In urma unui eveniment nefericit, mi s-a gripat rulmentul in mers si s-a smuls roata de pe ax in mers, rulota a cazut pe asfalt si a mers taras circa 30 m pana am tras pe dreapta in siguranta. In urma incidentului mi s-a indoit axul pe care sunt montati rulmentii, s-a ros cilindrul de franare, un sabot, talerul pe care sunt montati cilindrul de franare si sabotii precum si bratul de prindere a telescopului amortizor. Asta s-a intamplat in Serbia pe drumul spre Grecia. Am gasit repede un mecanic priceput care mi-a dus rulota pe platforma la atelierul sau si acolo mi-a scos axul vechi din bratul puntii si mi-a facut altul la strung astfel incat sa potriveasca in locasul vechiului ax, precum si rulmentii pe el. Din pacate insa a trebuit sa-mi anuleze franele si pe cealalta roata deoarece nu a gasit cilindrul de franare, sabotii de franare si talerul pe care sunt montati acesti. Am fost foarte multumit deoarece am putut sa-mi continui drumul pana in Grecia si inapoi in tara fara a avea evenimente din cauza faptului ca nu mai aveam frane pe rulota.
Acum as vrea sa remediez problema si va rog pe cei vechi intre ale rulotismului si priceputi la mecanica sa ma ajutati cu sfaturi privind o sursa de procurare a 2 saboti franare, 1 cilindru frana, 1 taler.
Va multumesc.