Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
De ce-ti complici viata inutil.
Cumpara unul nou si gata, nu e o avere iar fata de cel rebobinat sigur va fi mai bun.
Parerea mea, patit cu asa ceva.
Eventual daca partea electronica este OK si doar transformatorul are probleme, cumpara doa transformatorul si foloseste redresarea veche sa mai scazi din cheltuieli.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Si in Ploiesti se gasesc ateliere de bobinaj. Sau, daca aveti cunostinte pe la vreo intreprindere care mai are si sectie de intretinere (de ex. UZUC, sectia Mecano-Energetic :mrgreen: ), sigur gasiti pe cineva care sa va faca un transformator. In functie de consumatori (inclusiv daca doriti si incarcarea acumulatorului de pe rulota) se pot calcula caracteristicile transformatorului.
MCV+Hobby Prestige 425
Imi place sa gatesc cu vin. Uneori pun si in mancare.
Da,in primul rand tin sa multumesc d-lor Pascu si Ghete pt.informatii,si fac urmatoarele precizari:
-sursa respectiva schimbata cu una noua (158 Eur),a fost data jos de pe un Hobby din 2000,cu diagnosticul "transformator ars"
- in momentul postarii intrebarii.inca nu vazusem sursa.
-in acest weekend am desfacut carcasa sursei si am observat ca transformatorul este ok,insa la iesirile (+,-) din partea de redresare erau 3 contacti imperfecti.I-am recositorit si va pot spune ca lucreaza mai bine decat cea noua ,in sensul ca daca la cea noua exista un sensibil "bazait" de transformator,la cea veche nu se aude nimic.
-Asadar,vand sursa 120 W ,intrari 220 V , 12 V si cu 3 iesiri de (+) si 3 iesiri de (-) 12 V.