Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Avatar utilizator
Doru Negru
Membru forum
Mesaje: 175
Membru din: 04 Apr 2011, 11:13
14
Localitate: Bucuresti,Titan

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de Doru Negru »

Un simplu drum spre gara din oraş s-a transformat într-o "poveste absolut INCREDIBILĂ". Unde a ajuns o femeie din cauza GPS-ului
O femeie din Belgia, care trebuia să parcurgă 60 de kilometri cu maşina, pentru lua un prieten de la gara din Bruxelles, a sfârşit prin a traversa şase ţări, după ce GPS-ul s-a defectat. Sabine Moreau, de 67 de ani, care a plecat din Solre-sur-Sambre a ajuns tocmai în Zagreb, Croaţia, parcurgând nu mai puţin de 1.450 de kilometri, scrie Daily Mail.

În ciuda faptului că a trecut graniţele a cinci ţări şi a văzut semne de circulaţie în mai multe limbi, Sabine nu s-a gândit că a luat-o pe un drum greşit. A făcut asta abia după două zile, când a realizat că s-ar putea să nu se mai afle în Belgia.

"Am văzut tot felul de semne de circulaţie, în franceză şi în germană, însă mi-am pus niciun fel de întrebare. Eram distrasă şi am continuat să conduc. Abia în Zagreb am realizat că nu mai sunt în Belgia", a mărturisit femeia.

Sabine a făcut cale întoarsă către Bruxelles. În tot acest timp, însă, fiul ei, extrem de îngrijorat, a alertat autorităţile belgiene, care au început s-o caute pe femeie. După ce Sabine a sunat acasa, lucrurile s-au liniştit.

Aventura femeii a durat 60 de ore. "Este o poveste absolut incredibilă. Aceste sisteme GPS pot cauza probleme din când în când, dar de aşa ceva nu am mai auzit", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei belgiene.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... aster.html
Avatar utilizator
Traian Baltateanu
Membru forum
Mesaje: 531
Membru din: 04 Dec 2011, 12:00
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954
Localitate: Rasnov
Contact:

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de Traian Baltateanu »

Domnule Radu Pascu
Evident acel dispozitiv fura energie electromagnetica din retelele existente de transport energie electrica. Filmuletul nu arata ca toata demonstratia se facea in apropierea unei retele de medie tensiune aeriana. Cel putin asa cred eu.
Asta nu insemna ca nu putem face si noi un sistem care sa foloseasca energia din aceste retele.
Voi da un exemplu ciudat care va confirma cele spuse, dar putin altfel.
Cu cativa ani in urma a trebuit sa duc 3 vaci de acasa la o pasune in afara orasului. Erea ingrijitorul vacilor cu ele dar eu il insoteam. Cand vacile au ajuns sub o retea de inalta tensiune in functiune, s-au speriat desi noi nu stiam de ce, si au fortat ingrijitorul sa nu treca pe sub acea retea electrica. Nu am putut trece vacile pe sub acea retea de inalta tensiune nici batandu-le. A trebuit sa ocolim zona. Animalele simteau acea tensiune.
Este un exemplu putin diferit de ce exmplifitcati cu filmuletul respectiv dar dovedeste ca exista energie electromagnetica in jurul nostru.
Daca stiti o sursa de astfel de dispozitive e bine sa stim de unde sa le procuram.
Ma gandesc ca un astfelde dispozitiv calibrat pentru 14.4 volti poate sa ne asigure incarcarea daca ne asezam cu rulota langa sau aproape de o retea de transport de electricitate. Calibrarea in cazul dispozitivului aratat in clipul respectiv se poate face prin modificarea numarului de spire si a dimensiunii antenei spirale lipite pe acesta.
Astept un calcul mai corect de la un specialist cum sunteti. Chiar cred ca putem incerca o productie de serie la un astfeld e dispozitiv.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Radu Pascu
Membru forum
Mesaje: 1180
Membru din: 27 Oct 2009, 11:32
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958
Localitate: Brasov
Contact:

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de Radu Pascu »

Nu am idee ce si cum cu filmuletul. L-am gasit si m-am amuzat. Explicatia este perfect plauzibila. Pe vremuri, cand la Bod era o stati de emisie cu tuburi electronice care emitea la vreo 150Kw, puteai sa asculti programul radio cu un fir intins si un capac de borcan. Nu vad de ce nu ar merge si un motoras ca cel din film.
Cat despre locatie, cautati cu googleearth coordonatele descrise de autorul filmului si veti gasi sau nu reteaua sau perturbatia .
Dar oricum, ma bucur ca ati apreciat filmuletul.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
adriandoliniuk
Membru forum
Mesaje: 103
Membru din: 06 Apr 2009, 12:09
16
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de adriandoliniuk »

Pe langa Complexul schiturilor rupestre, comuna Bozioru din judetul Buzau este recunoscuta pentru "cerul straniu". Comuna Bozioru, cu satul Fisici si catunul Nucu, aproape de Lacul Gotes, are deasupra cupola unui cer de o claritate neverosimila, ale carui nuante intense contrariaza lumea stiintifica.
Demersurile stiintifice au evaluat in masuratori sticlirile cerului de Bozioru la 23 000 de grade Kelvin, in timp ce pentru un cer senin acesta ajunde de regula la 6 000 de grade Kelvin.
Asemenea unui vortex, unei spirale care te absoarbe catre o alta dimensiune, cerul din Bozioru iti amorteste simturile hipnotic si te transporta in strafundurile fiintei cu vehicule nestiute. Cercetatorii extrasenzoriali il considera fara dubiu, una dintre portile energetice ale Universului, in care spatiul si timpul se acorda cu axa infinitului.
Pe langa cerul aparte, organizatii oficiale sau mai putin oficiale au fost atrase de evenimentele devenite obisnuite, aici, care au depasit de mult eticheta coincidentei. Disparitii misterioase de persoane, care s-au facut nevazute sub ochii celor care le insoteau si care, fie nu au mai aparut niciodata, fie s-au trezit in cu totul alt loc, fara sa stie ce au patit; defectarea inexplicabila a aparaturii electronice; izvoarele radioactive, asa-zisele ape vii; anomaliile magnetice; aparitia unor Obiecte Zburatoare Neidentificate.; activarea brusca a fenomenelor telepatice si a altor manifestari extrasenzoriale, la oameni obisnuiti care traverseaza locul, sunt numai cateva dintre ciudateniile Boziorului.

Picturile rupestre din pestera Coliboaia din Bihor

Speologii romani au gasit in Pestera Coliboaia din Bihor desene care s-au dovedit a fi cele mai vechi din Europa Centrala, datand de acum aproape 35.000 de ani. Desenele, reprezentand animale din acele vremuri, bizoni, rinoceri, capete de urs, au fost bine pastrate datorita conditiilor bune de umiditate din zona pesterii unde au fost gasite. Momentan, pestera este inchisa, specialistii urmand sa continue cercetarile. In plus, accesul in zona picturilor rupestre este extreme de dificil.

Pestera cu Oase din Valea Minisului

Este locul unde a poposit cel mai „vechi” om din Europa
In sistemul carstic al Vaii Minisului, in apropiere de Anina, judetul Caras Severin, se afla o pestera al carei nume a facut inconjurul lumii in urma cu aproape un deceniu. Pestera cu Oase este locul unde au fost gasite cele mai vechi ramasite din Europa ale omului modern. Fosilele, provenind de la trei indivizi, au fost datate la o vechime de 35.000 de ani, sau 40.500 folosind date calibrate.

Cel mai vechi papirus intreg din Europa

Singurul papirus din Romania, descoperit in urma cu peste 50 de ani,este scris in greaca veche si este unic, fiind singurul papirus intreg din Europa care dateaza din secolul IV i.H..
Acesta a fost descoperit la Mangalia in 1959 si a fost trimis, in acelasi an, in Rusia, pentru restaurare si conservare. Ulterior, insa, nu s-a mai stiut nimic despre el.
In vara anului 2011acesta a fost predat reprezentantilor Muzeului de Arheologie „Callatis”.


Credeti ca masinile urca la deal cu motorul oprit sau apa curge in sus?

Exista locuri in Romania , in care masinile urca la deal cu motorul oprit sau par ca urca la deal. Zona Bucium - Iasi, este de acum notorie. Acesteia i se alatura o alta din Muntii Gutai, la trecerea dintre Baia Mare si Sighetu Marmatiei, Pasul Tihuta si chiar o portiune in Babadag, Tulcea, Maramures, Obarsia Lotrului, Buzau sau Magura Baciului, Bacau.
Ramane sa mergeti si sa verificati singuri, traind pe pielea voastra experienta si inclinand balanta catre una dintre explicatii.

