Excursie pe la vecini

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Mihai Gheorghe

Re: Excursie pe la vecini

Mesaj de Mihai Gheorghe »

Asta asteptam Calin, nu consideratii ca unii sunt "peste noi" sau ca nu sunt in NATO! :D Multe impresii, trasee si poze, multumesc!
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Domnule Lisovschi sunt bucuroasa ca a-ti deschis discutia despre frumoasele trasee turistice din Serbia, Muntenegru, Bosnia. Noi vom pleca spre Croatia pe 15 iunie si am dori sa ne dati ceva sfaturi de campare (campinguri, dar nu foarte scumpe) pe traseul Jimbolia-Novi Sad-Ruma-Sarajevo-Mostar-Metkovics-Dubrovnik. Prima noastra tinta este vizitarea orasului Dubrovnik, unde vom campa 3 zile, dupa care ne vom indrepta spre Split, tot asa cu o oprire de 3 zile, pentru a vizita intreaga Coasta a Dalmatiei. Cred ca avem suficient timp de pe 15 iunie, cand plecam din Iasi, pana pe 23 iunie, cand trebuie sa ajungem pe insula KRK, la Rally Adria. Orice sugestie de campare sau vizitare de monumente turistice ne-ar ajuta la o mai buna organizare a traseului de vacanta.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Calin Lisovschi
Membru forum
18

Mesaj de Calin Lisovschi »

din pacate nu stiu ce sfat sa va dau pt traseu... Sunt prea frumoase toate... Noi am fost pe unul din ele "fortati" de locul unde trebuia sa ajungem in Muntenegru. Astfel, traseul a fost Bucuresti - Pitesti - Craiova - Drobeta - Portile de fier - malul Dunarii - drumul spre autostrada spre Belgrad - Pozarevac - stanga autostrada - Krusevac - Kraljevo - Cacak - Uzice - Prjepolje - Bijelo Polje - Podgorica - Petrovac (prin tunel, atentie, stati cu aparatul foto la indemana la iesirea din tunel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! noi am ratat... :( ) - stanga Bar. daca doriti sa mergeti spre Dubrovnik la Petrovac faceti dreapta spre Croatia. Drumul este fantastic!!!!!!!!!!!!! Mai este o varianta prin Canionul Tara, adica din iesirea din Prjepolje la dreapta (este indicator spre Tara), dar noi am evitat-o din cauza marimii rulotei... Oricum, chiar si pe traseul pe care am luat-o, la intrarea in Muntenegru drumul era foarte ingust si nu de putine ori m-am intalnit cu camioane in curba: in dreapta perete - sosea - prapastie, nu aveam loc sa trecem unul pe langa altul, pt ca erau curbe in ac de par si trebuia sa "ciup" din culoarul de pe sensul celalalt... Peisajele de vis, insa daca ati putea merge cu trenul ar fi si mai si, pt ca trenul trece undeva pe varfurile muntilor, peste viaducte si prin tuneluri...Oricum, veti admira apa deosebit de clara si de verde, zici ca e de smarald.

poze imi este greu sa pun, pt ca nu am acces la server, dar va pot da un link; peisajele sunt din Romania (zona Cheia, cand am luat rulota), Serbia, Muntenegru, Albania (unde am gresit drumul, desi navigatia ne spunea ca e un drum peste munti, aparea pe navigatie asfaltat, dar am renuntat ca urcam pe varfuri...), Macedonia, Bulgaria (mai putin, doar in trecere si mai mult din Ruse, unde am prins inchiderea podului pt lucrari...).

http://193.25.104.144/index.php?sfpg=Y2 ... Q4ZjBlOTFk
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER

@klinutzu

0727.19.19.39
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Noi am fost anul trecut in drum spre Slovenia si am avut un ghinion imens:
Greva tractoristilor
La granita pe langa controlul de tip comunist cum se facea in 1980 in Romania cu toate dulapurile si caserolele din frigider deschise, nu s-au sinchisit sa ne anunte ca este greva si ca dupa Belgrad nu se circula in nici o directie.
Niste politisti analfabeti care in afara de sarba nu stiau nimic, nici macar rusa (din 4 masini si vreo 12 indivizi postati la intrarea in Belgrad)
Ne-au trimis din stanga in dreapta dintr-o directie in alta fara sa aiba habar ce drumuri sunt blocate.
Toate astea ne-au costat vreo 700-800 km, 13-14 ore si un strat de noroi pe rulota (noua la primul drum) de 5 cm.
Cand am intrat in Ungaria imi venea sa-l pup pe vames, devenise chiar suspicios la cat de prietenos.
Nu mai merg in Serbia in veci, poate cand s-or mai linisti/aseza lucrurile.
Poate am avut noi ghinion, nu zic nu, dar din punctul meu de vedere sunt un capitol incheiat (pentru o buna bucata de timp).
Alta intamplare au avut-o colegii de la Volvo-club la intoarcere care au mers pe un drum national ce se termina cu un pod rupt. Au intors pe acelasi drum cateva zeci de km pana la prima intersectie unde au putut ocoli dezastrul, nici un semn, nimic.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Popa Violeta
Membru CD
16

Mesaj de Popa Violeta »

