Evolutia preturilor la rulotele 2nd hand in Germania

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Evolutia preturilor la rulotele 2nd hand in Germania

Mesaj de Cosmin Prund »

Fratele meu vrea sa-si cumpere o rulota, si e destul de pretentios: An fabricatie dupa 2000 (preferabil mai recenta), rulota pentru 2 persoane cu fix 1 singur spatiu de dormit, dispunere circulara a locurilor, bucataria in spate, etc. Bugetul este de 5-6-7.000 euro, in functie de dotari. Prin tara nu a avut prea mult succes, in schimb am vazut o gramada de rulote interesante in Germania.

Intrebari, pentru cine stie cum merge treaba cu rulotele in Germania:
  • Exista diferente sezoniere de pret la rulotele 2nd hand? Noi avem drum in Germania in toiul iernii, in jurul revelionului, dar am prefera sa luam rulota la primavara: de ce sa o "stocam" noi pe iarna cand o pot stoca ei? Daca si ei gandesc la fel si le vand mai ieftin iarna, atunci poate fi util sa luam rulota iarna...
  • Cum e cu parcurile lor de rulote? Rulotele interesante pe care le-am gasit noi pe Mobile.de sunt in parcuri de rulote, nu sunt la particulari. Intr-un fel e bine asa, in parcul de rulote sigur gasim pe cineva sa vorbeasca engleza, cu particularii pot sa apara alte probleme. Pe de alta parte cei de la parcurile de rulote sunt, probabil, mai versati in a vinde tantarul la pret de armasar. Care-i probabilitatea sa ne vanda cu buna stiinta o prastie supraevaluata pe motiv ca defectele sunt bine ascunse?
  • Exista probleme deosebite in privinta achizitiei rulotei din Germania? Cu masinile stiu ca e simplu la nemti, sunt operativi si eficienti, dar sunt curios daca sunt probleme deosebite cu rulotele.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Giani Feroli
Membru forum
13
Oras: bucuresti
Data nasterii: 18 Apr 1971

Re: Evolutia preturilor la rulotele 2nd hand in Germania

Mesaj de Giani Feroli »

Buna ziua,

Am achizitionat o rulota din Germania in vara lui 2009, dintr-un parc de rulote(www.caravan-thein.de).
Mie mi-a placut, fiind un parc destul de mare, pentru ca aveai de unde alege.
Rulotele sunt amplasate pe categorii (pret, locuri de dormit, unul-doua paturi, etc), deci nu
trebuie cautat in tot parcul. Preturile sunt negociabile.
Dureaza 1-2 zile din momentul in care v-ati hotarat asupra rulotei pana sunt gata actele.
Daca va mai pot ajuta cu ceva, va stau la dispozitie.

Multa bafta !
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Parcurile de rulote de obicei cumpara de la particulari si vand la un pret mai mare, pe de alta parte unii mai si inchiriaza, pe cele inchiriate se vad urme de proasta folosinta a mobilierului din interior si de uzura, ideal ar fi sa fie luata de la un particular.Iarna se gasesc rulote ieftine, in primavara este sezonul de vandut rulote si mai cresc preturile.La peste 5000 de euro ca pret, o rulota de obicei nu prea are probleme...nu exista chilipir, exista rulota cu probleme ascunse!!!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Bun, pana acum inteleg ca intr-adevar rulotele ar trebui sa fie mai ieftine iarna si ca parcurile sunt OK, dar mai scumpe decat particularii.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Eu am luat in noiembrie 2008,dar m-am uitat de prin septembrie pe mobile.de;nu am vazut atunci diferenta la pret;'poate mai in iarna sa fie.Am stat o saptamana la o cunostinta in Germania si am luat de la privat in final.N-a vrut sa lase nici macar 100 euro din pret.Dar eu cautam rulota pana-n 2000 de euro si in final am dat 3000,ca sa iau ceva apropiat de ce voiam eu.Inainte de a pleca in DE am vazut una care avea ce voiam eu si pret convenabil.Dupa 2 zile cand am ajuns se vanduse.Era relativ aproape de localitatea unde stateam si era usor sa o vad,dar...In acea spatamana nu prea am gasit ce voiam,si in apropiere,pana-n 200 km,ca la 500 deja nu merita drumul nefiind sigur ca o iau decat dupa ce o vad.A mai aparut una dar si asta s-a vandut pana am sunat eu.Am tras concluzia,ca si la masini de altfel ca ce e bun si cu pret bun se vinde repede asa ca mi-am luat gandul sa gasesc un "chilipir".Poate daca stateam vreo luna pe acolo;si sa fie si disponibil sa vina cu mine cel care stia germana.Cu actele am rezolvat extrem de repede.Problema era ca nu avea TUV valabil(tocmai expirase).Ca sa-l fac ma costa cca 100 euro si timp pierdut.Asa ca mi s-a spus ca pot lua numere galbene valabile 5 zile si pot circula fara TUV valabil in DE dar sa ies cu ea in cele 5 zile din tara.Exista parca riscul in Ungaria sa ma ia la intrebari,(ei spuneau ca parca nu ar fi valabile in Ungaria nr. galbene)nu mai retin exact,dar mi l-am asumat.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Dragos-Iulian Dobrovat
Membru fondator
19