Padurea Baciu si turismul paranormal

Padurea Baciu, aflata la 5 kilometri de orasul Cluj ,a cunoscut celebritatea in 1968, cand Emil Barnea a publicat o fotografie a unui posibil OZN ajuns in zona.
Aici exista o zona magnetica de 300 de metri, unde muschii de pe copaci nu arata nordul, asa cum ar fi normal, iar ciupercile, obisnuite pentru aceasta padure, nu cresc niciodata. Aici ar fi fost vazute broaste rosii de dimensiuni foarte mari.
Au fost semnalate si cazuri stranii, in care in acest loc a plouat torential, dar fix doar pe suprafata de 300 de metri.
Si tot aici apar asa numitii ”ingeri pazitori”, entitati care pot fi surprinse doar cu ajutorul aparatului de fotografiat si care nu sunt vizibile ochiului uman.
Potrivit relatarilor din presa, in zona se petrec mai multe lucruri greu de explicat. Pe langa aparitia misterioasa a OZN-urilor, fenomene ciudate intamplate in noaptea de Sanziene si disparitii de persoane, precum in Triunghiul Bermudelor.


Micul Canion al Romaniei: printre turnuri si piramide, in haurile de la Rapa Rosie

Fratele mai mic al Marelui Canion Colorado se afla la aproximativ 3 kilometri de orasul romanesc Sebes, din judetul Alba. Se numeste Rapa Rosie si se intinde pe o suprafata de circa 25 de hectare. Chiar daca dimensiunile nu se compara cu cele ale faimosului canion de peste Ocean, rezervatia continua sa atraga sute de curiosi.
Rapa Rosie este o rezervatie geologica ai carei pereti ating inaltimi de pana la 100 de metri. Turistii sunt atrasi in primul rand de formele deosebite sapate de ape in lutul colinei.


Safirul dintre dealuri - Laguna albastra de la Aghires

Exploatarea de caolin de la Aghires a strapuns stratul impermeabil de argila si a intepat panza de apa freatica sau un izvor subteran. Apa a navalit si a inundat toata cariera. Lacul astfel format este supranumit Laguna Albastra, datorita culorii apei incarcate cu praf de argila.
Ciudat este faptul ca apa lacului imprumuta culoarea cerului. Este gri in zilele mohorate si albastra in cele senine, ca sufletul omului.


La Zaplaz, porti catre alta dimensiune

Urcand de la Refugiul Spirlea pe traseul La Lanturi, din Piatra Craiului, gasesti sparturile in stanca si nu te poti opri sa nu te intrebi "cum a fost posibil?"
Aceste inaltimi, au fost candva fund de mare. Iar marturie stau gramezile de cochilii pietrificate, pe care daca sunteti cautatori cu ochi atent, le puteti zari la tot pasul.
Ce mana a putut avea atata rabdare si forta?! Ei bine, mana timpului cu ucenici ca apa, vantul, vremurile...


Rezervatia Gradina Zmeilor

Gradina Zmeilor este o rezervatie geologica si morfologica impresionanta. (judetul Salaj,La 10 km de Jibou se gaseste satul Galgaul Almasului).
Blocuri de stanca de toate formele si marimile stau aruncate intr-o mare dezordine, aidoma jucariilor unor copii. Turnuri, tancuri, pilieri, hornuri, fisuri, cuburi, ciuperci - toate formele de relief de eroziune din atlas sunt cuprinse aici in Rezervatia Gradina Zmeilor.


Focul viu

Focul Viu este localizat in judetul Buzau, pe Valea Slanicului, intr-un deal din apropierea satului Terca, comuna Lopatari. Si reprezinta, de fapt, un fenomen firesc, ce are la baza emanatiile de gaze naturale din scoarta terestra, care, sub actiunea razelor solare, se transforma intr-un foc cu trimiteri infernale. Flacarile sale pot ajunge la jumatate de metru si chiar un metru inaltime. Considerat monument natural, este inscris in baza de date a ariilor protejate din lume.


Groapa Ruginoasa, un fenomen unic in Europa

Situata la est de Pasul Vartop, in Muntii Batrana, Groapa Ruginoasa, o imensa ravena in forma de amfiteatru, lata de circa 600 de metri si adanca de 100. Fenomenul este unul aparte si ofera o priveliste de neuitat.
In urma cu doar 80 de ani, locul nu era marcat decat printr-o mica vaiuga.Aflata la o altitudine de peste 1.300 de metri, Groapa Ruginoasa s-a format din cauza eroziunii solului intr-un timp foarte scurt. Procesul de eroziune a scos la suprafata straturi de coartite. Culoarea rosie-violacee transforma zona intr-una deosebita, de la departare semanand cu o rana deschisa in trupul muntelui.Aspectul sau fantastic care sugereaza un colt din Canionul Colorado este astazi un adevarat laborator morfologic.


Balta vrajitoarelor

Balta Vrajitoarelor si se afla undeva prin Padurea Boldu-Creteasca. Nu are casuta postala, insa poate fi vizitata cu usurinta, mai ales de bucuresteni, intrucat se afla la iesirea din Capitala, spre Stefanesti.
Balta fermecata masoara doar cativa metri in diametru si mai putin de doi metri in adancime. Dimensiunile nu le impiedica, insa, pe vrajitoare sa se adune acolo in momente cheie ale anului. In preajma noptilor de Sfantul Gheorghe, Sanziene sau Sfantul Andrei, se spune ca se deschid portile spre alte taramuri. Atunci se incarca vrajitoarele cu puteri magice, care sunt transmise din generatie in generatie.
Dupa cutremurul devastator din ’77, sustin unii presupusi martori, in Balta Vrajitoarelor ar fi fost descarcate basculante cu moloz pentru a fi astupata. Nu numai ca nu s-a astupat, dar ramasitele aruncate acolo au si disparut dupa cateva saptamani.


Sfinxul din Bucegi mai are frati

Faimosul Sfinx din Bucegi are un frate mai mic in Cheile Tatarului, din Muntii Gutai. Denumit Sfinxul Maramuresului, seamana mai degraba cu un cap de dac, fiind compus din roci de andezit dur, roca greu erodabila”. Sfinxul Maramuresului va fi acoperit de apele barajului Runcu - Firiza, imediat ce acesta va fi pus in functiune.


In judetul Buzau , exista un alt monument al naturii, mai putin cunoscut, care seamana cu un chip uman. Este vorba despre Sfinxul din masivul Breazau, situat pe raza localitatii Bustea, comuna Manzalesti (50 km de orasul Buzau , pe Valea Slanicului).
Unii istorici sustin ca Manzalesti este una dintre cele mai vechi asezari umane din tara noastra.


Adrian Doliniuk
KIP+Cobra
adriandoliniuk
Membru forum
Mesaje: 103
Membru din: 06 Apr 2009, 12:09
16
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de adriandoliniuk »

Amigdalina (vitamina B17), un leac pentru cancer, blocat de magnaţii din industria farmaceutică

Cancerul şi-ar putea găsi leacul în consumarea unor alimente care conţin amigdalină. Vitamina B17 nu doar că previne apariţia bolii, ci chiar ajută la tratarea pacienţilor suferinzi. Cu toate acestea, industria farmaceutică, direct interesată să-şi vândă produsele, continuă să nege calităţile vindecătoare ale amigdalinei Un documentar realizat în urmă cu aproape 40 de ani prezintă o ipoteză uluitoare, potrivit căreia cancerul ar putea fi tratat extrem de uşor, cu ajutorul vitaminei B17. Conform dezvăluirilor prezentate în material, crunta boală, pe care nimeni şi nimic nu reuşeşte să o combată de zeci de ani, nu ar reprezenta decât "o boală a deficienţei", ce apare la persoanele al căror organism suferă de o lipsă a amigdalinei (vitamina B17). Deşi o asemena descoperire ar duce la salvarea a milioane de vieţi anual, realizatorii filmului susţin că asociaţiile medicale şi companiile farmaceutice ţin secret acest lucru şi resping cu orice preţ promovarea acestui leac, care le-ar atrage, practic, falimentul. Pentru a dovedi această ipoteză, documentarul realizat de către americanul G. Edward Griffin, în 1974, prezintă mai multe cazuri de persoane bolnave de cancer care s-au vindecat după ce au urmat un tratament cu amigdalină, precum şi mărturii ale unor medici care au folosit această metodă pentru tratarea bolnavilor.

