Soba pe combustibil lichid

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Marius Beldiman

Soba pe combustibil lichid

Mesaj de Marius Beldiman »

A folosit cineva acest model de soba in cortul rulotei? Are cineva detalii despre acest produs?
http://www.okazii.ro/instalatii-termice ... a119694364
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Re: Soba pe combustibil lichid

Mesaj de Lupu Ciprian »

Am folosit si baga caldura super calumea... unul din cei care a fost la 1 dec Camperland avea asa ceva in cort de fapt erau 2 corturi fata in fata puse. Super cald in interior... ma refer in corturi care nu erau "unite "etans.
Nu se recomanda pt interior rulota pt ca nu exsista evacuare monoxid de carbon ,, degeaba are ardere completa la asa suprafata cubica mica cum este in rulota .. un volum mic eu nu o recomand...
Mi- a placut descrierea anuntului ,, amuzanta ! :)
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Marius Beldiman

Cip, este clar ca in rulota nu se foloseste, insa eu ma refeream la cort! Daca ai vazut-o functionind poti sa ne spui daca scoate mirosuri? 😉 Adica se mai poate si sta in cort chiar daca este cald?

modele: Toyoset, Zibro, etc.
http://www.zibro.cz/
http://www.lespuces.com/acnov.aspx?id=2 ... ne+Toyoset
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Am vazut 2 modele .
Una cu flacara iar alta gen infrarosu sau gen " arzator shaorma" care incinge o placa alba pana la incandescenta .
Ambele functionau pe gaz nu pe alt combustibil . NU miros deloc dar cred ca ceva din oxigenul camerei respective il consuma orice ardere .
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Marius Beldiman

Si cel mai tare produs: soba, aragaz, generator de curent! :D
https://www.google.ro/search?q=BioLite+ ... 29&bih=961
Adrian.Apreotesei
Membru forum
13
Oras: Bacau
Data nasterii: 10 Mai 1977

Mesaj de Adrian.Apreotesei »

tun-caldura-pe-gaz.jpg
Noi am folosit la 1 decembrie, am pus doua corturi fata in fata (streasina de 30cm de la un cort s-a suprapus peste cealalta streasina de la celalalt cort).
Am avut ceva de genul unui cilindru de tabla cu arzator in mijloc si in partea din spate un ventilator de 30w care impingea flacara afara (cilindrul fiind in pozitie orizontala).
Caldura de am stat la tricou, dar cum opresti sursa de incalzire se raceste instantaneu.
Noi l-am asezat in asa fel incat sa stea cu partea din spate unde este ventilatorul in afara cortului si doar partea din fata in interior.
Se simte dupa o perioada ca arde o flacara deschisa adica mai exact aerul era mai sarac in oxigen, dar impreuna cu vinul d-lui Nicu Colpos, au creat o senzatie extraordinara. :D
Cu siguranta il vom mai folosi.
Cu stima Apreotesei Adrian, tel. 0730559613
WV SHARAN 1.9 TDI, 115CP + TEC TE 490P2 Siena (BC 06 YRV)
adrian.apreotesei@gmail.com tel 0730559613
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

Sunt nemaipomenite pentru corturi sau incaperi mai mari. Au in schimb o problema maaare: nu se mai gaseste petrol lampant! Cel putin in Cluj, unde acum doi ani au desfiintat si ultima pompa Petrom care mai vindea asa ceva :( !
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Am avut ocazia sa vad asa ceva in Italia la un magazin .Pur si simplu este o lampa cu fitil ce produce caldura .De la flacara se incalzeste si iradiaza caldura un perete radiant din metal ,tip oglinda .Asa era modelul respectiv .Pe partea frontala sunt doi martori care arata starea ,cald sau rece Cel din stinga este rosu ,in functionare .Ramine la rosu atit timp cit mai iradiaza caldura ,chiar dac nu mai este in functiune .Avantaj:caldura ,dezavantaj:scoate fum un timp din fitil pina se raceste .Deasemeni lipsa petrolului cum spune si colegul .Ei folosesc gaz s-au petrosin ce se gaseste inbuteliat in butelii mici metalice ,cum sunt aragazele de voiaj.Am incercat sa fotografiez redarea de pe caseta pentru exemplificare .Scuze daca nu sunt prea reusite si nu redau mai clar stadiile de racire .Cind este racita complet butonu din stinga devine alb si se poate lua ,cum de fapt se si vede . :(
Fişiere ataşate
018 (Copy).jpg
018 (Copy).jpg (53.22 KiB) Vizualizat de 2382 ori
020 (Copy).jpg
020 (Copy).jpg (57.84 KiB) Vizualizat de 2382 ori
021 (Copy).jpg
021 (Copy).jpg (55.17 KiB) Vizualizat de 2382 ori
023 (Copy).jpg
023 (Copy).jpg (67.93 KiB) Vizualizat de 2382 ori
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Scrie răspuns