Mesaj de Dragos-Iulian Dobrovat »

Apropos de nr. galbene germane( 5 zile) ...
In 15. Noiembrie eram in Austria intocandu-ma spre casa. Intre Linz si Viena era un maaaaare filtru de politie pe autostrada. Tehnica era clasica: masini civile patrulau zona de autostrada cu 10-15 km inainte de filtru si tot ce era cu numere galbene era tras pe dreapta in parcare direct in ,,cohorta'' de politisti( peste 30 de politisti si 15 masini de politie austriaca). Efectul consta intr-o gramada de oameni pe langa masini carora le fusesera date jos numerele de pe auto si care se agitau cu o hartie in mana ! Era parcarea plina de masini fara numere de toate tipurile, mai noi sau mai vechi dar fara numere !
Probabil este vorba de vreo reglemetare noua in Austria.
In Ungaria mai scapi ,,romaneste'' dar in Austria nici o sansa. Deci nu va sfatuiesc la tranzitarea Austriei cu nr galbene germane,cel putin o perioada de timp, pana se limpezesc un pic lucrurile.
Stima, Bogdan Dobrovat
0751545024
Cu stima si deosebita consideratiune,
Dragos D

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Acum mi-am amintit :!: cei de la inmatriculari spuneau ca nr. galbene sunt valabile doar pe teritoriul Germaniei pentru a putea deplasa autovehiculul(care in cazul meu nu avea TUV valabil si nu puteam lua numere rosii astfel).Cum luasem o rulota,daca-mi luau numerele,o campam si aveam unde dormi si confortul necesar(gratis) in asteptarea unei platforme sa o duc acasa :mrgreen: .Dar am avut noroc...
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Fiind in Italia intr-o vacanta ,in localitatea Cervetti,am avut ocazia sa vizitez mai multe locatii ce vind masini s-au campere.Preturile variaza in functie de virsta ,stare ,capacitate,etc,etc .Rulote nu prea am vazut,camperele sunt la putere.Spre exemplu un camper Fiat din 1989,Pret 6700 e negociabil,Ford din 2009,23500e.Ca aspect si dotari aratau foarte bine.Celelalte ,preturi mai mari,alte dotari ,alti ani ....pina la 32000-55000e.Cam cit ar costa inscrierea ?Ce variante ar fi sa se aduca in Romania ?
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Camperul este autoturism si la plata taxei de poluare conteaza capacitatea cilindrica, norma de poluare si vechimea. Fiind autoturism taxa se duce la cateva mii de euro sigur.
Mai grav ca multe autorulote nu sunt dotate cu norma euro adica sunt non euro, pentru ca nu s-au prea sinchisit de norma de poluare care in Germania conteaza la accesul in centrul localitatii si la impozitul anual.
Deci atentie la brif sa scrie clar EURO 3, 2, 4 etc.
Daca nu scrie, e non euro si o platesti din nou la taxa de poluare in Romania, nu vorbesc de cele noi.
La achizitia oricarui vehicul din Germania pretul la dealer este cu 10-30% mai mare. Dar daca la autoturisme le fac servisarea si le aduc intr-o stare care sa treaca de TUF ca altfel nu o cumpara nici un neamt, la rulote fara motor, daca nu au verificarea la gaz fiind pregatite pentru export, nu investesc deloc.
Probabil ca au acealeasi probleme ca si la particularul care le-a dus in parcarea lor, dar pretul creste ca si dealerul trebuie sa castige ceva.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Pt. cei care n-au inteles f. bine din ce-a scris nea' Traian B. mai sus ( pt cei care nu stiu ) ...
Brif - in germana Brief cartea de identitate nemteasca
TUF ..... T.U.V. inspectia tehnica periodica similar ITP romanesc.
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Rusu Mihail
Moderator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Am tot citit ce se scrie in acest topic destul de interesant si pt ca tot am ceva experienta in domeniu, ma simt dator sa dau citeva raspunsuri si lamuriri pt / in achizitia unei rulote sau camper.

Pt Cosmin Prund Sibiu. Alegerea configuratiei rulotei este problema fiecaruia. Parerile sint impartite si nu le comentam. Ideal o rulota de "3 locuri" ( care are si o masa mica cu doua canapele )
Spun aceasta pt ca de multe ori simti nevoia de a bea cafeaua fara sa ridici patul dublu din fata. Bineinteles ca in cazul in care exista o masina de mic litraj si aceasta de doua locuri e o solutie

Diferente f mari de pret nu sint, cam fiecare rulota are valoarea ei stabilita bine pe "mobile" unde vedeti clar in cazul unei anumite marci de exemplu "pretul pietei" cu anumite tolerante desigur
Sa stiti ca dealerii nu-s nebuni cind cumpara, sint interesati sa ia rulota buna de la particular cu pret bun si o cam reusesc pt ca asta le e meseria. Nu toti particularii vind ieftin cum se crede 😉
De multe ori am gasit rulote sau campere mai ieftine la dealer decit la privat. In plus, avantajul este ca ai de unde sa alegi in cazul unor parcuri mai mari de ex in jurul Nurembergului unde sint "N"
Referitor la alegere, trebuie retinut ca rulota inainte de a fi cumparata, trebuie verificata sa nu aibe infiltratii si sa functioneze dotarile. Acest lucru este problema fiecaruia. Multi nu verifica si ..