Companiile farmaceutice au blocat "elixirul"

Instituţiile medicale şi farmaceutice au numit filmul drept o fraudă şi o şarlatanie, dar, în ciuda acestui fapt, medicii au continuat să utilizeze noul "elixir", dovedind utilitatea medicamentului. S-a trecut imediat la intimidarea curanţilor, s-au confiscat filme şi cărţi ce promovau noul leac şi chiar au fost arestate persoanele care organizau manifestaţii publice pentru promovarea miraculosului medicament. Acest tip de tratament a fost astfel abandonat de către majoritatea medicilor. Cu toate acestea, deşi în multe locuri este considerată o metodă neconvenţională, vindecarea cancerului cu vitamina B17 este posibilă în prezent în clinici din ţări precum Marea Britanie, Germania , Mexic sau Elveţia.

Descoperire veche de 5000 de ani

Potrivit documentarului, cancerul apare la persoanele cu deficit de amigdalină (vitamina B17), fiind asemănător, din acest punct de vedere, bolilor precum scorbutul (deficit de vitamia C), sau pellagra (deficit de vitamina B3). Vitamina B17 este o vitamină mai puţin cunoscută la ora actuală, însă ea a fost descoperită cu mai bine de 5000 de ani în urmă, fiind folosită de către egipteni şi de către locuitorii Chinei Antice, care au numit-o amigdalină deoarece era extrasă din migdalele amare. Elixirurile făcute pe baza amigdalinei erau consumate în special pentru menţinerea sănătăţii, fiind cunoscute efectele detoxifiante ale acesteia. Amigdalina a fost folosită ulterior de greci şi romani în scopuri terapeutice, iar în zilele noastre, unele triburi de indieni îşi prepară diverse băuturi din sâmburi de fructe care conţin amigdalină. Ca structură chimică, vitamina B17 este o combinaţie a două molecule de glucoză, una de benzaldehidă şi una de acid cianhidric, iar în reţetele medicale amigdalina e cunoscută sub numele de nitrilozidă. Vitamina poate fi folosită şi în scop terapeutic, nu doar profilactic.

Cum poate ajuta vitamina B17

Potrivit medicilor, carenţa de vitamină B17 poate cauza depresie şi insomnie, anorexie, oboseală şi uscarea pielii. De asemenea, excesul de vitamina B17 poate duce la intoxicaţii. Astfel, se recomandă folosirea acesteia în doze optime, de 50-100 de mg pe zi în cazul copiilor, 50-200 mg pentru adulţi şi între 1 şi 2 grame zilnic în cazul bolnavilor de cancer.

În natură, vitamina B17 se găseşte în sâmburii de caise, cireşe, migdale, piersici, prune, în seminţele merelor, perelor şi gutuilor, în legume precum mazărea, fasolea, conopida, varza, broccoli, spanac, ceapă sau vinete. De asemenea, vitamina mai poate fi găsită în stare naturală în cereale, în scoarţa de mălin sau în frunze de gutui, prun, cais, cireş, vişin sau piersic. Sâmburii de caise conţin cea mai mare cantitate de amigdalină. Doza recomandată este de doar 8-9 sâmburi pe zi, deoarece, în cantitate mai mare pot deveni toxici pentru organism. Pe de altă parte, consumul de antibiotice, alcoolul şi cafeaua, reduc foarte mult acţiunile amigdalinei în organism.

Adrian Doliniuk
KIP+Cobra
adriandoliniuk
Membru forum
Mesaje: 103
Membru din: 06 Apr 2009, 12:09
16
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de adriandoliniuk »

Cei născuți în zilele de 1, 6, 11, 16, 21, 26, 31 – Tipologia A1 – Curgere și apa.

Dintre toate tipologiile, oamenii A1 sunt cei care au viziunea cea mai calda si mai frumoasa asupra iubirii. Pentru ei insisi, intregul lor destin se rezuma la “a iubi”, iar daca nu reusesc acest lucru se simt nefericiti, neimpliniti, traind cu sentimentul ca nu si-au atins menirea in viata. Se indragostesc de multe ori in viata, cu prea multa usurinta am putea spune, de fiecare data ca si cand ar fi prima si ultima oara, insa dezvolta relatii sentimentale de o natura neobisnuita, adesea furtunoase si intense. Au o natura prietenoasa si adora sa traiasca in mijlocul celorlalti, inconjurati de viata, de tumult, de agitatie si de complicatii. Sunt precum apa… dinamici, plini de viata, agili, se strecoara prin stanci si oameni si in ciuda obstacolelor reusesc cumva sa iasa la suprafata. Chiar daca nu realizeaza, au capacitatea de a-i modela pe ceilalti, contribuind la evolutia lor interioara. Sunt insa si schimbatori, iar uneori, in ciuda unor calitati remarcabile, prea umili, modesti si sensibili la gesturile si cuvintele celor din jur.

Cei nascuti in zilele de 2, 7, 12, 17, 22, 27 – Tipologia B2 – Foc si visuri-

Oamenii B2 au visuri inalte, asteptari si cerinte de proportii cosmice de la ei insisi, iar viata lor intreaga se construieste in jurul implinirii ambitiilor si dorintelor lor secrete. S-au nascut sa descopere noi orizonturi, sa transforme in totalitate, sa arda, sa consume, sa nu se lase modelati si sa nu isi lase spiritul sa se stinga. Sunt perfectionisti innascuti si atunci cand vine vorba de ceea ce-si doresc rareori fac lucrurile pe jumatate.
Oameni B2 sunt precum focul… spontani, minunati, puternici, creativi, dominanti pana la cotropire, crezand intens in propria putere, impunand respect si admiratie, dar totodata si teama. Nu multi sunt cei care le stau neconditionat in preajma fara a nu se simti folositi, manipulati, influentati chiar si la un nivel inconstient. Cu greu incredinteaza unei persoane, fie ea si prieten, increderea lor. Pot fi numiti oricum, numai naivi nu. Isi cunosc interesele si stiu sa puna in balanta atat aspectele pozitive cat si pe cele negative ale unei chestiuni.
Iubirea si implinirea sentimentala ocupa un loc important in viata oamenilor B2, insa intotdeauna cautarea persoanei potrivite se aseamana prea mult cu cautarea perfectiunii. Iubirea le survine pe o cale mai anevoioasa si de multe ori constata cu tristete ca au iubit cu adevarat atunci cand relatia respectiva se afla la final. Este foarte posibil ca de-a lungul vietii sa dezvolte tendinta spre egoism, malitiozitate, insensibilitate si sa emita exigente prea mari de la partenerul de viata.

Cei nascuti in zilele de 3, 8, 13, 18, 23, 28 – Tipologia C3 – Aer si libertate –

Oamenii C3 sunt nascuti sa fie liberi, sa-si exprime sentimentele, sa spuna deschis ceea ce gandesc, sa circule dupa bunul plac, sa calatoreasca, sa cunoasca, sa experimenteze dupa legile propriului arbitru, sa transmita mai departe cunostintele pe care le detin. De multe ori, idealurile lor de viata nu cunosc o reprezentare concreta si materiala, ci sunt simbolizate de alte persoane. Oamenii C3 sunt totodata extrem de pasionali si impulsivi si pot deveni dependenti de cei pe care ii iubesc, avand tendinta de a-i sufoca, de a-i absorbi spiritual.
Chiar daca detin arta stapanirii si a controlarii emotiilor, uneori deciziile pe care le iau ii sperie pe cei din jur prin necunoscutul si controversele carora le dau nastere. Daca vrei sa te iubeasca, lasa-i liberi si nu le ingradi spiritul. Sunt facuti sa simta, sa vada, sa guste, sa se delecteze cu tot ce este mai frumos pe lumea aceasta, sa experimenteze senzatii si emotii supreme. Cu greu poti fi legati de un loc, insa daca isi gasesc aici rostul, dupa lungi peregrinari, se intorc de buna voie la ceea ce au lasat in urma.

