in apuseni

Aici putem descrie in imagini si cuvinte intalnirile sau excursiile cu RV-ul la care am participat in 2013
Reguli forum
Echipa de moderatori CLUB RV va recomanda sa faceti referire numai la partea turistica sau de socializare a intalnirilor , nu si alte comentarii inutile , barfe sau atacuri catre colegi ! Discutiile despre asociatie sau alte comentarii vor avea loc numai in topicuri dedicate unor astfel de probleme ! Multumim pt intelegere !
lungu marin

in apuseni

Mesaj de lungu marin »

pana anul acesta am mers cu cortul dar anul acesta am cumparat o rulota STERCKEMAN si as dori sa merg anul acesta in muntii APUSENI sunt din ROSIORII DE VEDE jud Teleorman,daca stie cineva traseul sau sa imi recomande pe unde sa ajung acolo(sigur stie cineva),un traseu mai bun ,tractez rulota cu un WV passat 1900 cmc diesel, daca mai doreste cineva putam stabili de comun acord perioada in care sa mergem noi suntem pensionari .multumesc anticipat.
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Re: in apuseni

Mesaj de Popa Violeta »

Cel mai scurt drum spre Apuseni (de ex. Arieseni sau Garda de Sus-Scarisoara) ar avea 465 km si ar fi : Rosiorii de Vede - Caracal - Rm.Valcea - Curtea de Arges - Sibiu - Alba Iulia - Campeni - Arieseni - Garda de Sus (pestera Scarisoara). Problema pentru dv. ar fi traversarea muntilor Fagaras, de la Curtea de Arges la Sibiu deoarece traseul este destul de greu. Dar probabil ca mai sunt si alte trasee care ocolesc Transfagarasanu. Colegii care au circulat mai mult in zona o sa va dea sigur sfaturile cele mai bune.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
lungu marin

Mesaj de lungu marin »

multumesc pt sfat.
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

De la Rosiori spre Apuseni (Arieseni am luat ca tinta) traseul optim trece pe langa Pitesti, Dealul Negru, Rm. Valcea, Valea Oltului, Sibiu, Sebes - si de-acolo deja depinde de traseul ales. Nu ajungeti in Curtea De Arges decat daca va propuneti sa traversati Transfagarasanul; Daca doriti sa traversati Transfagarasanul atunci devine obiectiv turistic in sine si nu mai conteaza ca e dificil (si e dificil cu rulota).

Drumul pe Pitesti - Valcea - Valea Oltului - Sibiu - Sebes e cat se poate de bun, este principalul coridor de tranzit intre Bucuresti si vestul europei. Din punct de vedere al geografiei cea mai dificila bucata este Dealul Negru, intre Pitesti si Valcea, dar nu-i mare problema nici acolo. Valea Oltului este o splendoare: noi suntem Sibieni si drumurile de Bucuresti ne duc des pe-acolo, si tot frumos ni se pare! Chiar daca-i sinuos, drumul e foarte bun si nu pune probleme deosebite.

Drumul e cat se poate de bun; Abia prin Apuseni se complica lucrurile un pic, si nu atat din punct de vedere al calitatii drumurilor cat din punct de vedere al semnalizarii turistice: intrarea la Pestera Ursilor arata, de exemplu, dezolant. Chiar mergand dupa GPS ne gandeam daca suntem pe traseul bun au' ba. Abia la 500m de pestera se vede clar unde-am ajuns.

O sursa de informare ar fi descrierile doamnei Violeta, a fost anul trecut cu rulota in Apuseni (daca nu ma insel). Din pacate eu n-am gasit topic-ul.
Va ma poate fi util pentru informare si http://wiki.clubrv.ro, gasiti in stanga-sus o harta cu locuri de campare, sunt cateva si in zona Apusenilor.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Asa cum spunea si Cosmin, drumul este prin Ramnicu Valcea...Valea oltului - Sibiu - Sebes - Alba - Campeni - Garda...unde gasesti camping in zona.
Harta : http://maps.google.ro/maps?saddr=Strada ... =1&t=m&z=8
Tot aici (Garda) poti vizita Ghetarul Scarisoara - http://www.welcometoromania.ro/Apuseni/ ... oara_r.htm Pestera lui Ionele - http://www.welcometoromania.ro/Apuseni/ ... onel_r.htm - Cacada Varciorog - http://www.welcometoromania.ro/Apuseni/ ... onel_r.htm - Groapa ruginoasa - http://www.welcometoromania.ro/Apuseni/ ... oasa_r.htm - Cacada Rachitele - http://www.welcometoromania.ro/Apuseni/ ... tele_r.htm
Ceva mai departe se afla cea mai frumoasa pestera din tara (parerea mea), in loc. Chiscau - Pestera Ursilor - http://www.welcometoromania.ro/Apuseni/ ... ilor_r.htm
Mai sunt si alte obiective in zona cum ar fi : Platoul Padis cu cabana Padis, Cetatile Ponurului, Cheile Galbenei etc, dar acestea nu sunt accesibile cu rulota (eu am fost la ele cu cortul, cazare la ''Grajduri'', probabil mai sunt si altele dar nu-mi mai amintesc acum.
Concediu placut, este una dintre cele mai frumoase zone din tara !
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Panait Valentin
Membru asociat
16

