Cascada Urlatoarea, formata pe paraul cu acelasi nume, este situata in Muntii Bucegi. Denumirea provine de la zgomotul pe care il fac apele in caderea lor, insa o legenda spune ca, de fapt, vuietul cascadei reprezinta plansul necontenit al unei pastorite, copila jepilor batrani care, speriata de dragostea a doi frati, s-a aruncat de pe stanci,conform turismland.ro
Nu stiu daca este cea mai mare ,sau cea mai mica cascada din Romania ,sau cea mai deosebita ,dar sigur este cea mai accesibila cascada .
Traseul pana la cascada, conform tablitelor informative se face in maxim 30 de minute ,dar eu l-am facut intr-o ora si zece minute !
Se pleaca din vecinatatea telecabinei Busteni - Babele ,pe traseul marcat cu punct rosu merge impreuna cu traseul care duce pe platoul Muntilor Bucegi-Cantonul Jepi la Cabana Piatra Arsa prin Jepii Mari ( orientare triunghi albastru ).Cascada este situata la altitudinea de 1125 m .
Primele 15 minute de urcus pieptis iti scot toate substantele nocive din corp ,plus nicotina ,celor care sunt fumatori .
La punctul numit “La Gratar” drumul se bifurca. Spre dreapta, poteca marcata cu triunghi albastru duce la Cabana Piatra Arsa ,iar traseul cu punct rosu duce spre destinatia finala .Dupa cele 15 minute chinuitoare ,traseul devine "bland " cu cei mai neinitiati si se merge prin padure cam ca in Parcul Herastrau din Bucuresti