Cei nascuti in zilele de 4, 9, 14, 19, 24, 29 – Tipologia D4 – Pamant si stabilitate –

Oamenii D4 sunt precum pamantul -consistenti, vitali, esentiali pentru existenta celorlalti, stabili, exercitand un magnetism aparte, toleranti pana la extreme, cu o minte ascutita si patrunzatoare. Sunt oameni practici, calmi, pacifisti, echilibrati, cu un simt al judecatii si al ratiunii foarte bine dezvoltat, stapanindu-si emotiile si exteriorizandu-le doar in fata acelor persoane pe care le considera a avea o afinitate cu ei. Cred in prietenie, in stabilitatea ei si o plaseaza adesea asupra tuturor celorlalte relatii interumane. Sunt insa adesea greoi, prea cerebrali, lipsiti de spontaneitate, luand deciziile cu mintea si mai putin cu sufletul.
Felul lor de a iubi este unul loial, stabilind relatii de lunga durata cu o persoana care le aduce liniste si armonie. Chiar daca vor iubi intens si se vor simti atrasi de o persoana cu o personalitate opusa lor, vor avea tendinta de a se retrage la primul semn de conflict sau neintelegere. Foarte probabil ca se vor sustrage dintr-o relatie prea pasionala sub pretextul ca nu este ceea ce isi doresc de la viata. Nu inteleg flacarile, trairea intensa si pun pe prim plan trairea echilibrata, armonioasa.

Cei nascuti in zilele de 5, 10, 15, 20, 25, 30 – Tipologia E5 – Lemn si comunicare –

Oamenii E5 sunt neprefacuti, sinceri pana aproape de naivitate si cred cu adevarat in existenta unei laturi pozitive in fiecare din oameni. Vor fi foarte indragiti tocmai din cauza dragalaseniei si a naivitatii lor. Dar pentru ca asteapta mult de la ceilalti, poate prea mult, se vor lovi de mai multe dezamagiri de-a lungul periplului lor existential. Experienta este cea care ii poate invata sa fie mai critici, mai putin sensibili, mai putin modelati de dorintele celor din jur. Nu-si pierd insa puritatea sufleteasca si, cu oarecare efort, vor reusi sa-si pastreze neschimbata si bunatatea interioara
Se tem de viata in sine pe care o percep prea scurta, prea fragila, prea neprevazuta pentru a realiza tot ceea ce isi doresc. O iubesc insa si incearca sa profite de fiecare clipa pe care o petrec. Cred in fatalitate si in coincidente, avand o inclinatie catre lucrurile mistice, spirituale. Uneori se percep pe ei insisi ca pe niste inadaptati. Anii copilariei sunt cei care vor influenta in mod decisiv dezvoltarea si evolutia personalitatii lor. Pun de aceea pasiune in orice lucru marunt pe care il fac. Nu privesc oricum o floare, ci ca si cum ar vrea sa extraga printr-o simpla privire misterul existentei sale. Nu percep “oricum” nici iubirea. Nu o privesc ca pe o experienta, ci ca pe “acea” experienta. Chiar daca isi gasesc cu greu sufletul pereche, relatia cu persoana iubita va fi unica prin esenta sa.

Adrian Doliniuk
KIP+Cobra
Avatar utilizator
Niky Radu
Membru asociat
Mesaje: 1177
Membru din: 26 Dec 2010, 16:38
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967
Localitate: Bucuresti,11Iunie
Contact:

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de Niky Radu »

