Tarile nordice sau Cap Nord 2011.

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Re: Tarile nordice sau Cap Nord 2011.

Mesaj de Lupu Ciprian »

E super tare topic-ul , l-am urmarit .. in timp ...
Curiozitatea mea este...... daca aceasta "odisee" .. merita facuta mai bine cu camperul sau mai bine cu rulota....?
NU vorbesc de costuri pt ca e clar nu e un circuit ECo ...mai ales la km astia ... ma refer la mobilitate si la locurile in care se ajunge .... daca e mai bine cu rulota sau mai bine cu camperul....?
..si pe general ,la drum cum e mai bine ?
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Pe asta l-ai lecturat? viewtopic.php?f=102&t=4971
Eu sustin ca mai bine cu rulota :D :mrgreen:. Din punct de vedere al mobilitatii oricand e mai bine cu rulota, mai ales ca in tarile nordice poti opri pentru odihna in orice parcare, ajungand in camping, atunci poti lasa rulota acolo si face mici excursii de o zi, fara sa strangi tot ce ai ca sa poti pleca. Nu vreau sa provoc o polemica intre rulotisti si camperisti, fiecare au avantaje si dezavantaje (chiar si eu sunt un aspirant la un camper).
Un singur sfat va dau: lunile Mai si Iunie sunt cele mai ploiase de la ei, asa ca sa va programati concediul in Iulie. Noi am fost in Iunie si a plouat aproape in fiecare zi, dar avantajul este ca in acea perioada sunt preturi putin mai mici si este perioada dezapezirilor si pe unde mergi e plin de cascade mai mici sau mai mari. Contrar celor spuse de Gigi, ca nu ar mai face traseul... eu as mai merge oricand.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Imposibil nu este cu rulota , ne-a demonstrat-o Gigi Serpescu si George Marcu daaaar cu siguranta foarte comod si mai economicos este cu autorulota dar cu una mai micuta , ideal este sa fie pana in 6 metri ....si aici ar fi de adaugat foarte multe ..cum ar fi ;
-costurile feriboturilor difera foarte mult in functie de lungimea atelajului , tot ce are pana in 6 metri se considera autoturism mic si are un pret rezonabil ...tot ce depaseste 6 metri costurile se dubleaza sau uneori tripleaza ...
-un alt avantaj a unei autorulote mai mici ar fi consumul mult mai redus .

Reteaua de camper stopuri din Finlanda si Norvegia iti reduce costurile camparii aproape de zero :shock: ...Nu exista localitate fara ,,camperstop,, !!!!! unde poti gasi apa si loc unde sa deversezi toaleta ...si poti si inopta fara probleme. Dar pt ca in Norvegia nu este interzis campatul OFF noi am preferat sa ramanem mai mereu pe malul apei sau la poalele unui multe , aproape de natura .

Prin prisma serviciului am cutreierat toata Europa ....din punctul meu de vedere nu exista tara mai frumoasa decat Norvegia !!!!!

Acum cand stau si povestesc cu prieteni cu cei care nu au rulote le sugerez sa mearga macar cu masina sau sa inchirieze un camper mic ...costul inchirieri este amortizat de camparea gratis oferita de camperstopuri ....

Asa cum spunea si George Marcu nu se merita facut tot acest traseu pana la NordCap ...dar pana la Rovanieni prin Finlanda si coborat pe fiordurile Norvegiei se merta macar odata in viata !!!!
Este costisitor datorita costurilor la motorina aproape de 2 eur dar si trecerile cu feriboturile....una peste alta nimic nu este ieftin in zona aceea ...

