Fiind impresionat de postarile domnului Viorel Simionescu si placandu-mi f. mult fotografiile si descrierile sale , m-am gandit sa continui seria acestor topicuri care sunt reale documente pt. iubitorii de munte si natura .
Fotografiile pe care urmeaza sa le vedeti sunt facute acum mai bine de jumatate de secol , pe vremea cand nu exsistau instalatii de transport pe cablu , iar cei ce schiau la acea vreme faceau urcari cu schiurile-n spate pt. a cobori 100-200m.
Viorel Simionescu :
" In zilele insorite privelistea si miscarea in aerul rece si curat ne facea sa uitam lipsa de confort din cabana. Pe Valea Dorului se putea cobora cu schiurile pe o panta moderata, sute de metri dar...cu cat coborai mai mult, cu atat aveai de urcat linapoi , cu schiurile in spate, asa ca ne multumeam cu distante scurte."
"Masivul Bucegi. Imaginea a ceea ce aveam de urcat cu schiurile si rucsacii in spate: "
Hotelul Cota 1400 vazut de la cabana Cota 1500
Dupa viscol - Cabana Cota 1500
Viorel Simionescu :
" La cabana Cota 1500 se ajungea usor, dupa un urcus pieptis dar scurt de la Cota 1400. In jurul cabanei erau partii de schi pt incepatori, ceea ce ne-a facut de cateva ori, cand gaseam locuri, sa ramanem cateva zile. iCabana Cota 1500 in anul 1958.
La 1500 partia arata asa cun se vede in imagine. Nu exista nicii o instalatie tranport asa ca urcam cu schiurile cca 100....200 m si ne dadeam drumul la vale. Era o partie pt incepatori si ma simteam in largul meu. Din cauza urcusului insa dupa fiecare coborare, nu apucam sa facem decat cateva intr-o zi.
V.Sim "
" Perspectiva a ceea ce ne astepta in urcusul spre Varful cu Dor "
"Cu schiurile in spate, urcam...urcam pana la 1900 m unde este situala cabana Vf. cu Dor"
-----------------VA URMA -------------- :)
sper sa va placa si sa prezinte interes acest topic ...
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Cipriane, subiectul este de nota 10 ! Poate era mai bine daca toleranta ar fi fost intre anii 50-70 ... :) Poate ca asa, mai afli ceva descrieri si fotografii de la citiva membrii forumisti.
In '60 unii dintre noi aveam 4 ani, poate maxim 14..Oricum, este foarte interesant materialul, il vom urmari cu mare placere, mai ales cei ce au avut acest hobby , excursiile montane.
.
Ma bucur ca acest topic prezinta interes .
Dl Viorel Simionescu de la care am luat materialele este o adevarata " enciclopedie " , dansul locuieste in state in Ontario si este pasionat de fotografie , are f. multe chestii interesante pe facebook , iar comentariile sunt adevarate " documente " si scrise cu emotie , cu suflet .
Am sa continui ! ;)
Fişiere ataşate
Babele 1960
spre cabana Padina
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Asa cum urca Dl.Simionescu la Varful cu Dor in 1958, tot asa urcam si la Mogosa (Baia Sprie) in 1968. La vremea respectiva putine partii din tara beneficiau de teleski. Pozele expuse, cat si descrierile d-lui Simionescu aduc navala frumoase amintiri din tinerete. Asteptam cu mare interes continuarea.
Sincere felicitari lui Ciprian pentru initiativa si d-lui Simionescu pentru prezentare.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928