> Românul care face apa să ardă, a descoperit combustibilul viitorului
> Autor: Ana Zidărescu
> După trei ani de studii intense şi încercări, Radu Marin, un fost antreprenor pasionat de inventică, este de părere că a făcut una dintre cele mai importante descoperiri în domeniul combustibililor. Acesta a realizat o instalaţie care, alimentată cu apă de la robinet, produce hidrogen, combustibil ecologic, inepuizabil şi care are toate şansele să devină noul pas în ceea ce priveşte alimentare automobilelor şi încălzirea locuinţelor.
> Interesat de avantajele pe care această instalaţie o poate aduce, Ministerul Economiei l-a informat pe inventator, în urmă cu câteva zile, de faptul că potenţialul de aplicabilitate al invenţiei în termocentralele care funcţionează cu gaz metan va fi studiată de Termoelectrica SA Bucureşti şi Electrocentrale Bucureşti. Specialişti din domeniu, profesori universitari şi membri ai Academiei Române, susţin realizarea lui Radu Marin şi se arată încrezători că în cel mai scurt timp se vor obţine şi resursele financiare necesare producerii acesteia pentru consumul în masă.
> EVZ: Cum v-a venit ideea de a crea o instalaţie de producere a hidrogenului? Ce anume v-a motivat să acţionaţi în această direcţie?
>
> Radu Marin: "Povestea" hidrogenului obţinut de noi a început cu mai bine de trei ani în urmă. Pe atunci, noi, cei de la Centrul de Cercetare pentru Materiale Macromoleculare si Membrane (CCMMMM) din Bucureşti, căutam să obţinem biocombustibili, de bioetanol si biodiesel, folosind noi "reţete tehnologice" de mare randament, ceea ce am şi reuşit să facem. Dar încă de pe atunci am sesizat conflictul inevitabil dintre culturile de plante pentru biocombustibili şi cele pentru cereale şi plante agricole, conflict care azi s-a confirmat şi se află la ordinea zilei.În contextul cererii tot mai mari de produse alimentare, o prioritate absolută în situaţia în care populaţia globului creşte, am realizat că biocombustibilii nu au viitor, că ei constituie doar o soluţie de moment pentru criza energetică care ne ameninţă civilizaţia. Aşa stând lucrurile, viaţa însăşi m-a obligat să-mi concentrez atenţia asupra hidrogenului, pe care, cu mai bine de un secol în urmă, Jules Verne l-a considerat ca fiind "combustibilul viitorului".
>
>
> Care a fost pasul următor?
> Din acel moment m-am documentat şi am ajuns, relativ repede, la concluzia că mii de cercetători din întreaga lume, cu preocupări în acest domeniu, mergeau pe un drum greşit. Toţi au mizat pe "pilele de combustie", acele instalaţii în care hidrogenul produs, transportat şi depozitat în afara lor este combinat cu oxigenul, obţinându-se astfel curent electric. Se procedează la fel ca acum 150 de ani, singurul avantaj fiind noile tehnologii şi materiale. În consecinţă, după ce am "analizat" foarte bine lucrurile am hotărât ferm: "fără pile de combustie! Fără transport şi depozitare!" După mai bine de trei ani de cercetări şi experimentări am reuşit să obţinem hidrogenul aşa cum ne-am propus.
>
> Care sunt avantajele folosirii hidrogenului drept combustibil?
> Hidrogenul se obţine din apă şi, prin ardere, se transformă tot în apă. În consecinţă, sursa sa este inepuizabilă.
> Hidrogenul nu poluează mediul înconjurător, iar cel obţinut prin instalaţia concepută de mine şi realizată în institutul nostru este la un preţ de câteva ori mai mic decât al benzinei, motorinei sau gazelor naturale. Întruneşte, deci, toate condiţiile unui combustibil ideal.
>
> Cum funcţionează această instalaţie revoluţionară?
> În momentul de faţă, invenţia mea este protejată doar la nivel naţional, urmând ca în circa şase luni să obţinem protecţie şi la nivel internaţional. Secretul oricărei invenţii trebuie păstrat pe cât posibil, altfel, inventatorul poate să rămână fără ea. De aceea, acum vă pot oferi numai informaţiile care nu o pun în pericolul de a fi descifrată. Deocamdată, utilizăm apa de la robinet pentru producerea hidrogenului. Nu este exclus, însă, ca într-un viitor nu prea îndepărtat să se utilizeze şi o altfel de apă, una "specială", capabilă să-i mărească randamentul. Curentul electric utilizat este mic, iar cantiatea de hidrogen obţinut este foarte mare, aceasta datorându-se faptului că principiul de funcţionare al instalaţiei, în totalitate original, nu se bazează pe hidroliză, ci pe ceea ce am putea denumi ca fiind, poate impropriu, electrocataliză membranară, la care am ajuns utilizând cunoştinţe din mai multe domenii, cum ar fi fizica, chimia, biochimia şi altele.
>
> În ce stadiu se regăseşte instalaţia: testare, omologare, pregătire pentru producţie?
> Instalaţia se află în stadiul de model experimental şi urmează ca în scurt timp să realizăm primul prototip pentru centrale termice şi autoturisme.
>
> Ce presupune, pentru un viitor client al instalaţiei de încălzire cu hidrogen, achiziţia acesteia, din punctul de vedere al costului, al spaţiului necesar, al condiţiilor de securitate?
> Pentru centralele termice de apartament şi aragazuri, ca şi pentru automobile, instalaţia este compusă dintr-un singur modul de dimensiuni reduse, căruia i se poate găsi uşor un amplasament. După estimările noastre, costul acesteia este relativ mic, de circa 1.500 de lei. În ceea ce priveşte siguranţa în exploatare şi securitatea utilizatorilor, ambele condiţii sunt îndeplinite pe deplin. Hidrogenul se autoaprinde şi explodează în contact cu aerul în plaja de puritate cuprinsă între 4% şi 75%. În instalaţia noastră acesta este de înaltă puritate, de peste 98%, şi cum este ars imediat ce ia contact cu aerul, pericolul de autoaprindere şi de explozie este în totalitate exclus. Desigur, după omologare şi intrare în producţia de serie, fiecare instalaţie va fi însoţită de un manual de utilizare care va fi pus la dispoziţia utilizatorului. Ca pentru orice aragaz, de pildă.
>
> Cum poate fi adaptată pe maşini? Presupune, cumva, unele modificări ale acesteia? Elimină complet folosirea benzinei sau a motorinei?
> Pe automobile, instalaţia noastră înlocuieşte rezervorul de combustibil, pe care îl elimină. Motoarele automobilelor dotate cu această instalaţie nu mai folosesc nici benzină, nici motorină, nici alt carburant, ci numai hidrogenul şi nu necesită modificări esenţiale. Totul se rezolvă prin reglajul corespunzător al debitului de hidrogen. Luând însă în considerare faptul că puterea calorică a hidrogenului este mai mare decât a combustibililor clasici, s-ar putea ca în perpectivă motoarele cu ardere internă să suporte unele mici modificări, menite să le îmbunătăţească randamentul şi durata de utilizare. Aceste modificări ar putea fi operate la pistoane şi la cilindri, mai precis la camera de ardere, pentru construcţia căreia ar putea fi utilizate materiale mai rezistente.
>
> Care este impactul aceste instalaţii asupra industriei petroliere şi care este strategia dumneavoastră de a evita ca invenţia pe care aţi realizat-o să fie achiziţionată de grupuri de interese care să împiedice comercializarea, în ideea de a menţine "dependenţa" de combustibilii obţinuţi din hidrocarburi?
> Apariţia pe piaţă a hidrogenului nu trebuie să-i sperie nici pe deţinătorii de resurse petroliere şi de gaze, nici pe cei care produc şi comercializează derivatele acestora ci, dimpotrivă, să-i bucure. În primul rând, aşa cum susţin specialiştii din domeniu, în circa 30 de ani rezervele de hidrocarburi se vor epuiza. Şi ce vor mai face atunci producătorii şi cei care comercializează derivatele acestora? N-ar fi mai bine pentru ei să-şi concentreze încă de pe acum atenţia şi asupra hidrogenului, mai ales că tot cam atâta timp îi va fi acestuia necesar până să-şi câştige statutul de combustibil principal. În al doilea rând, trebuie să vă informăm că instalaţia noastră poate să producă hidrogen şi din benzină, motorină, bioetanol, reducând consumul de carburanţi clasici cu circa 30%, iar poluarea, la zero, obţinând ca reziduu carbon de înaltă puritate, care poate fi utilizat la rândul lui. Hidrogenul nu este o ameninţare nici pentru petrol, nici pentru gazele naturale. Dimpotrivă, va prelungi existenţa în timp a rezervelor de hidrocarburi şi va permite utilizarea mai eficientă a hidrocarburilor în petrochimie.
> Practic, hidrogenul va merge braţ la braţ cu petrolul şi cu gazele naturale, într-o lume cu poluare din ce în ce mai redusă, ceea ce va fi în beneficiul tuturor, inclusiv în cel al producătorilor de combustibili clasici.
>
> Ce îmi puteţi spune despre demersurile pe care le-aţi realizat către autorităţi? Care sunt planurile dumneavoastră în ceea ce priveşte comercializarea acestei instalaţii?
> Sunt conştient de valoarea deosebită a invenţiei mele, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Pe mine mă interesează ca de avantajele ei să beneficieze, în primul rând, ţara mea.O variantă de instalaţie bazată pe principiul mai sus menţionat constituie o temă principală din Programele Naţionale de Cercetare, dar la care finanţarea a fost sistată, prin măsurile luate de Guvernul României de a aloca doar 0,18% din PIB activităţii de cercetare. Tocmai de aceea am făcut toate demersurile posibile în această direcţie. Am prezentat-o tuturor factorilor de decizie din ţară, Preşedinţiei României, Ministerului Economiei, Primăriei Capitalei şi preşedinţilor unor partide politice de la guvernare sau din opoziţie. Probabil că nu le-a venit să creadă că aşa ceva a putut fi realizat la noi, de către noi, şi nu prin alte părţi ale lumii, de către alţii. Dacă în 1989 România avea un număr de 90.000 de cercetători şi 9.000 de cereri de invenţie, în anul 2008 numărul acestora a ajuns sub 9.000, iar cel al cererilor de brevetare a invenţiilor, la doar 900. Majoritatea cercetătorilor români emigranţi au succes pe toate meridianele globului, situându-se în elita mondială a acestora, ceea ce demonstrează că inventivitatea este una dintre trăsăturile de bază ale românilor. Iată de ce în noi, cercetătorii români, care dorim să slujim în continuare România, din interior, suntem profund afectaţi de măsura aberantă a guvernului Boc, prin care acesta a diminuat drastic fondurile de cercetare, expunându-ne, practic, la foamete şi la umilinţă, întrucât ei consideră cercetarea ca fiind ineficientă.
>
> Opinia specialiştilor
>
> Ion Brad, profesor universitar, doctor, biochimist şi membru al Academiei Române.
> "Este vorba espre un catalizator anorganic, asociat cu un curent electric în cantităţi extraordinar de mici, motiv pentru care costul este foarte scăzut în raport cu cheltuiala. Pe de altă parte, randamentul caloric este mai mare şi este o treabă fantastică. Cu un preţ absolut derizoriu se obţine un combustibil ideal. Amestec de oxigen cu hidrogen, care se transformă, prin ardere, în apă. Fără dioxid de carbon. Astfel, nici nu poluează şi salvează omenirea din viitoarea criză de cărbune şi de petrol. Şansele producţiei în masă ar trebui să fie absolute, pentru că realizarea sa este inegalabilă la nivel mondial. Ca atare, dacă nu se aplică, se va face o mare greşeală".
>
> Constantin Antohi, profesor la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi .
> "Am văzut instalaţia realizată de domnul Radu Marin şi pot spune că hidrogenul este energia viitorului, categoric. Acesta va revoluţiona tot ceea ce înseamnă energie. Se deosebeşte de tot ceea ce a mai fost până acum prin simplitatea execuţiei, al sistemului care pune în valoare această energie".
>
> Viorica Pârvulescu, cercetător ştiinţific 1, Institutul de chimie-fizică al Academiei Române.
> "Eu am făcut analizele gazelor care se obţineau. Şi astfel, vă pot spune ce a depins mai mult de mine. În formula aceasta, care este acum, rezultatele sunt chiar spectaculoase, în sensul că analizând concentraţia de hidrogen care se obţinea, din probele aduse, am constatat o puritate mare a hidrogenului. Din punctul meu de vedere, aceasta este o chestie extraordinară, pentru că se pot obţine diverse alte componente în afara hidrogenului. Comparând cu ceea ce am mai văzut prin literatură, capacitatea instalaţiei şi viteza cu care se obţine acest hidrogen şi condiţiile de temperatură sunt superioare, în sensul că nu se lucrează la temperaturi ridicate şi nu este nevoie de un consum energetic semnificativ. Se obţine un hidrogen foarte pur, în condiţii de consum energetic nesemnificativ, iar cantitatea cu care se obţine cantitatea de hidrogen este foarte mare, astfel că ar fi o sursă foarte bună de energie".
>
> Ioan Pop, profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj.
> "Ceea ce s-a realizat pare interesent şi de perspectivă. Am fost la ei în vară, unde am văzut instalaţia în stadiul ei experimental, şi merge. Acum depinde de modul în care se va pune în practică. Eu am auzit că pe plan mondial, în acest domeniu, există o invenţie care a fost pusă sub secret de peste 20 de ani, pentru că marile firme nu au interes să schimbe tehnologiile. Cred ca fi ceva foarte interesant în momentul în care va fi aplicată, mai ales pentru automobilele de oraş. Cred că are perspective."
>
> Cine este Radu Marin?
> Data şi locul naşterii: iulie, 1958, judeţul Dolj
> Studii:
> Academia de Ştiinţe Energo informaţionale Moscova (2005-2007) - Doctor în ştiinţe juridice.
> Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor (2003-prezent) - Doctorand în chimie.
> Universitatea Transilvania, Braşov, Facultatea de Mecanică (2002-2004) - Doctor în inginerie mecanică.
> Universitatea Politehnica, Bucureşti, Facultatea IMTS (2002-2006) - Doctor în inginerie industrială.
> Universitatea din Craiova , Facultatea de Mecanică (1978-1983) - Licenţă
> Experienţă profesională:
> Director General (2002-prezent) - SC. CCMMMM SA.
> Director General (2001-2002) - Prod Med 2000.
> Director General (1999-2000) - Bere Băileşti.
> Inginer principal (1998-1999) - SC. CCMMMM SA.
> Director General (1991-1998) - Bere Băileşti.
> Inginer proiectant (1983-1987), Şef serviciu proiectare (1987-1991) -Întreprinderea Mecanică din Băileşti
> Pentru inveţiile sale a obţinut, la expoziţii şi evenimente din ţară şi din străinătate:
> Diplome: peste 130 de diplome, pentru diverse invenţii.
> Medalii: 45 de aur, 10 de argint, 2 de bronz.
> Premii: peste 10 titluri câştigate.
> Alte titluri:
> Gradul de Comandant, "Le merite de l'invention", acordat de Camera Inventatorilor din Belgia (2006).
> Ordinul Ştiinţific Gogo Constantinescu, în grad de comandor, din partea Societăţii Inventatorilor din România, filiala Cluj (2005)
> Acesta a participat la peste 60 de Proiecte şi programe, în cadrul cărora a fost director sau responsabil de proiect.
> Dintre acestea:
> Seturi arterio-venoase destinate procedurii de dializa renala si tehnologie de obtinere
> Inslataţii pentru producerea apei potabile.
> Avion microlight cu aripa din voalură pe schelet mecanic.
> Obţinerea vinului eco-biologic cu şi fără alcool.
> Noi sortimente de bere.
> Materiale pentru securitatea minieră.
> Îmbrăcăminţi bitumoase rutiere.
> Îndepărtarea metalelor grele din ape industriale .
> Brevete şi invenţii: 15. Lucrări elaborate: 701
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Avatar utilizator
Niky Radu
Membru asociat
Mesaje: 1177
Membru din: 26 Dec 2010, 16:38
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967
Localitate: Bucuresti,11Iunie
Contact:

