Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Eu am AKS 1300 si nu mi s-a intamplat asa ceva.Este cuplata corect?ar fi utile,cred niste detalii despre cum o cuplezi pas cu pas(chiar daca pare banal) si in ce conditii se intampla.Astfel,poate gasim cauza.
il poti suna pe sandu toma, care stiu ca se ocupa inclusiv cu reparatii mecanice la rulota. (face "itp" la gaz, verificari, reparatii truma, etc) nr de telefon :
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER
Marinescu scrie:Imi poate spune cineva , de ce in timpul mersului, se ridica clapeta de la cupla antibalans?
Clapeta se lasa ultima atunci cand cuplezi rulota si are rolul de a strange pastilele in jurul cuiului ...din ce spui pare foarte periculos , se poate desprinde in mers , ai grija !!
Se poate tracta si cu respectiva clapeta ridicata,dar in acel caz nu mai functioneaza antibalansul(este chiar indicat cand se merge pe drumuri proaste,cu denivelari,gropi;se uzeaza mai putin pastilele antibalans;asta am reprodus din ce a scris @Peti mai demult intr-un topic dedicat).
Multumesc mult pentru raspunsurile rapide. Se pare ca nenea Sandu Toma este numitorul comun in rezolvarea problemelor mele tehnice. Am sa-l sun, sper sa nu deranjez.
Ca si mod de cuplare :
1. cupla anti balans "desfacuta" ( piulita mare desurubata si clapeta ridicata)
2. cu manerul ridicat de la protap, las cupla pe carlig pana iese " tumburusul" astfel incat sa se vada partea verde.
3. insurubez piulita mare laterala de la cupla antibalans pana incepe sa "tacane" ( controlul la insurubare ) apoi las clapeta cuplei antibalans in jos pana la sfarsitul cursei.
Dupa cativa zeci de kilometrii simt altfel rulota ca se aseaza pe masina. Opresc si constat ca acea clapeta a cuplei antibalans este ridicata.
Poate se rezolva prin schimbarea pastilelor care freaca pe bila carligului.
Cuplarea este corect facuta,deci exista o problema tehnica,de rezolvat acolo,trebuie si pastilele verificate.Daca tot apelati la @Sandu Toma se poate uita si la cupla si poate procura si eventuale piese de schimb daca sunt necesare.
Nu este neaparat din pastilele antibalans, poate fi foarte multa mizerie in sistemul antibalans si atunci datorita frecarii se decupleaza acel levier (care actioneaza sau nu sistemul antibalans).
Mai exista si alte piese care ar putea provoca disfunctionalitati in functionare, insa pana nu se desface tot sistemul este mai greu de dat cu parerea. Daca aveti nevoie de ajutor, dati-mi un telefon si ne putem intalni.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
La viteza mica nu cred ca este problema , dar in mers altele sunt fortele exercitate asupra cuiului ...
Dupa ce am vazut pozele din dosarul de cercetare penala a unui coleg din Brasov caruia i sa desprins remorca si a intrat pe trotuar omorand o femeie ....nu as ,,sugera,, nimanui sa economiseasca 2 pastile antibalans ....
Colegul a pus si siguranta , a pus si toooot ...dar a dat cu ea intr-o groapa si din cauza fortei din acel moment a smuls remorca din cui ....
Mai atasez inca un link sa argumentez ca totul este posibil si nu ar fi bine sa ne jucam cu astfel de lucruri ;
@Gigi: tot ce ai povestit tu nu este din cauza sistemului antibalans, ci din cauza sistemului de cuplare. Desi in majoritatea cazurilor aceste 2 sisteme formeaza un singur obiect, functionarea lor este independenta; adica poti sa cuplezi remorca/ rulota si sa mergi pe strada FARA a cupla si sistemul antibalans.
Sistemul antibalans reprezinta un accesoriu de confort si de siguranta in conducere, la viteze mari, reducand miscarile care apar la nivelul articulatiei de cuplare. Cele 2 cazuri prezentate de tine au legatura cu sistemul de cuplare in primul rand si nu cu sistemul antibalans. Nu vreau sa diminuez importanta nici unuia dintre cele 2 sisteme, am dorit sa fac unele precizari astfel incat toti colegii care au astfel de dispozitive sa stie exact despre ce vorbim.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com