Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Buna Sanda !
Ne bucuram tare mult ca primim astfel de mesaje de intampinare :) Se confirma faptul ca rulotistii sunt oameni deosebiti, care iubesc natura, dar care, mai ales, iubesc interactiunea civilizata cu ceilalti. Sper sa ne gasim repede un loc in familia rulotistilor: rulota avem, deci conditia sine qua non este indeplinita. Si mai este, bineinteles, entuziasmul! Acum ne vedem visul cu ochii si ne tot gandim cat de fericiti (si impliniti) trebuie sa fie olandezii, francezii, englezii, nemtii...in general, cei care au descoperit cu mult, mult inaintea noastra bucuria de a fi liber, in rulota proprie. Pentru ca eu, sotia si baieteii nostri suntem abia la inceput, ne dorim sa avem experiente cat mai frumoase cu rulota, momente de neuitat pe care acum le citim doar, la altii precum voi.
Salut si bun venit! Si eu tot incepator sunt :) Saptamana trecuta am dat examen pentru obtinerea categoriei BE (nu trebuie, eu sunt colectionar de diplome si titluri) si am dat cu un Logan 1,4 MPI aproape decedat. Am tractat prin oras o rulota cu doua axe de 850 kg (masa proprie)... N-am avut nicio problema, tragea Loganul ala 1, 4 de ziceai ca e Nastase eliberat din penitenciar, deci nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme. Daca masa proprie a masinii e mai mare decat masa maxim autorizata a rulotei esti in carti :)
Am avut si eu mari dubii ca MCV-ul meu 1,6 ar putea tine in carca hardughia mea cu turnulete :)
Vant din spate!
Dacia Duster 1.5 dCi, 4x4 + Hobby 440 Excellent Easy Totul pentru țară, nimic pentru mine- Carol I
Tel. 0748124289
Salut Alin!
Chiar ma bucur de mesajul tau :) Felicitari pentru categoria BE ! E bine sa fie; intr-un fel, mi-ar placea si mie, dar mai astept putin.
Mi-ar placea sa mai impartasim impresii, asa, ca intre incepatori. Mai ales ca avem aprox. acelasi model de rulota. Oare care o fi diferenta intre Hobby 425 si 400 ? Am condus si eu o data un Logan MCV 1.6, dar fara rulota, si mi-a facut o impresie foarte buna. Chiar ma gandeam ca o masina ca asta e facuta pentru familie (si eventual, o famile cu rulota). Al meu Polo are 1100 kg si rulota are MMA 1000 kg, suntem la limita - din acest motiv imi fac probleme pentru pante dificile, cum ar fi Valea Prahovei, Dealu Negru etc. Voi ati mers deja la drum lung ?
Polo are 1100 kg care greutate? Rulota trebuie sa aiba MMA mai mica decat masa proprie a autoturismului, si mai mica decat masa maxima tractabila cu sistem de franare. In general masa maxima tractabila cu sistem de franare este 85% din masa proprie a autoturismului tragator, dar producatorul masinii decide ce si cum.
Ma gandesc ca ce ai tu e un alt model de Polo, unul care nu e listat pe Autoevolution, pentru ca nici unele de acolo nu au 1100kg nici una dintre greutati. Daca 1100 este masa proprie a Polo-ului tau atunci trebuie identificat exact ce greutate are voie sa tracteze, pentru ca 85% din 1100 = 935kg. Daca nu ai scris in talon trebuie cautata placuta VIN de pe masina si identificat acolo.
Da, Cosmine, ai dreptate : masinea mea nu apare in lista celor de la autoevolution.com, dar se aproprie mult de: http://www.autoevolution.com/engine/vol ... 97-14.html (1997 - 2000) masa proprie 1005 Kg
Greutate proprie: 1105 kg.
Masa maxima tractabila cu sistem de franare: 800 kg
Masa maxima tractabila cu sistem de franare: 800 kg
Rulota are masa proprie 750 kg si MMA 1000 kg.
In acest caz problema e ca MMA al rulotei fiind 1100 Kg,nu poate fi tractata cu aceasta masina care poate tracta doar 800Kg MMA;daca ati scris corect cele de mai sus.
Ultima oară modificat 30 Ian 2013, 12:04 de către Odenie Sergiu, modificat 1 dată în total.
Daca tragi respectiva rulota cu acest Polo esti categoric "ilegalist". Sa spuna cineva care se pricepe cat de ilegalist esti, adica daca-i infractiune sau contraventie...
Chiar daca gasesti o portita legala prin care sa te strecori, nu e o idee buna. In masina si rulota se poate muri, si fara gluma de data asta. Producatorul Polo-ului a dot o greutate care poate fi tractata MULT sub greutatea obisnuita de 85% din masa proprie a autovehicului tragator; Sigur au avut un motiv, si nu vrei sa afli pe pielea ta care a fost motivul. Nu te gandi cumva ca vei merge cu rulota goala, asta nu se va intampla nici o data. Fac pariu ca si acum daca o cantaresti are mai mult de 750kg. "Se stie" ca toata lumea umbla cu rulotele incarcate peste MMA-ul lor...
Poate-i mai bine sa te interesezi de MCV-ul ala 1.6 despre care ziceai ca ti-a placut :roll:
Multumesc pentru sfaturi, Cosmin! Chiar aveam nevoie de un imbold, sa iau o decizie. Acum, ramane de vazut: vand rulota sau vand masina ? :roll:
Prefer sa nu risc, chiar daca tin foarte mult la HOBBY-ul meu...