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de Niky Radu »

Pensia lui Arhimede

În luna iunie a acestui an, presa germană vuia: tocmai aflase că în Grecia e rentabil să fii mort, întrucât îţi primeşti pensia ca şi cum încă ai respira.
Nemţii aveau şi motive să facă iureş, din moment ce ei strângeau cureaua pentru a plăti lenea, hoţiile şi şmecheriile celui mai sudic popor balcanic.

Atunci au apărut şi primele cifre. Fuseseră descoperite 4.500 de persoane decedate, dar care continuau să-şi primească banii lunar, cu mare regularitate. Ba, pe deasupra, încasau şi cea de-a 13-a pensie, ca tot omul venerabil. Sigur că banii nu-i luau chiar distinşii decedaţi, pentru că le-ar fi fost mai greu, dacă nu chiar imposibil, dar se găsea cineva prin familie să-şi umple teşchereaua.

La o socoteală simplă, s-a stabilit că paguba anuală, făcută pentru confortul celor 4.500 de morţi, este de 16 milioane de euro, dar timidele autorităţi de la Atena se temeau că frauda ar putea fi şi mai mare.

De aceea, ameninţate că nu vor mai primi bani nici de la FMI, nici de la UE, s-au apucat să-şi numere centenarii. Un oficial chiar se îndoia că în Grecia anului 2011 ar trăi 9.000 de oameni care au trecut de 100 de ani, ceea ce ar constitui cea mai mare concentrare de centenari din lume.

Păi, dacă trăiesc oamenii sănătos... Muncesc puţin, dorm mult, beau vin şi mănâncă măsline - cum să nu fie longevivi ca broasca-ţestoasă? Au mai trecut două luni şi s-a întâmplat o nouă ghiduşie.

În luna august, când cel mai mare fond de pensii din Grecia, IKA-ETAM, a descoperit doar în sistemul său 1.473 de pensionari-fantomă. Şeful fondului a declarat că persoanele care au încasat pensiile rudelor decedate vor fi trimise în judecată, cu scopul de a recupera pierderi lunare de două milioane de euro.

Acum câteva zile ne-au venit noi veşti despre pensiile de pe lumea cealaltă. Acolo cică se trăieşte bine, ba chiar foarte bine! Acelaşi fond de pensii din Grecia, IKA-ETAM, anunţa că în ultimul deceniu a plătit pensii ilegale în valoare totală de până la 8 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o medie de 800 de milioane de euro pe an!

Banii respectivi au fost ridicaţi de rude sau au rămas, pur şi simplu, în conturi bancare. Schema cu pensii pentru morţi e simplă: mulţi greci "uită" să anunţe fondurilor de pensii moartea unei rude, pentru a continua să încaseze pensia acesteia, bazându-se pe logistica învechită a administraţiei elene.

În acest fel, ar fi păcat să nu încaseze nimeni pensia unor cetăţeni antici care au făcut gloria Cetăţii, precum Aristotel, Socrate, Platon, Homer, Sofocle sau Arhimede. Dacă nici ei nu merită, atunci cine?! Căci, vorba unui filosof contemporan, aceştia sunt mai vii ca oricând.

Ce mai tura-vura: sunt nemuritori. Carevasăzică, merită pe vecie o pensie de la stat! Şi noi, care credeam că ţăcănitul ăla de la Cluj - care-şi ţinea mama sub pat, moartă de doi ani, pentru a-i încasa pensia - a bătut recordul mondial... N-am inventat noi Jocurile Olimpice, grecii le-au inventat! Inclusiv Jocurile Olimpice ale hoţiei.
Să "salvăm" GRECIA?
În oraşul agricol Larissa sunt mai multe Porsche Cayenne decât persoanele care declară un venit anual de 50.000 de euro..!!!!

In antichitate grecii au distrus Troia, Persia, Egiptul, Siria, Fenicia, Babilonul...
A venit si rândul Uniunii Europene.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Avatar utilizator
Niky Radu
Membru asociat
Mesaje: 1177
Membru din: 26 Dec 2010, 16:38
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967
Localitate: Bucuresti,11Iunie
Contact:

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de Niky Radu »

Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Avatar utilizator
Niky Radu
Membru asociat
Mesaje: 1177
Membru din: 26 Dec 2010, 16:38
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967
Localitate: Bucuresti,11Iunie
Contact:

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de Niky Radu »

De ce Rusia a interzis carnea produsă în SUA
În ultimii ani, am aflat informaţii despre ceea ce conţine “pasta roz”(carnea reconstituită) şi cum funcţionează înşelătoria lipiciului de carne. Am mai aflat că mâncărurile fast-food, cum ar fi hamburgerii de la McDonalds, conţin atât de multe chimicale şi atât de puţine ingrediente reale încât burgerul nu arată semne de descompunere nici măcar după ani de zile.
Faimosul sandwich cu costiţă de la McDonalds, McRib, a devenit subiect de analiză, relatează Mercola.com. Sandwichul din carne de porc este descris a fi o costiţă de porc îmbibată în sos de grătar, cu ceapă şi murături acrişoare, servite pe o chiflă alungită.
Pare a fi perfect normal, dar, din ce este făcut cu adevărat? Într-un articol din noiembrie 2011, CBS Chicago a dezvăluit adevărata faţă a acestui sandwich popular:“Peste 70 de ingrediente formează McRib şi da, unul din ingrediente este porcul. Însă, aşa cum declară reporterul Vince Gerasole, printre aceste ingrediente există unul care poate fi găsit şi în fabricarea papucilor.
După o analiză mai atentă a produsului s-a descoperit azodicarbonamidă,o substanţă folosită pentru înălbirea făinii din pâine. Însă mai are şi alte utilităţi.Poate fi folosită pe salteaua de yoga, în papucii de sport, în aproape orice este de cauciuc.
Apoi este carnea de porc, care de fapt este un produs din carne amestecată.Cu alte cuvinte, sandwichul este făcut din toate măruntaiele şi resturile mai puţin costisitoare ale porcului.Lista ingredientelor sandwichului McRib îmi aminteşte de laboratorul de chimie.”
· În orice caz, ce este “mâncarea”?
În urmă cu doi ani, organizaţia non-profit Comitetul Doctorilor pentru o Medicină Responsabilă au realizat o reclamă împotriva deceselor asociate cu obezitatea în care au atras atenţia asupra produselor McDonalds. Aşa cum indică clipul publicitar, obezitatea, dibaetul, colesterolul ridicat, hipertensiunea şi atacurile cardiace sunt boli simptomatice asociate cu o alimentaţie pe bază de fast-food, un indicator clar că acest tip de mâncare nu furnizează organismului o nutriţie corespunzătoare.

