu acele spirale care se gasesc de vanzare la toate amagazinele (scuze pentru off-topic).
@Gigi: nu spera la felinarul meu nr. 103, caci de ani de zile nu am mai vazut asa ceva; iar sticla am gasit-o dintr-o intamplare absolut nebanuita - era in fundul unui raft de magazin satesc, iar vanzatorul nici nu mai stia de cand o are, astfel incat nu a stiut sa-mi spuna pretul ei... Am vrut sa mai cumpar o sticla, de rezerva, insa oricat a cautat omul si prin magazie, nu a fost chip sa mai gaseasca. Deci va ramane in familie si, cine stie, poate ca va lumina candva, daca vremurile o vor cere :-).
PS: denumirea corecta este gaz, nu gas (sper sa nu se supere nimeni)...
I se mai spune si PETROL LAMPANT http://ro.wikipedia.org/wiki/Petrol_lampant