Uploaded with ImageShack.us
Vineri ne-am hotarat pe ultima suta de metrii la invitatia catorva prahoveni ( rulotisti veseli ) sa-i insotim pe Valea Prahovei in zona cunoscuta de toata lumea , Valea Cerbului din vecinatatea Busteniului ....
La aceasta ora nu se mai incaseaza cei 10 ron pt ecologizare , nu mai sunt acele toalete eco , la fata locului nici tomberoanele de plastic , fapt pt care ne-am intors cu gunoiul la Bucuresti ...
In ciuda celor scrise de mine mai sus , "valea " era destul de populata pt aceasta perioada a anului , cateva autocare de turisti sosind la fata locului pe wekend , in afara de masini , grataragii , lume la picnic .
Rulote nu am vazut de cat doua in afara de noi care am fost 6 echipaje + 2-3 familii in vizita sau cazate la Cabana Gura Diham cum a fost cazul Brasovenilor , fam Avram - " feeling " cum ne place noua sa le spunem .
Cazarea la cabana se tarifeaza cu 107 ron cam dubla cu baie proprie ... fara mic dejun si camerele sunt in spatele cladirii in noua constructie fara etaj.
Surpiza a fost ca la 50 m de noi s-au campat 2 pers. la cort , persoane venite fara masina , genul de excursionisti de "profesie " acest lucru vazandu-se dupa rucsacii cu cadru de aluminiu pe care-i stiu de cand eram copil si mergeam pe munte vazand oameni ce aveau " in spate " si cortul si toate cele ...inlcusiv salteaua de neopren rulata ( facuta sul ) si legata la rucsac. Acestia au plecat a doua zi bine-nteles la prima ora pe munte ...
NU stiu daca le-a fost sau nu frig dar probabil aveau saci de dormit speciali pt sezonul rece .
Vineri am organizat tabara si am stat la un pahar de vin fiert la o vorba , am mai "povestit" , sau dezbatut diverse subiecte ca intre noi asa la 12 V ...
Sambata s-au facut drumetii pe munte catre cunoscuta Poiana Izvoarelor sau spre Busteni , apoi la pranz am organizat o masa campeneasca cu toate cele " all inclusive " , iar fetele ne-au facut o ciorba cu ciolan afumat si legume de care deja mi s-a facut dor.

Am strans lemne de pe ici de pe colo ca sa nu distrugem natura si din ce-am adunat, a iesit un foc de tabara de toata frumusetea,,,,

IN cursul zilei afara a fost f. frumos , soare toata ziua , iar catre seara a fost visinata lui George Colac venit tocmai de la Medgidia , asa ca temperatura n-a scazut . :) decat tarziu in noapte , iar cand m-am trezit era dimineata si mergeu atat Truma cat si Ventul prietenii mei care nu ma lasa la greu .

A doua zi ( duminica ) mergand intr-o plimbare in Busteni , am vizitat Castelul Cantacuzino cu grup organizat , dar aparatul foto era uitat in masina asa ca ma voi rezuma a posta fotografii luate din alte surse , pt ca nu ma pot mandri cu cele facute de telefonul mobil .
Intrarea la Castel costa 20 ron , include ghid si vizitare inclusiv interiorul castelului , intrarile facandu-se din ora in ora.
Dupa anii 50 castelul a fost nationalizat si a intrat in proprietatea ministerului de interne .
Se pare ca a functionat si ca sanatoriu / spital in perioada comunista ,dar nu este mentionat acest lucru in descrierea facuta de ghid .

Mai nou acest castel a fost retrocedat de cca 8 ani catre membrii urmasii familiei Cantacuzino , iar acestia l-au vandut unui grup de actionari ce l-au pus la dispozitia publicului spre a fi vizitat ca muzeu .
Pt a vizita Castelul virati la dreapta inainte de gara Busteni ( venind dinpre Bucuresti) , apoi imediat dupa ce se traverseaza calea ferata spre Zamora , se coboara usor spre stanga si drumul usor in dreapta dupa 300m urca direct catre castel ....
se poate vizita zilnic pana in h 18 .
N-am luat masina pana acolo pt. ca mersul pe jos face piciorul frumos .
...alte foto din interiorul castelului:
http://www.fotonud.ro/forum/showthread.php?tid=1996
sau ceva mai multe :
http://www.traseeromania.ro/castelul-ca ... o-busteni/
Am sa revin cu foto de la aceasta intalnire , intr-o alta postare , maine cand am timp liber mai mult.
Tot pt. luna noiembrie va mai urma o iesire la Rasnov sau la 3 brazi Predeal ( off camping ) ... asta pana la intalnirea de la 1 dec de la Darmanesti , Bacau dupa care bag rulota la naftalina pana in martie- aprilie ... timp in care mai stam si pe la pensiuni .