Aşadar, produsele McDonalds pot fi numite cu adevărat “mâncare”?
Atunci când te gândeşti la faptul că un număr mare de ingrediente dintr-o mâncare fast-food nu există nicăieri în natură, ci mai degrabă sunt realizate într-un laborator, răspunsul este în mod clar “NU!”.
După cum s-a raportat anul trecut, aproximativ 70% din carnea de vită vândută în supermarketurile americane conţine “pastă roz” adaugată ca un element ieftin de umplere.
Amestecul colorat cu Pepto-Bismol este alcătuit din resturi de carne de vită şi ţesuturi conjuctive din vacă, care au fost tratate cu hidroxid de amoniu (în principal o soluţie din amoniac în apă). În mod legal, acest amestec poate reprezenta 15% din orice produs din carne de vacă, care scade aproximativ trei cenţi din costul pe kilogram al cărnii de vită. Garniturile folosite provin din părţi de vacă care sunt cel mai probabil contaminate cu bacteria periculoasă E.coli, motiv pentru care trebuie tratate cu amoniac pentru a ucide agenţii patogeni.
În principal, sănătatea umană este ameninţată de astfel de practici alimentare industriale şi nu de produsele lactate crude şi nepasteurizate sau alte alimente integrale neprocesate.

· Rusia aruncă înapoi în SUA carnea otrăvitoare
În ceea ce privesc ştirile referitoare la “alimentele îndoielnice”, Rusia a interzis mărfurile din carne americană după ce a descoperit că acestea conţin ractopamină, un medicament beta care creşte sinteza de proteine, şi prin urmare masa musculară a animalului. Acest medicament reduce conţinutul de grăsime din carne.
Potrivit informaţiilor furnizate de Pravada, Rusia este cel de-al patrulea cel mai mare importator de carne din SUA, achiziţionând anual carne de vită şi de porc în valoare de 500 de milioane de dolari.
Utilizarea medicamentului este interzisă în 160 de ţări, inclusiv China şi Rusia, dar este permisă în 24 de state, inclusiv Canada şi SUA.
Potrivit New York Times, interdicţia a intrat în vigoare începând cu data de 7 decembrie 2012, iar agenţiile de reglementare a sănătăţii din Rusia au declarat că, deşi iniţial vor realiza propriile teste, ţările străine vor trebui în curând să certifice faptul că produsele lor din carne nu conţin ractopamină, dacă doresc să o exporte în Rusia.
Inspectorul şef al Rusiei, Gennady Onishchenko, susţine că există “întrebări serioase” referitoare la siguranţa medicamentului. Acesta a declarat pentru New York Times:
“De exemplu, utilizarea ractopaminei este însoţită de o reducere a masei corporale, suprimarea funcţiei reproductive, creşterea mastitelor în rândul vacilor de lapte, ceea ce duce către un declin semnificativ al calităţii şi siguranţei laptelui.”
Ractopamina afectează sistemul cardiovascular uman şi poate provoca toxiinfecţii alimentare.
De asemenea, medicamentul este responsabil pentru hiperactivitate, degradare musculară şi o rată mare a deceselor şi dizabilităţilor în rândul efectivelor de animale.
În timp ce alte medicamente necesită o perioadă de curăţare de două săptămâni, pentru a asigura faptul că acei compuşi chimici sunt eliminaţi din carne înainte de tăiere(şi prin urmare se reduc resturile de reziduuri pentru consumul uman), nu există nicio perioadă de curăţare pentru ractopamină.

De fapt, crescătorii de animale folosesc în mod intenţionat medicamentul în ultimele zile înainte de tăiere pentru a creşte eficacitatea.
Potrivit veterinarului Michael W. Fox, aproximativ 20% din ractopamină rămâne în carnea pe care o cumpărăm de la supermarket.

În ciuda potenţialelor riscuri pentru sănătate, medicamentul este folosit în 45% dintre porcii din SUA, în 30% dintre vitele şi în cazul unui procentaj necunoscut de curcani (ZIUA RECUNOSTINTEI).
Mexic şi Brazilia au anunţat că vor respecta cererea Rusiei privind carnea fără ractopamină. Totuşi, SUA nu a arătat niciun semn că urmează a ajunge la o înţelegere. În schimb, SUA au acuzat Rusia de încălcarea regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), o acuzaţie pe care vicepremierul Rusiei Arkady Dvorkovich a respins-o ca fiind o parte a afacerii, din moment ce “toţi membrii OMC încalcă regulile”.

· Ghid de achiziţionare a alimentelor reale şi care promovează sănătatea
Având în vedere modul în care funcţionează acum industria agriculturii, antibioticele, pesticidele, ingredientele modificate genetic, hormonii şi nenumărate medicamente au foarte mari şanse să fie incluse în alimentele pe care le consumi. Aşadar, dacă îţi cumperi mâncarea de la un supermarket obişnuit, îţi asumi riscul ca alimentele tale să fie pline de substanţe chimice şi medicamente.
Aşadar, fă un bine sănătăţii tale şi sprijină micii ţărani din zona ta. Vei obţine alimente nutritive de la o sursă în care poţi avea încredere şi vei sprijini munca cinstită a unei familii de agricultori reali.
Totul se rezumă la următorul aspect: dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti sănătatea, trebuie să revii la elementele fundamentale ale unor alegeri alimentare sănătoase. Concentrează-ţi atenţia asupra alimentelor integrale, a celor cultivate sau crescute aşa cum e dat de la natură, fără a folosi aditivi chimici, medicamente, hormoni, pesticide, îngrăşăminte şi “amestecuri misterioase” din resturi de carne.
· Chiar este simplu!
Indiferent de locul în care îţi faci cumpărăturile, iată care sunt caracteristicile pe care trebuie să le urmăreşti în ceea ce priveşte achiziţionarea unor alimente de înaltă calitate şi sănătoase:
1. Sunt crescute fără pesticide sau îngrăşământ chimic (alimentele organice corespund acestei descrieri, însă există şi unele alimente non-organice crescute în acest fel).
2. Nu sunt modificate genetic.
3. Nu conţin hormoni de creştere adăugaţi, antibiotice sau alte medicamente.
4. Nu conţin ingrediente artificiale, inclusiv conservanţi chimici.
5. Sunt proaspete (reţine faptul că dacă trebuie să alegi între produse organice veştejite sau produse convenţionale proaspete, ultimele ar putea fi opţiunea mai bună).
6. Nu provin de la o fabrică agricolă.
7. Sunt crescute respectând legile naturii (acest lucru înseamnă că animalele sunt hrănite cu alimente native, nu cu un amestec de cereale şi produse secundare de origine animală şi au acces la exterior).
8. Sunt crescute într-un mod sustenabil (folosind cantităţi minime de apă, protejând solul de epuizare şi transformarea deşeurilor animale în îngrăşăminte naturale în loc de poluanţi ecologici).
Dacă mâncarea îndeplineşte aceste criterii, cel mai probabil este o alegere inteligentă şi se va încadra în categoria “mâncării reale”.
Iar dacă eşti “prins în mrejele” fast-food-ului şi ale alimentelor procesate, trebuie să îţi aminteşti că adoptarea unei alimentaţii sănătoase este cea mai pozitivă schimbare pe care o poţi face în viaţa ta!
Sursa : Financiarul.ro // 2blackjack1.wordpress.com
http://gandeste.org/general/de-ce-rusia ... ste.org%29
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Avatar utilizator
Doru Negru
Membru forum
Mesaje: 175
Membru din: 04 Apr 2011, 11:13
14
Localitate: Bucuresti,Titan

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de Doru Negru »

- Monseniorul Vladimir Ghika a fost primit in audienta de
Imparatul Japoniei, Hirohito, pentru a-i da binecuvantarea ca sotia sa,

Imparateasa Kojun, sa poata avea copii. Si ....a avut! Era in anul 1933.
Douãzecisiunu de ani mai tarziu, in 1954, Monseniorul Ghika ....murea

in puscariile comuniste, la Gherla, in Romania .

