Doru Negru scrie: ...Aici apare si se justifica clar rolul unei asociatii ...
Intradevar, pentru rezolvarea unor astfel de situatii e necesara asociatia, personalitatea ei juridica.
Sunt de apreciat ofertele colegilor pentru gasirea unor solutii de compromis, de moment, lucru pentru care trebuie sa le multumim, dar o rezolvare pe termen lung o poate face asociatia prin implicarea ei in relatia cu factorii responsabili.
In principal, cum am scris mai sus, e vorba de o modificare legislativa. Daca in trecut, s-a putut face asa ceva, nu vad de ce nu am putea realiza si acum o modificare de acelasi gen.
Pentru ca mi-am asumat o raspundere in aceasta privinta, fiind imputernicit de ambele asociatii rulotistice sa fac asemenea demersuri in numele rulotistilor, voi antama discutii pe aceasta tema cu cei in drept sa faca modificarile necesare intrarii in normalitate.
O modificare a unei legi, este un demers de lunga durata.
Ca si in cazul ITP-ului, modificarea legii a survenit dupa mai bine de un an de la data demararii primelor discutii, chiar daca primele acorduri (RAR si MTI) fusesera obtinute in doar cateva luni.
In aceste cazuri de modificari legislative, chiar daca obtii acordul autoritatilor, modificarea propriuzisa se face odata cu strangerea unui pachet de noi propuneri de modificare a legii respective. Daca vom obtine primele acorduri ale organelor abilitate in acest caz, imediat vom putea solicita o sistare a punerii in aplicare a acestor hotarari ale consiliilor locale, referitor la blocarea sau ridicarea rulotelor.
Plec la acest drum cu speranta ca numarul celor care-mi vor tine pumnii, va fi mai mare ca al celor ce-mi vor tine ... zbarca.