Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
la autoutilitare din cat N1 nu are nevoie de tahograf.eu cand am dat de cat CE am dat pt ca ansamblu depasea 3500kg si m-i s-a spus ca daca mma rulota depaseste masa proprie a auto trebuie E si binenteles ansamblul sa nu depaseasca 3500kg dar nu prea este indicat pt auto.orice remorca ce trece de750kg masa proprie trebuie sa aiba disp de franare propriu.
E clar pe naiba...dupa atatea pagini am ajuns la tahograf... :D nu m-asi mira sa o dam in politica... :mrgreen: :twisted:
Eu ma opresc aici si sper ca Alin sa traga concluzia cea buna din tot ce s-a scris.
Gresit D-le Gabi mai documentativa.Tahograf pentru toate autoutilitarele(si pana in 3500 si peste 3500)care tracteeaza remorca peste 750Kg(ansamblul depasind 3500Kg). Pe Austria 600 Eur a fost amenda ptr un Sprinter pe simplu de 3500 cu platforma de 2500.
Cu un Sprinter simplu, pana in 3500kg, aveati voie sa tractati doar o platforma cu mma de max de 2000kg. Probabil din aceasta cauza ati luat amenda, fiindca ati depasit mma cu 500kg.
Cand am cumparat autoutilitara mea, m-am deplasat personal in Germania, la firma care o vindea. Ei produceau usi pt garaje. Aveau o platforma imensa cu care transportau aceste usi. L-am intrebat pe neamt daca trebuie tahograf pt acest ansamblu, mi-a spus ca nu, doar daca masina depaseste mma 3500kg.
Oricum o sa ma documentez pe aceasta tema, poate intre timp s-au mai schimbat cate ceva.
am mitsubishi pajero care l-am transformat in autoutilitara cat N1si m-i s-a spus si de la RAR si de catre politisti ca si daca tractez remorca si depasesc 3500kg in ansamblu nu imi trebuie tahograf.am inteles ca totul se trage de la acea cat N1
Daca nu se cere la camper de 5000kg atestat sau tahograf, fiind vehicul de agrement, presupun ca nici la rulota tractata de utilitara nu este necesar. Presupun ca nu are importanta incadrarea tractorului la N1 sau turism, mai importanta este destinatia ansamblului. Sunt doar presupuneri totusi...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Totusi, intrebare... Eu daca trag cu Vito o platforma pe care am o masina, iar platforma cu masina depasesc 2000kg, adica maxim cat am voie sa tractez, unde ma incadrez ? Nu am voie sa tractez ? Teoretic platforma nu are MMA 2000kg dar poate transporta incarcatura de 2100kg...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com