Probleme deosebite nu sint la achizitia unei rulote si (zic eu) ca e ideal daca dealerul va si ajuta la acte si numere, altfel aveti ceva de umblat, in cazul in care sinteti mai incepator sa zicem asa.
Dezavantajul cumpararii de la privat e faptul ca trebuie sa parcurgeti f multi km intre aceste "oferte diferite" aflate uneori la sute de km departare. Se lasa cu cazare si citeva zile de cutreierat..
In vara de exemplu am facut peste 1500 km pt Sprinterul achizitionat. Am vazut 16 campere, care sub o forma sau alta nu au corespuns, incepind din nordul Germaniei si am cumparat ..din sud.
Orice rulota mai ales camper care are TUV cit mai nou e avantajoasa. Oricum nu puteti lua fara TUV pt ca nu veti primi "numere rosii" de export. Cu "numere galbene" nu circulati spre Romania !
Au scris colegii de mai sus de ce nu e bine de folosit numere galbene. Diferenta intre acestea si cele oficiale de export (rosii) e de citiva zeci de euro, dar, acelea sint cele legale in toata Europa.

Referitor la ce scrie colegul Traian Baltateanu cit si Nelu sau Ciprian si altii, s-au purtat discutii pe pagini intregi despre ce este ideal ( viewtopic.php?f=127&t=5050&hilit=Camper+sau+rulota )
Daca tot a scris aici Isdraila Ioan, ii raspund ca aceasta magica Taxa de Poluare difera de la Capacitatea cilindrica , Norma de poluare Euro si anul de fabricatie plus Felul autovehicolului respectiv.
In general marea majoritate a camperelor au motoare de 2,5 sau 2,8 TD TDI etc si au taxe mari. Pt moment in RO ca sa inmatriculezi e bine de ochit un camper cu motor de 1.9 si cu un euro bun
Oricine oricind se poate juca cind a gasit o "ofeta" completind datele masinii in Laptop la: http://www.autovit.ro/index.php?sect=se ... ub=taxcalc - si vede clar cit il costa "distractia respectiva"

In ceea ce tine de BRIF normele de poluare in Germania sint scrise in pagina brifului la punctul 14. La punctul 14.1 este un cod care impreuna cu codul de la punctul 2.1 intregeste "informatia euro"
La campere nu apare scris "Euro" , ci litera "S" sau prescurtarea "SKL" (Schadstoffklassen) Aceasta reprezinta clasa de poluare Euro 1 = S1 Euro = S2 si tot asa . Pentru o mai buna informare vizitati
http://demo.ms-visucom.de/adria/de/bild ... lassen.pdf - Aici va puteti afla singuri exact ceea ce va asteapta de plata. In caz ca cineva nu intelege ceva dau raspuns oricind. Nu este foarte greu.

Mai jos va voi prezenta un BRIF fata verso pt a vedea categoriile datelor cit si unde vedeti pina cind are TUV masina respectiva. Oricum, pt TUV va trebui sa primiti doua hirtii separate cu AU + HU

Imagine

In partea stinga jos scrie " Nachste HU 6.2013 " , deci in luna iunie 2013 trebuie sa refac TUV ul la Passat pt inca doi ani . In rubrica nr 14 se vede clar SCHADSTOFFARM EURO 2 , deci norma de poluare.

Imagine

In textul de pe pagina 2 dreapta jos se dau explicatii despre catalizator ( ABE etc ...) si despre norma de poluare conform legislatiei. Sper ca aceste informatii sa fie folositoare celor ce vor un camper.
Deocamdata, se poate folosi ori metoda recuperare taxa cu proces dupa plata sau si mai bine metoda scutire de taxa cu proces facut inainte de inmatriculare, dar despre acestea, intr-un topic viitor .
Alte detalii la topicul dedicat: Inmatriculari fara plata taxei de poluare / recuperari taxe ( viewtopic.php?f=11&t=6161&p=80739&hilit ... axe#p80739 ) cit si in alte topicuri de acest fel.
La rulote BRIFUL este identic , contine mai putine date insa TUV ul e bine de luat in seama. Atentie la echiparea cu roti / anvelope ce corespund cu Briful, pt ca altfel asigurarile nu despagubesc nimic !

In cazul in care cineva doreste un sfat sau mai multe lamuriri , poate folosi telefonul sau mailul din semnatura. Deocamdata cit si pt viitoarele 4 luni, noi vom face iarna in Germania. Sarbatori Fericite !

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Multumim de lamuriri nenea Rusulica.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Scrie răspuns