Camper sau Rulota?

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
VladLaurentiu
Membru forum
13
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 16 Sep 1988

Re: Camper sau Rulota?

Mesaj de VladLaurentiu »

Nelu Predonu >> a acoperit majoritatea comparatiilor.
http://www.B1u3AnG3L.com
Pe foarte scurt : eu am incercat sa merg in calatorii cu mai multe variante. Avantajele si dezavantajele sunt de ordin personal. Eu prefer sa merg cu smart + rucsac + cort + camping, hostel, motel + INTERNET (am nevoie de el aproape zilnic) :
1. Masini mici :
- smart : cort, cazare in campinguri, moteluri, hosteluri
- logan van : cazare in masina, campinguri, moteluri, hosteluri
- ambele variate in functie de gradul de confort dorit sunt cele mai ieftine
3. Autorulota :
- din punctul meu de vedere o autorulota se merita doar daca ai bani prea multi si nu ai ce face cu ei sau ai timp prea mult pentru calatorii
- costuri mai mari fata de 1 : impozite, taxe, revizii
- daca exista necesitatea pentru a acomoda 4 - 6 persoane confortabil atunci devine cea mai ieftina optiune de a face o calatorie
2. DIY conversie autorulota Citroen Jumper :
- costuri mai mari fata de 2 : impozite, taxe, revizii
- consum mai mic fata de autorulota "alkoven"
Fişiere ataşate
C22374117_6.jpg
C22374117_6.jpg (78.33 KiB) Vizualizat de 3733 ori
09.16.2010 Romania - Fiat Ahorn Camp 612 autorulota - Fiat Ahorn Camp 612 motorhome18.jpg
09.16.2010 Romania - Fiat Ahorn Camp 612 autorulota - Fiat Ahorn Camp 612 motorhome18.jpg (82.52 KiB) Vizualizat de 3733 ori
DSC02999.JPG
DSC02999.JPG (69.98 KiB) Vizualizat de 3733 ori
Renault trafic suprainaltat
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

depinde de calitatea vietii fiecaruia....unul se multumeste sa doarma ca boschetarii in fund in masina in frig,altul vrea hotel de x stele,etc...Fiecare avem o definitie proprie a confortului,de unde si alegerile personale ptr concedii..Din pacate preferintele se schimba si odata cu virsta,de exemplu cortul pe care am dat multi bani e lasat doar ptr traseele de creasta sau similare,nu mai concep sa campez in el,cum faceam cind eram mai tinar....Personal ii dau iar dreptate lui Mihai Rusu,rulota este un tranzit catre camper,in cazul meu de la cort catre camper.
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Ninel Gavanescu
Membru forum
15
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Mesaj de Ninel Gavanescu »

RULOTA SAU CAMPER ?
Ce sa alegi daca iti doresti o „casa“ pe roti - o rulota sau o autorulota ? Fiecare poate opta pentru ceea ce i se potriveste, desigur, dar iata raspunsul la care ne-am oprit noi: cu o rulota, poti calatori in vacante in timpul carora vrei sa stai cel putin cinci - sapte zile intr-un loc si sa mergi la obiectivele turistice din zona cu masina.
Cu un camper, poti face vacante pe distante foarte mari, esti permanent in miscare, stai o zi sau doua intr-un loc, dar nu poti vizita imprejurimile decat pe bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun . Eu sunt de parere ca autorulota este potrivita pentru varste mai inaintate, in cazurile in care ai mai mult de doua saptamani de concediu si poti face tururi lungi. In plus, un camper costa si de circa opt-zece ori mai mult decat o rulota“,
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Rusu Mihail
Moderator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Ninele, sa sti ca asa se zice ca nu poti face excursii in imprejurimi cu camperul, dar nu-i chiar asa si de asta m-am convins cel mai mult in excursia asta mai lunga.
Hai sa-ti zic. Sti cum iese lumea in orase si la diverse obiective cu camperul ? Fara nici o problema ! Ma uit la ei, cum ies la alimentara, cum ies oriunde, imediat !
Chiar am ris cu Maria ce repede bagi cheia in contact si pleci chiar daca-s drumuri de o masina si prin oras e full, tot te strecori. Nici cu parcarea nu-i chiar asa greu
Deci merge. Daca mai ai si un camper scurt e si mai si. Ce am observat insa, este ca optiunea majoritara a ultimilor ani, e pt camperele mici integrale tip microbuz.
Atit ca-n ala nu prea ai spatiu sa te lafai , cum e integralul normal. E o mare chestie si cu alegerea configuratiei. Insa rulota e ieftina si buna plus la indemina oricui.
revin cu o concluzie a mea personala mai veche, zic eu si corecta. Daca ai servici si condediu o luna pe an, nu se merita camper. Asta-i pentru cine are si ceva timp..
E prea mare investitia pt a-l folosi de doua-trei ori pe an. Dar cine isi permite si iese des, cum e cazul lui Dan Ilici, e ok. Asa ca pastrati rulotele ca sint foarte bune !
Important e sa ne gasim cu totii la intilniri frumoase indiferent cu ce si cum. :)

