Am fost in Croatia de 5 ori dintre care de 2 ori cu rulota. Prima intrebare pe care o am acum este daca se poate sta off in insula KRK.
In plus e interesant de stiut ce fel de plaje are campingul cu raliul, cu nisip sau cu stanci.
Probabil daca ma uitam pe lincul recomandat de D-na Violeta ma dumiream dar nu am acum timp .
Am intrebat de off pentru ca 24 euro de rulota cu 2 persoane pe zi, nu este un pret chiar mic.
La italieni la Lido de Jesolo se plateste 10 euro pe zi de camper la 50m de plaje cu nisip si apa ca la Mamaia dar fara scoici.
Dupa, sau inainte de raliu, se mai poate sta cateva zile tot pe insula KRK de exemplu la un camping cu nisip (de nudisti), sau langa el off, daca stim ca nu am putea fi deranjati de politie.
Eu cunosc bine zona KRK si cam tot litoralul Dalmat si m-as duce oricand cu mare placere. Intotdeauna am oscilat intre Grecia si Croatia.
In Croatia nu exista cersetori sau hoti. Dar preturile sunt mai mari ca in Germania atat la restaurant cat si la supermarket.
Drumul de la KRK la Dubrovnic este de circa 750km fara autostrada (ca merita sa mergi pe versantul muntelui la limita cu marea).
Ca urmare drumul nu se poate face intr-o singura zi dus intors cu vizitare si e de dorit sa se faca cu rulota cu popas aproape de Dubrovnic sau chiar cu mai multe popasuri la Splid, Zadar, Trogir, etc.
Pentru coasta aceasta de 750km merita programata o saptamana ca sunt atatea obiective superbe pe care e pacat sa nu le vezi. (Eu am considerat ca aceasta zona face cat trei Venetii la un loc)
Am dormit o noapte in 2012 intr-o parcare in camper fara probleme si am mai campat in urma cu cativa ani cu rulota tractata intr-o curte a unei vile langa plaje dar am cerut permisiunea proprietarului vilei. In rest am campat in campinguri dar sunt foarte scumpe (35-45 euro pe noapte 4 persoane masina si rulota)
Plajele nu au nisip decat dincolo de Zadar sau unele ascunse greu de depistat. Dar croatii au umplut locuri intre stanci cu beton si se poate sta cu patura pe o zona orizontala. Intrarea in apa se face pe scari de inox ca la piscine dar numai in zonele amenajate ca plaje. Apa este extrem de curata si in iunie va fi suficient de calda pentru noi. Limpezimea apei si stancile fac scuba divingul foarte spectaculos.
Zona din jurul orasului Rijeka (FUME cum ii spun italienii) si in tot nordul falezei croate, este muntoasa si accesul la plaje este dificil si parcarile greu de gasit.
Insula KRK ramane cel mai bum loc din aceasta zona pentru plaje si campare, mai ales ca insula este accesibila cu masina datorita podului.
In Croatia am fost de trei ori in apartamente sau chiar casa cu curte (la ICICI) inchiriate de pe situl
www.adriatica.net
Preturile si varietatea enorma de posibilitati de cazare depaseste orice alt sit de tirism local. Toate cazarile au bucatarie proprie cu toate dotarile, ceea ce pentru noi rulotistii este pe inima noastra. Singura pierdere este ca o cazare rezervata te retine intr-o raza de actiune limitata cand ai de vizitat sute de km.
Tare asi vrea sa merg si eu dar trebuie sa vad cum am timp si sa ma consult cu copii. Am inteles ca inscrierea nu presupune plata unui avans dar inscrierea ce obligatii creeaza?
Intr-o saptamana ma voi decide.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?