Noi am economisit foarte mult cu mancarea ...sa va spun de ce ...in urma cu 2 ani la o intrunire rulotistica organizata de FIIC din Croatia am cunoscut fam Vezeteu respectiv Gigi si mama Oli ...mergand sa imi cunosc colegii mama Oli ma invitat la masa sa bem un Jhon eu incercand sa refuz politicos ca nu apucasem sa mananc si parca pe stomacul gol nu mergea ...si a ,,sarit,, imediat ,,Tu crezi ca pleci fara sa servesti ceva cu noi ?? ZI ce vrei sa mananci ??? am ciorba de burta , ciorba de perisoare, supa de pui traditionala moldoveneasca ...,,, etc etc insirandu-mi un vast meniu :shock: ....
Crezand ca este gluma intru in joc si zic ...ok o ciorba de burta ....in secunda 2 se intoarce spre garajul autorulotei deschide o lada si incepe ,,asta nu , asta nu , aaaa gata ,,, ia o caserola din ea urca in camper si in 5 min coboara cu ciorba de burta aburind ....am ramas masca !!!!!!! tot ce isi dorea sa manance avea congelat intr-o lada waeco la -18 grade , orice mancare poate fi pastrata la acea temperatura mult si bine .....pt mine a fost o lectie urmand si eu acest mod care de altfel este foarte practic si economicos....dar nu asta este cel mai important , pt mine este important sa mananc ce imi doresc dar si sanatos ....asa plecam la drum cu mancare facuta din pui , curcan si iepuri de casa crescuti de mama soacra la tara ...un alt avantaj este ca nu risc niciodata sa comand ceva la restaurant si sa mi se aduca cine stie ce si cu cine stie ce gust , sa platesc si cine stie cat si sa nu imi placa 😉 ....

La iesire din Ungaria am mers la Metro si am umplut frigiderul cu lapte dulciuri si una , alta etc etc ....fructe si legume am avut deacasa ...
Intr-un cuvant daca te gospodaresti ...e ok !!!
AAAAaaaaa era sa uit ...a avut Mona un cuptor electric de 300w care cocea paine (aluat congelat cumparat din supermarket) delicios orice mic dejun cu paine calda !!!! am cautat sa cumpar si eu pe la toti dealarii de accesorii pt rulota nu am gasit nicaieri atat de mic sa nu ocupe spatiu ....

ps; multumesc Cipi pt aprecieri ...
si nu te lasa influentat de Serpescu e mai bine cu autorulota ))))))))) si ca sa te convingi ...sa ne zica duomnu Gigi de cate ori a dezgatat rulota ?? )))))
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Nici-o data nu am dezgatat-o, doar ca pe drumul Trolilor nu ai voie cu vehicule sau ansambele de vehicule, care depasesc 12 m; eu am exact 12m. Problema aici e ca drumul e foarte ingust cu panta de pana la 15% si curbele foarte stranse si au o regula tampita: daca te intalnesti cu un autocar in curbe, indiferent ca el coboara sau urca, nu da cu spatele. Nu stiu ce se poate intampla daca esti nevoit sa dai cu spatele, avand rulota la masina, in curba "ac de par" si panta de 15%, asta nu inseamna ca nu trec pe acolo rulotisti nebuni ca noi. Despre plati la feriboturi, are drptate Gigi, numai trecerea de la Tallin la Helsinki m-a costat 290 euro, iar restul intre 25 si 35 pentru 2, 3 km, dar sa nu disperam, ca trecerea de la Vidin la Calafat anul asta m-a costat 49 euro si Dunarea nu are 2-3 km latime si colac peste pupaza, mi-au mai luat si ramanii 30 lei taxa tranzitare port. ( nu mai spun ca se dadea spaga si intrau in fata, nu mai vorbesc de cum arata bacul bulgarilor care cred ca era din primul razboi mondial).
Nu va descurajati rulotisti, mergeti linistiti si aventura va fi cu mult mai frumoasa, aici ma refer la cei cu masini cat de cat puternice; asta nu inseamna ca un Logan cu o rulota usoara nu poate face traseul (cu conditia sa nu cari dupa tine acumulatori inutili, generator de curent inutil, truse de scule total inutile, etc... cine se simte vizat, sa ma contrazica :mrgreen:). Acolo poti dezgata rulota, o lasi in parcare si pleci sa vizitezi doar cu masina, nu eram singurul care facea asta si din cate bijuterii erau acolo, numai batrana mea nu ar fi furat-o. :P
Daca as avea un camper, tot cu rulota as merge ( chiar daca ar trebui sa inchiriez) :mrgreen:.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Serpescu Gheorghe scrie: au o regula tampita: daca te intalnesti cu un autocar in curbe, indiferent ca el coboara sau urca, nu da cu spatele. Nu stiu ce se poate intampla daca esti nevoit sa dai cu spatele, avand rulota la masina, in curba "ac de par" si panta de 15%,
Colegu trebuie sa te lamuresc :mrgreen:
Regula la ei este in felul urmator ; Cei care coboara au intodeauna prioritate , nu trebuie sa fi cu autocarul sau masina mica ...atat ei cat si noi am modificat legea ...pt ca sa constatat ca este mai greu de dat cu spatele in sus decat sa o lasi sa ,,scurga,, la vale in mansalier....ce se poate intampla intr-o curba este alta ,,manacare,, si tine de soferie :mrgreen: ...te asiguri din timp sau pui dulceata sa mearga in fata si sa te avertizeze cu un stegulet :D ....
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