Imagine

Imagine

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Alina Chiscop
Membru forum
12
Oras: bucuresti
Data nasterii: 10 Aug 1972

Mesaj de Alina Chiscop »

Sunt noua pe forum.Bine v-am gasit.Eu deocamdata nu am nici camper si nici rulota.De doua saptamani m-am hotarat sa imi cumpar rulota pe care sa o folosesc doar pentru Romania, adica pe distante mici.Cred ca pe distante mari, in strainatate ideal ar fi un Camper.Si inca ceva, in strainatate in camping este foarte scump cu rulota comparativ cu alte tipuri de cazare ale aceluiasi camping.Va dau un exemplu : am stat la camping in Italia intr-un super bougalow (60 euro pe noapte) iar vecinii mei cu o rulota plateau 40 Euro pe noapte.Diferenta intre mine si ei era ca eu mergeam pe autostrada cu 180 km/h iar ei cu 90 - 100.Cei 20 Euro diferenta la cazare nu erau justificati.
Rulota este mai confortabila, mai incapatoare dar mai greu de deplasat.Deci ma gandesc logic ca daca te deplasezi pe distante mici e mai bine o rulota.Ce ziceti?Gresesc?Astept sa ma contraziceti.Nu vreau sa fac o greseala sa-mi achizitionez o rulota si sa constat ca trebuia camper.Deja am facut o greseala mare cand mi-am construit o casa in zona Bran si nu ajung cu anii la ea deoarece nu ma pot duce in aceleasi locuri mereu.
Cica Ovidiu
Membru forum
14
Oras: craiova
Data nasterii: 19 Apr 1967

Mesaj de Cica Ovidiu »

bine ai venit alina!
adevarat ai grait !

ps:chiar daca ai gresit ,asta e punctul tau de vedere
asta e scopul unui forum :sa auzim cat mai multe viziuni si daca se poate cat mai solid argumentate

toate bune!
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

alinanatura scrie:[...]
Si inca ceva, in strainatate in camping este foarte scump cu rulota comparativ cu alte tipuri de cazare ale aceluiasi camping.Va dau un exemplu : am stat la camping in Italia intr-un super bougalow (60 euro pe noapte) iar vecinii mei cu o rulota plateau 40 Euro pe noapte.
Asta este o discutie de "RV-isti" contra "Rezervisti". Pentru un RV-ist adevarat rulota (sau autorulota) este mult mai mult decat o unitate de cazare pe roti, este un stil de viata. Fa o socoteala simpla, imparte pretul unei rulote noi la 10 ani de exploatare si vezi cat platesc cei care le cumpara noi IN AVANS pentru cazare: evident ca nu-i rentabil. Aici e vorba de altceva. Eu merg cu rulota cu copiii: la 5 minute dupa ce au deschis ochii dimineata, indiferent de vreme, sunt afara la aer. In hotel nu se intampla asta nici o data. Acolo te trezesti, te invarti prin camera, cobori la micul dejun, te invarti iar prin camera, daca ploua te uiti un pic la televizor si abia apoi iti faci curaj sa iesi la plimbare.

In afara de asta camping-urile sunt pentru calatori, mie asa mi se pare. Foarte rar ai nevoie de rezervare la camping, de obicei te duci la poarta si iti gasesc ei un locsor sa parchezi melcul. Cand pleci cu rulota pentru 2-3 saptamani e ceva obisnuit sa schimbi traseul pe drum, sa stai mai mult intr-un loc pentru ca iti place, sa sari cu totul peste o "statie" pentru ca nu-ti place.
Diferenta intre mine si ei era ca eu mergeam pe autostrada cu 180 km/h iar ei cu 90 - 100.Cei 20 Euro diferenta la cazare nu erau justificati.
Pff. Pai daca tu circuli cu 50 km/h peste limita legala (suficient sa ti se suspende carnetul), de ce-i limitezi pe cei cu rulota la viteza legala? Ma rog, mai corect ar fi sa incetinesti tu pana la viteza legala, nu sa "accelereze" rulotistii la viteze periculoase :) Lasand gluma la o parte e adevarat, cu rulota te misti semnificativ mai incet, nu degeaba se zice ca mergem cu melcul in spate 😉
Rulota este mai confortabila, mai incapatoare dar mai greu de deplasat.Deci ma gandesc logic ca daca te deplasezi pe distante mici e mai bine o rulota.Ce ziceti?Gresesc?Astept sa ma contraziceti.Nu vreau sa fac o greseala sa-mi achizitionez o rulota si sa constat ca trebuia camper.Deja am facut o greseala mare cand mi-am construit o casa in zona Bran si nu ajung cu anii la ea deoarece nu ma pot duce in aceleasi locuri mereu.
Parerea mea: citeste cu maximum de atentie tot topicul asta, de la pagina 1 pana aici. Citeste de asemenea aventurile colegului Serpescu Gheorghe, pentru ca este rulotist convins si a ajuns cu rulota in locuri la care eu nici nu visez (capul Nord) - asta apropos de comoditatea deplasarii pe distante lungi. Recomand pentru contrast si comparatie descrierea excrusiei la Cap Nord facuta de colegul Gigi Catalin, cu camper-ul. Sau traseul d-lui Rusu, trei luni in camper, pana in Portugalia. In final, daca nu ti-ai format o opinie, eu recomand o rulota. In primul rand trebuie sa verifici daca viata de "RV-ist" te prinde, ca daca nu te prinde, risti sa dai banii pe un camper si sa-l lasi in parcarea casutei de la Bran :) Daca nu te prinde vei putea vinde rulota, daca te hotarasti ca preferai Camper la fel poti vinde rulota. Poti de asemenea sa inchiriezi un camper pentru 1 luna si sa faci o tura, sa vezi cum merge treaba. Un avantaj major al acestei variante este ca te poti deplasa cu avionul sa zicem in Munchen si sa inchiriezi camper-ul de-acolo. Dezavantajul major este ca inchiriatul pentru 1 luna costa un pic mai mult decat o rulota 2nd hand decenta.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Am scos la suprafata acest subiect pt ca se cere dezbaterea sa si pe facebook pe pagina grupului Clubrv oficial
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Cica Ovidiu
Membru forum
14
Oras: craiova
Data nasterii: 19 Apr 1967