Uite un topic cu Apusenii : viewtopic.php?f=101&t=6157
VALI,
lungu marin

Mesaj de lungu marin »

mai am o intrebare ce spuneti de poiana glavoi sau la grajduri se poate ajunge cu rulota ?
Panait Valentin
Membru asociat
16

Eu am fost in 2002 si 2003,cu cortu', pe atunci drumul dinspre Pietroasa era neamenajat, forestier, destul de dificil(unele prtiuni), nerecomandat cu rulota, am coborat catre lacul Fantanele, Belis, tot pe drum forestier, parca mai bunicel dar nu cred ca se preteaza cu rulota...poate au mai fost alti colegi de atunci si ne pot spune daca s-a schimbat ceva in bine da' nu cred.
Zona este superba...stiu ca se fac excursii cu niste IMS-uri din Garda la Cetatile Ponorului prin cheile Galbenei, Poiana Florilor, Boga, Grajduri, nu cunosc pretul.
Poti campa off mai sus putin de Pestera ursilor (noi am stat cu cortu', se platea o taxa modica la un nene de la primarie si aveai lemne de foc), si faci o excursie de o zi prin Pietroasa pana la Grajduri(Poiana Glavoi) si vizitezi Cetatile Ponorului, vezi Harta : http://maps.google.ro/maps?saddr=Strad% ... s&t=m&z=12 sunt cam 40 km dar ca timp cred ca 2-2,5 ore.
VALI,
DUCU TIBERIU
Membru forum
13
Oras: ORADEA
Data nasterii: 05 Iun 1971

Mesaj de DUCU TIBERIU »

Buna ziua. Eu am fost in zona ARIESENI la Pensiunea CASA DORINA. A fost o gazda extraordinara.O recomand tuturor membrilor asociatiei si nu numai in drumetiile prin APUSENI.Adresa: Sat GALBENA nr.413a. GPS: LAT. 46.47339411 Lon. 22.73757934 .TEL.0744285163 sau 0745309845.De aici aveti multe der vizitat.Concediu placut!
Seat ALHAMBRA + AVENTO ROYAL 420TL/1991
tiberiu.ducu@yahoo.com
0751044228
lungu marin

Mesaj de lungu marin »

a fost cineva anul trecut la poiana GLAVOI(la grajduri)?vo rog sa imi spuneti cum este drumul de la PIETROASA pana la GLAVOI.MULTUMESC anticipat.
Florin Tutunaru
Membru forum
16
Oras: Alexandria
Data nasterii: 10 Apr 1973

Mesaj de Florin Tutunaru »

Si eu as fi interest daca se poate ajunge cu rulota in aceea poiana. Oricum traseul este minunat....
SWIFT CORNICHE + Passat Tel. ...0766367662
lungu marian
Membru forum
12
Oras: rosiorii de vede
Data nasterii: 06 Aug 1952

Mesaj de lungu marian »

am fost in poiana Glavoi in perioada 13-20 iulie 2013,este extraordinar de frumos,este asfaltat tot drumul mai putin 1,5 km care este bunicel eu am o rulota stekerman cu mma 850 kg si o tractez cu w passat de 1,9 diesel dupa pararea mea trebuie o masina mai puternica deoarece m-i s-a incins ambreiajul (atrebuit) sa astept cam o jumatatye de ora sa se raceasca iar la intoarcere am incins franele si tot asa am asteptat sa se raceasca,acolo este extraordinar de frumos ar fi trebuit sa stam cam 25-30 de zile pt a vedea mult mai multe.noi am mers la dus pe valea oltului ,sibiu,alba iula si la stanga spre campeni ,poiana vartop,stei,sudrigiu dreapta spre pietroasa pana in pietroasa faci dr pt avizita pestera ursilorcare este fff frumoasa,se poate campa off dupa pestera,si apoi te intorci si faci la dr spre pietroasa mergi inainte pana gasesti un indicator spre GLAVOI.daca mai vrei si alte inf le ofer cu placere.am si o harta a zonei etc.va doresc concediu placut.
rulota Dethllefs tractata de wv passat 1,9 tdi .tel 0746079424
Scrie răspuns