- Un japonez, om de afaceri, presedintele sucursalei unei societati
nipone in Romania , a fost muscat de un caine vagabond, noaptea,

cand se-ntorcea de la birou.
Era in spatele unui bloc, chiar in fata Guvernului Romaniei.
Un locatar din imobil a declarat ca l-a vazut cazut, dar fiind noapte,

a crezut ca e beat.
Muscatura atingandu-i artera de la picior, a produs o hemoragie
puternica. Dimineata a fost gasit mort. Japonezul.

- Un alt japonez, care-si petrece mult timp in Romania , a scos cateva
albume cu fotografii; sunt oameni si locuri din Maramures.
Este indragostit de aceste locuri si este una din cele mai bune reclame
turistice facute Romaniei.

- In urma seismului din 11 martie 2011 si a tsunami-ului care a urmat,
in Japonia au pierit zeci de mii de oameni. Pagubele sunt de neimaginat.
Au fost sterse de valul urias asezari intregi.

- In Romania s-a organizat un teledon pentru strangerea de fonduri,
pentru sinistratii japonezi. S-au strans in jur de ....20.000 de euro.

- La nici zece zile de la catastrofa, ambasadorul Japoniei a daruit
din partea tarii sale un pian.
Este vorba de un instrument de mare valoare, estimat la cateva zeci de
mii de euro, iar beneficiarul este Filarmonica din Sibiu , care performa la

....un pian dezacordat.
Ambasadorul a declarat ca chiar in conditiile triste prin care trece tara sa,
Guvernul de la Tokio facuse promisiunea acestei donatii cu o saptamana
inaintea cutremurului.

- In perioada imediat urmatoare tragicului eveniment din Japonia,
datorita problemelor de aprovizionare si transport, cetatenii japonezi care

cumpara alimente, nu pleaca decat cu un singur produs, sa ajunga la toti.

- La Slatina, la inaugurarea unui hypermarket, cetatenii romani au stat
la o coada de cativa zeci de metri. Coada s-a format cu o zi inainte.
Fiind preturi promotionale la sectorul de tigai de teflon, mai multi batrani

au fost striviti in imbulzeala. Doi dintre ei se afla la spital, cu traumatisme.

- In Japonia, tot dupa tsunami, intr-un hypermarket s-a intrerupt
curentul electric. Fiind intuneric, toti cumparatorii au lasat jos tot ce vroiau sa
cumpere si au parasit magazinul in liniste. Nu a disparut nimic.

- Intr-un magazin din Suedia, hotii romani au furat un televizor cu
diagonala de 108 cm . Intre fuste.

- In Japonia, la Fukushima , unde o centrala nucleara a fost afectata de
valul ucigas, mai multi japonezi s-au oferit voluntari sa o curete pe interior.
Gradul de radiatii este cu mult peste limita de supravietuire.

- Pe valea Jiului, traficul feroviar a fost intrerupt pe timp nedeterminat,
din cauza faptului ca un pod metalic si cativa zeci de metri de linie de
cale ferata au fost furati. O parte din materialele sustrase au fost recuperate

de la un centru de colectare fier vechi.
S-au dat amenzi in valoare de peste 900 de lei.

- In regiunea Kobe din Japonia, fermierii hranesc vacile cu iarba 100%
naturala, neafectata de nici o sursa de poluare. In grajduri li se pune muzica.
Mozart mai ales.

- La o ferma de porci din judetul Timis, animalele, din lipsa de hrana
(ingrijitorul s-a imbatat si a lipsit o saptamana!), s-au mancat intre ele.
Tot in Romania , dar la Ploiesti , un cangur a fost mancat de cainii
vagabonzi; la gradina zoologica!
Si asta dupa ce s-au luat masuri, cand alt cangur (perechea lui)
avusese aceeasi soarta.

- In Romania , la scoaterea moastelor Sfintei Parascheva, romanii (cei
mai credinciosi din Europa, conform sondajelor) au creat busculade

(pentru a fi primii la sarutat relicvele), care nu au putut fi controlate de

jandarmii adusi pentru a intretine ordinea.
Gardurile de protectie au fost doborate, iar cateva zeci de persoane,
mai ales femei, au necesitat ingrijiri medicale.
Si asta in pofida timpului cainos, cu ploi si vant puternic.

- In Japonia, intr-un sat, cand oamenii se intorc de la munca campului,

se opresc cateva clipe pe un deal, pentru a privi cum apune soarele in mare.

- Tot in Japonia, primavara, cand ciresii infloresc, o mare de oameni
vin special sa-i admire. Se pare ca este unul din putinele momente cind

in Japonia se intrerupe activitatea.

- In Romania , la Mamaia, au fost adusi si plantati palmieri.
Investitia s-a ridicat la nivelul sutelor de mii de euro. Pana toamna,
toti s-au uscat!
Si in Bucuresti, la Universitate, punctul zero al orasului, au fost
plantati palmieri. Aici nu s-au uscat, ca nu au mai apucat; au fost furati! Toti!
Si tot pe litoralul romanesc, la Eforie Sud, acum cateva ierni, au fost defrisate

doua alei de arbori, care duceau spre faleza. Erau plantati pe vremea cand

statiunea se numea Carmen Silva (a fost inainte sa se numeasca Vasile Roaita).

S-au pus pe foc!

- Populatia Japoniei era duminica trecuta, la ora 16.00, de 123.921.418
locuitori, raspanditi prin toate insulele arhipelagului.

- In 2012, populatia Romaniei nu se stie cat este. Se estimeaza ca ar
fi intre 18 si in functie de cine numara...

- Un ministru japonez s-a sinucis in urma acuzatiilor ca nu si-a
respectat programul la care s-a angajat, fiind blamat ca incompetent.


- Ministrii Romani traiesc bine merci netzinandu-si promisiunile...

demostrand o incompetentza desavarsita.

- O tanara japoneza, sosita pe aeroportul Otopeni, Bucuresti, Romania, anul 2012,
a fost “interceptata” de un rrom si condusa la un taxi particular (adica fara autorizatie

de functionare, ilegal).
A fost gasita a doua zi, in padure la Corbeanca, omorata.
Fusese talharita pt. un aparat foto, telefon si violata.
Rromul a fost prins cu ajutorul camerelor de supraveghere din aeroport.
Era recidivist! Aeroportul are contract cu o societate de securitate particulara,
care... ce face acolo?....
Tanara japoneza, YURIKA MASUMO, avea 20 de ani si venise in Romania sa
predea japoneza, la Craiova .

- Presa japoneza, consternata de moartea Yurikai Masumo, apreciaza
“ Romania ca fiind o tara "salbatica si nesigura".
adriandoliniuk
Membru forum
Mesaje: 103
Membru din: 06 Apr 2009, 12:09
16
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Daca primiti e-mailuri care merita a fi popularizate

Mesaj de adriandoliniuk »

Un articol scris de Mihai Eminescu
(in presa anilor 1880)

"De când lumea nu s-a văzut ca un popor să stea politiceste sus si economiceste jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizaţia economică e muma celei politice.

Dacă în timpul când ni se promitea domnia virtuţii, cineva ar fi prezis ceea ce are să se întâmple peste câţiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.

Să fi zis cineva că cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; că cei ce combat funcţionarismul vor spori numărul posturilor cu sutele; că cei ce sunt pentru independenţa alegătorilor vor face pe funcţionar să atârne atât de mult de autorităţile supreme încât aceste mii de oameni să voteze conform comandei din Bucuresti; că se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavodă-Chiustenge (Constanţa n.r.), care nu face nici cinci, si că patru milioane din preţul de cumpărătură se va împărţi între membrii Adunărilor; că se va constata cum că o seamă de judecători si de administratori în România sunt tovarăsi de câstig ca bandiţii de codru. Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi râs de dânsul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au întâmplat si se întâmplă zilnic, fără ca opiniunea publică să se mai poată irita măcar.

Nu există alt izvor de avuţie decât munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă si fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.

Mita e-n stare să pătrunză orisiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele si averea unei generaţii. Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-si petrece viaţa la puscărie.

Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.
Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune.

Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunţă. Acest om este menţinut în funcţie, dirijază însusi cercetările făcute contra sa; partidul ţine morţis a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanţi ai voinţei legale si sincere a ţării. Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia si Camorra, care miroase de departe a puscărie."

Adrian Doliniuk
KIP+Cobra
Scrie răspuns