Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea frigiderului.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am o lada frigorifica electrica Campingas 36litri/12v(care functioneaza cu element Peltier) pe care am achizitionat-o fara cablul de alimentare. Initial m-am gandit ca aceasta este o problema minora, insa s-a dovedit a fi o problema foarte mare deoarece nu am reusit sa gasesc sub nici o forma cablul si nici macar mufa de alimentare; mentionez ca nu am dorit sa-i pun un cablu permanent ci unul detasabil. Aceasta este lada frigorifica: http://www.exis.ro/accesoriu_rulota/CG% ... -3199.html
In cele din urma cu ajutorul lui Nenea Sandu Toma am gasit solutia, care este una foarte simpla: se poate confectiona dintr-un cablu de alimentare de laptop(modelul cu trei pini) de la care se taie pinul din centru; rezultatul: se potriveste perfect cu mufa lazii frigorifice.
Sper ca aceasta informatie sa ajute si pe alti posesori de lazi campingas!
Buna,aceiasi problema am avut si eu,cand am cumparat-o de la Metro,
nu am avut cablu,si am adaptat,dar am o alta problema;
In timpul functionarii mufa 12V ce intra in transformator se topeste destul de des.
Transformatorul este original Campingaz.
Cristi si Rodica
BMW X3 + Rimor Sailer 670
0745260105,c_acatrinei@yahoo.com
Problema cu elementele peltier este ca acestea au un curent foarte mare. La 85-100W absoarbe aproape 10A de aceea cea mai buna solutie sa cositoriti doua fire direct pe mufa de la lada , aceste fire sa fie destul de groase pentru a nu avea pierderi si o mufa pentru bricheta teapana, de preferat nu cele de 4 lei de la magazinul de electrocasnice!
Marius ,as dori sa te intreb daca mufa din foto este cu doua s-au trei ploturi (contacte),deoarece nu se vede prea bine .Ca un sfat ...poti schimba priza daca este cu trei ,cu o priza de sursa de calculator ,la care se gaseste si cablu respectiv .Facind acest lucru ai si cablu demontabil .Deasemeni daca este cu doua contacte, la oricare magazin de electrice ,sunt prize ca la aparatele electrice cu cablu de priza detasabil ,ex:casetofoane,dvd,etc...Cred ca cele de calculator se potrivesc cel mai bine .
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
@Ioan:
Priza de la acest model de lada Campingas este foarte ciudata, tocmai de aceea am simtit nevoia sa impartasesc cu voi o rezolvare a cablului pe care nu il poti gasi nicaieri! Este asemeni ca cea a aparatelor de care ai facut pomenire mai sus(cu doi pini), insa distanta dintre pini este mai mare, dar si pinii sunt mai grosi! Am incercat cu un cablu electric pentru cd, dvd, radio caruia i-am taiat mufa pe din doua, incercand sa distantez papucii putin, dar tot nu mi-a dat voie pinii care erau mai grosi! Am incercat si cu mufe mama-tata de computer insa locul nu mi-a permis.
Cu cablul caruia i-am scos pinul din mijloc merge perfect!
Marius, nu este mai simplu sa inlocuiesti priza de pe lada ? Se gasesc o groaza de mufe si prize in ziua de azi... Eu am pus la lazile care le am cablu direct cositorit in instalatie, e mai sigur deoarece orice mufa se incalzeste, iar in timpul mersului lada o tin cu clesti direct pe baterie, am pus priza de bricheta de calitate dar dupa cateva ore de fct. tot se incalzea.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com