Mesaj de Cica Ovidiu »

Daca tot ai dezgropat subiectul.....
Dupa 7 ani de rulota si numai 1 de autorulota si in calitate de initiator al topicului pot spune si eu conform unui
,,clasic,, in viata al camperelor ca : nu m-as mai intoarce la rulota !
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Nici eu nu m-as mai intoarce la rulota pt unicul avantaj clar pe care- l aveam la rulota si anume mobilitatea cu masina ... ( plimbare in zona ) . Cred ca sunt mult mai mobil de fapt cu camperul ... in 5 min am plecat daca vreau .

In timp am descoperit ca -mi place mai mult sa merg in zona cu scooterul sau bicicleta ori transport in comun , iar daca ma intorc noaptea lucru care mi se intampla mai rar , pot lua un taxi... oricum as fi baut ceva la o terasa fapt pt care nu as mai fi condus... masina...

Cu toate astea pt cineva cu 2 copii cred ca e nevoie totusi neaparat de o masina...
Sunt momente in care e neaparat nevoie de o masina daca vrei sa ajungi la mai multe obiecive
turistice ( 50-100 km ) sau vremea nu permite plimbari cu bicicleta ..scooterul care se fac la distante mai mici ...

Pt cei care au vazut pe facebook diverse infomatii false / gresit scrise de diversi care n au avut probabil experienta RV de macar 2 ani ... scriu aici ...

Costuri autorulota

Impozit 1.9 TD = 100 ron sau la 2.5 cateva sute ron 300-600 depinde unde este pe rol.
Asig 6 luni 380 ron de ip RCA

Casco full 5-6% din valoare de ex la 10. 000 eur sunt 230 ron lunar ( 50 iepuroi ) .... faci pe 6 luni si dormi linistit .

Casco economic Omnia ( pt cele cu vechime peste 10 ani ) ... avem un coleg de aici dinClub care face ... ( Viorel David/Buc ) .

90 eur pe an doar cu evenimente rutiere si autor cunoscut ( fara vandalizare , furt , incendiu , autor necunoscut .... ) repet este economic acest casco si acopera max 15000 ron doar ... in trafic ... este strict pt evenimente rutiere . Fransiza 300 ron . eveniment .

Alte cosuri de intretinere le cunoasteti pt ca aveti masini si dvs ...

Daca vreti putem continua...

Am scos in fata acest subiect pt ca isi dau cu parerea diversi pe facebook clubrv oficial care posteaza doar ca sa mute audiena catre site- ul /blogul lor s.a.m.d. ( redirectionari / linkuri ) .... mai rau ese ca se posteaza informatii false/ total eronate de catre persoane care se vede clar ca n-au nici o treaba cu rulotismul........... adica zero experienta...se vede dupa afirmatiile facute ....
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
MARIUSGEORGE
Membru asociat
8
Oras: BUCURESTI
Data nasterii: 15 Sep 1979

Mesaj de MARIUSGEORGE »

Sincer si eu sunt curios cum va decurge trecerea de la rulota la camper, abia am trecut la acest nivel si am o singura iesire momentan.
Într-adevăr lucrurile se simplifica mult dar pana la urma ajungi la singura problema mobilitatea care daca vrei într-adevăr sa pleci o poti face si cu autorulota sau daca te iubesc prietenii ai loc in masina lor sau iti ofera masina sa iti faci treaba.
Autorulota Ford
Tel 0721796210
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Corect...daca toti amicii au autorulote, te uiti....la bicicleta !
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Scrie răspuns