Inmatriculari fara plata taxei de poluare / recuperari taxe

Daca v-a impresionat un produs sau serviciu pe care il recomandati colegilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
George Visan
Membru forum
15

Re: Inmatriculari fara plata taxei de poluare / recuperari t

Mesaj de George Visan »

Buna ziua,pot recupera taxa daca am platito in 2007...1600 euro...si ce acte ar trebui la dosar. chitanta nu o mai am dar pot scoate alta de la financiar? cu respect
Visan George Opel Astra Caravan+ Adria Prima
Liviu Began
Membru forum
14

Mesaj de Liviu Began »

Acte necesare pentru recuperarea taxei:
- actele de provenienta a autovehicoluli dintr-un stat UE cu traducerile aferente;
- chitanta doveditoare a achitarii taxei de poluare;
- actele romanesti ale autovehicolului Carte identitate, talon.

Daca nu aveti chitanta se face cerere la finante pt o copie. Daca nu o emit (daca ati platit 1000 euro-asa stiind dvs-) in actiune o sa cerem o taxa de 2000 si va asigur eu ca atunci va apare chitanta in original. Putem cere cat vrem caci actiunea se timbreaza indiferent de valoarea taxei cu suma fixa de 39 de lei si timbru judiciar de 0,15 lei deoarece este o actiune in contencios administrativ.
Oricum, durata este de cca 10 luni cu tot cu recurs.
Pretul este preferential pt membrii clubrv si este in functie de valoarea fiecarei taxe platite.
Pt astfel de detalii tel: 0745040660
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !

Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

Poate la Brasov treburile se misca mai repede. Eu am de anul trecut din martie trei procese pe rol pentru recuperarea taxei , nici pana acum nu s-au incheiat :mrgreen:
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Raul Paltineanu
Membru forum
14
Oras: Codlea
Data nasterii: 14 Oct 1975

Mesaj de Raul Paltineanu »

Nici la Bv nu se misca mai repede, doar daca cunoaste d-l Liviu vreo scurtatura.
Eu am depus actele anul trecut in Februarie si abea acum o saptamana am primit banii.
Autorulota Dethleffs pe Fiat Ducato 2.5 D
raulpaltineanu@yahoo.com tel: 0722548445
Liviu Began
Membru forum
14

Mesaj de Liviu Began »

Enorm de mult . Ceva nu e in regula. Nu se poate da termen asa de indelungat. Chiar in varianta in care s-a dat astfel de termene trebuia facut cerere de preschimbare termen intrucat ai platit taxa imediat ca sa inmatriculezi masina or acuma nu e normal sa te faca sa astepti atat. Mai mult sunt instante care admit si plata dobanzii legale si a inflatiei dar din pacate sunt instante, ca sa nu zic caci chiar judecatori din cadrul aceleiasi instante care dau solutii diferite si resping cererea de aplicare si a dobanzilor si a inflatiei. Deci ASTA ESTE JUSTITIA UNITARA ROMANA. Astia ii avem cu astia votam (ma refer la judecatori). De obicei cand se solicita si plata cheltuielilor de judecata si se admite la fond cauza finantele fac recurs si atunci se lungeste procesul. De doua ori nu am solicitat cheltuieli de judecata, cu gandul ca voi cere eventual in recurs si mi s-a admis actiunea pe fond si finantele n-au mai facut recurs. Deci.......

Stima
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !

Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine
Arcadie Sandu
Membru forum
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 16 Oct 1973

Mesaj de Arcadie Sandu »

Din propria experienta va spun ca se dau termene si mai lungi:
Anul trecut am procedat la angajarea unei firme de avocatura care in numele meu sa scoata toate actele necesare de la institutii (cele care i-mi lipseau) si sa introduca o actiune in instanta pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare, daca in prima faza am crezut ca sa misca greu avocatii am avut surpriza sa primesc de la judecatorie in luna Noiembrie o hartie prin care sunt anuntat ca primul termen in proces este in Octombrie 2012!!!!! O nimica toata 1AN!!!
Deci fiti optimisti "se poate"
Eu personal sunt rabdator pentru ca VREAU sa-mi iau banii inapoi chiar daca mai astept un an (am cerut sa se calculeze inflatia, dobanda si sa se plateasca si cheltuieli de judecata)
Fendt 420 Saphir+ Passat
Liviu Began
Membru forum
14

Mesaj de Liviu Began »

Exact ce va spuneam mai sus. Se putea face o cerere (anul trecut cand ati primit citatia) si sa solicitati preschimbarea termenului.
De recuperat se recupereaza deci merita asteptarea, asta in cazul in care vi se admite si dobandalegala si inflatia pe aceasta perioada.
Succes

Arcadie Sandu
Membru forum
14
Data nasterii: 16 Oct 1973

Mesaj de Arcadie Sandu »

1250 euro "furati cu sudoarea fruntii" ai draqu politicieni.
Scuze de off topic (m-am racorit si eu un pic) :mrgreen:
Fendt 420 Saphir+ Passat
Rusu Mihail
Moderator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Interesant acest subiect si de mare interes...Noi avem 15 procese din care deja primele 7 sint ca si rezolvate...Colegul St. Iuga, a reusit din prima inmatricularea fara plata taxei..deci se poate.. :)
Succes tuturor !
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Scrie răspuns