Multumesc D-le Marcu pentru aceasta informatie. Acelasi lucru au patit, acum doi ani cand plecau in Croatia, alte doua echipaje ale Clubrv. Le-au scotocit toata rulota. Noi, de obicei, cand ajungem intr-o vama (unde este cazul de vama) spunem ca ne petrecem concediul in tara lor, nu ca suntem in tranzit. Asa am avut noroc de o comportare mai civilizata a vamesilor. Oricum, multumesc inca o data pentru atentionare.
Cu stima,
Violeta Popa
Masina Renault Trafic.
0722686928
Calin Lisovschi
Membru forum
18

din fericire nu am avut probleme in serbia, spre deosebire de muntenegru, desi stiam ca trebuie sa fiu atent... dupa ce am iesit din serbia am calcat putin mai tare acceleratia si la nici 5 km de granita am fost oprit de politie pt viteza; 82 km/h zicea el... desi eu nu aveam mai mult de 70... dar zona era de 50... dupa vreo 10min de parlamentari in care el nu intelegea o iota de engleza, franceza, germana sau chiar romana, iar eu din turuiala lui intelegeam doar "tribunal" am primit actele si am fost admonestat cu... degetul (noroc ca au dat copiii geamurile jos si a vazut dom' politai ca eram cu copii) am reusit saplec. nu va spun ca pe drum, unde vedeam 30 chiar mergeam cu 30... stiam de la cineva care chiar o patise in muntenegru, dar fara rulota: la ei, orice amenda se da la tribunalul din apropiere, unde este prezenta si politia si primaria si salvarea si pompierii, pv-ul fiind scris in prezenta judecatorului... va dati seama ca asta presupune deplasarea dupa masina de politie pana la cel mai apropiat tribunal, nu... ce s-o fi gandit el cand a vazut ditamai sarpele (masina cu rulota), cum parcheaza in fata tribunalului fara sa opreasca circulatia intre serbia si muntenegru... :D

p.s. am incercat si cu niscaiva euroi, dar a facut niste ochi la mine de parca vazuse pe dracu'!
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER

@klinutzu

0727.19.19.39
George Chirila

Mesaj de George Chirila »

Doresc sa va spun ca sarbii mi-au facut o impresie foarte buna . Sunt foarte patrioti si mai ales nationalisti ( in sensul bun al cuvantului ).De la intrarea pana la iesirea din Serbia ,cand ii intrebam ceva (nu vorbesc nici-o limba in afara de sarba )si observau ca sunt din Romania din Cuscre nu ma scoteau ( aluzie la faptul ca in perioada interbelica Printesa Marioara i-a fost sotie Regelui Serbiei ,Alexandru I Karagheorghevici .
M-am oprit cu postarile in Belgrad deoarece ,am facut un subiect similar si pe ACCCR ,si nu am dorit sa icarc si acest forum ,intrucat foarte multi membrii sunt pe ambele forumuri . Daca se doreste pot posta in continuare fotografii si impresii din Ungaria si Romania !
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Da, eu doresc, mai ales ca nu mai intru pe forumul ACCCR. Anul asta intenționam sa traverseze Serbia, dar se pare ca planurile mele de concediu s-au cam daramat pentru vara asta.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Popa Violeta
Membru CD
16

Mesaj de Popa Violeta »

Domnule Chirila si noi am dori sa postati cat mai multe poze si sa ne impartasiti cat mai multe impresii din excursiile dv. prin "vecini". Dupa cum spuneam ceva mai sus, Serbia, Bosnia si Muntenegru ne-ar interesa in mod special pentru a ne croi un traseu spre Dubrovnik, traseu care sa cuprinde cat mai multe obiective turistice.
Cu stima,
Violeta Popa
Masina Renault Trafic.
0722686928
George Chirila

Mesaj de George Chirila »

Buna seara ! Doamna Popa imi pare rau dar nu pot spune nimic desprea spatiul ex-iugoslav ,adica Bosnia Hertegovina sau Muntenegru deoarece nu am ajuns pe-acolo . Am ales sa vizitez estul Ungariei .
Infrastructura rutiera in Serbia este foarte bine pusa la punct ,cu sosele mult mai bune decat ale noastre . Politistii sarbi nu te vaneaza cum se face la noi ,in general oamenii sunt mult mai detasati si zambitori decat la noi.
Preturile sunt sub ale noastre ,iar un euro valoreaza cam 112 -115 dinari sarbesti .Ca sa dau un exemplu 1 litru de motorina (dizel )este in jur de 122 -125 dinari ( depinde de statie ),iar 1 litru de benzina 129 -131 dinari. Un pachet de tigari costa in jur de 115 dinari sarbesti .
Stau foarte prost in schimb la campinguri . Sunt ....praf ,dar praf de tot. Vignieta nu am cumparat deoarece am inteles ca este necesara doar pe autostrazi ( autoput ,asa se numeste la ei ),iar eu nu am circulat pe ele ,decat pe drumuri laturalnice acestora ( am vrut sa vad cat mai multe locuri ).
Calin Lisovschi
Membru forum
18

spre muntenegru am mers o bucata pe autostrada: am platit la iesire cu cardul, moment in care am si fost sunat din tara de la banca sa mi se spuna ca a fost folosit cardul meu in strainatate si daca stiu despre asta... pe vreo suta de km am platit vreo 3 euro, nu stiu daca mergeam mai mult plateam mai mult sau nu.

@klinutzu

0727.19.19.39
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Multumesc Mihai ,dar George a facut mai mult tarmul Dunarii,mai precis valea Timocului.Eu am fost in Muntenegru si Bosnia in anii trecuti ,ca daca mai stateam doua saptamini ma prindea razboiul in Bania Luca in Bosnia.Doream relatii si lamuriri mai recente .Cunosc binisor si Beogradul ,dar vorba ta ,s-au schimbat multe fata de anii de dupa"revolutie"cind am cutreierat acele meleaguri.Incerc sa mai cer lamuriri si la prietenul nostru"Gooagal" :) vorba primarului sect.5.Scuze,citind ce a scris George ,am gresit si am continuat discutia aici .Rog un moderator sa ma treaca acolo unde ceream relatii.Mea culpa ,multumesc .
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Scrie răspuns