@Serpecu Gheorghe....
Am urmarit topic-ul respectiv la care ai facut referire , care e considerat de mine a fi in top pe acest forum , de fapt avem 2-3 topic -uri care ne reprezinta ca si club de rulotisti ... forum, comunitate de oameni cu aceasta pasiune comuna .
Aceste topic -uri cu poze care te lasa cu gura cascata cu descrieri facute bine sunt adevarate "documentare " pt. multi dintre noi care nu am ajuns inca in nordul Europei , dar din pacare pe cat de mult mi-au placut relatarile voastre pe atat de mult m-au descurajat preturile piperate de la fata locului .... in afara de zona Insule Lofoten unde mi-au retinut atentia cei 20 euro platiti acolo , sau un camper stop pe ici pe colo .... in cazul lui Gigi .... cam peste tot e f. scump .
Facand o paralela cu un camping in Grecia unde chiar daca dai 30 euro stii ca ai piscina , altefacilitati si esti pe malul apei ( vezi cazul Kuyoni ) , aici au fost locuri scumpe care ofereau doar "facilitati " de parcare ( unele ).
Este f importanta si compararea camper - rulota , nu vreau sa mut discutia spre un topic camper versus rulota , dar sunt importante aspectele legate despre negocierea unor viraje sau pante in functie de caii pe care-i ai sub capota , luand in considerare , rulota trasa, greutatea , lungimea sau alti factori ce-si pot lasa amprenta in cazul de fata ....
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Ca sa ma bag si eu in discutie ca doar am fost de 2 ori pe acolo (hi hi hi) depinde cu cine mergi.
Daca ai 2 copii cu tine este aproape imposibil sa te mai misti stanga dreapta cu un camper din locul unde ai campat iar daca mergi in sudul Norvegiei e mai mult decat recomandat sa te poti invarti prin zona.
Daca faci un tur de forta pana la capul nord sa marchezi terenul ( a se citi sa faci un pipi acolo) si apoi fuga inapoi e mult mai bun un camper.
Ca orice alegere sunt avantaje si dezavantaje, eu ca rulotist convins cred totusi ca pentu o tura la Capul Nord e mai bun un camper. In zona peste 80 % sunt campere.
Ca o parere personala, e mult mai frumos si spectaculos sudul Norvegiei decat Capul Nord. Cred ca e mai mult o chestie de orgoliu mersul pana acolo.
Din tura la Capul Nord merita mentionate Insulele Lofoten care sunt deosebite.
Eu unul abia astept sa mai cresc juniorul sa mai trag o fuga pana in Norvegia, un an doi si e gata de drum.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Scrie răspuns