Inmatriculari fara plata taxei de poluare / recuperari taxe

Daca v-a impresionat un produs sau serviciu pe care il recomandati colegilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Liviu Began
Membru forum
14

Inmatriculari fara plata taxei de poluare / recuperari taxe

Mesaj de Liviu Began »

Asa cum spune si numele topicului inmatriculam autovehicole fara a se plati taxa de poluare sau recuperam taxele deja achitate pentru inmatricularea autovehiculelor, oriunde in tara.
Evident membrii Clubrv au discount.
Stima
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !

Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Re: Inmatriculari fara plata taxei de poluare / recuperari t

Mesaj de Catalin Gigi »

Imi doresc un numar de tel de contact (eventual PM). Asta daca se poate recupera taxa la o masina inmatriculata de un an si jumatate , mentionez ca sunt proprietarul ei din acte .
Liviu Began
Membru forum
14

Mesaj de Liviu Began »

Scuze, am omis. Tel. 0745040660
Da, se poate, indiferent de cand o aveti achitata
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !

Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine
Liviu Began
Membru forum
14

Mesaj de Liviu Began »

Acte necesare inmatricularii fara plata taxei:
- toate actele necesare inmatricularii MAI PUTIN CHITANTA DOVEDITOARE A ACHITARII TAXEI, deci nu se plateste taxa dar se intocmeste dosarul cu actele de inmatriculare ca si cum s-ar inmatricula masina azi cu plata inclusiv a taxei de talon si taxei de inmatriculare

Acte necesare pentru recuperarea taxei:
- actele de provenienta a autovehicoluli dintr-un stat UE cu traducerile aferente;
- chitanta doveditoare a achitarii taxei de poluare;
- actele romanesti ale autovehicolului Carte identitate, talon.

costipopovici
Membru asociat
16

Mesaj de costipopovici »

Procedura fara plata taxei cam cat ar dura orientativ ?
nickul meu este kosfunny
Liviu Began
Membru forum
14

Mesaj de Liviu Began »

costipopovici scrie:Procedura fara plata taxei cam cat ar dura orientativ ?
Circa 3-4 luni, insa ieri am vazut ca noul guvern doreste scoaterea taxei si inapoierea banilor celor care deja au platit taxa. Din pacate nu se stie cand se va emite ordonanta de modificare a vechii legi, cand vor da normelele metodologice de aplicare si de asemeni sub ce forma va fi legea privind inmatricularea autovehiculelor provenind din tari UE sub noua lege.
Parearea mea este ca daca DEJA ati adus masina in tara, sa incepeti procedura pe actuala lege pentru ca indiferent de cum va "suna" noua lege, in baza procesului deja inceput si a hotararii judecatoresti ce se va da prin care serviciul de inamtriculari va fi obligat la inmatricularea vehicolului, veti putea inmatricula masina fara plata taxei.
Un principiu de drept spune ca legea nu opereaza decat penytru viitor, deci NU RETROACTIVEAZA. Or in acest context porocesul inceput si finalizat pe vechea lege va avea caracter obligatoriu pt serviciul de inmatriculari.
Stima.

Doru Bodeanu
Membru asociat
14
Oras: ploiesti
Data nasterii: 19 Dec 1960

Mesaj de Doru Bodeanu »

Va salut,
Foarte interesant subiectul....
Am o intrebare : la vanzarea unei masini inmatriculate fara plata taxei, in urma unei sentinte judecatoresti, se va plati taxa ca la cele cumparate inainte de aparitia taxei ?
Autorulota FORD- HOBBY
tel. 0724670730
Liviu Began
Membru forum
14

Mesaj de Liviu Began »

NU

Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

"Din cate se pare, guvernul a stabilit ca taxa auto a fost incasata ilegal.
Prin urmare, se va adopta un act normativ prin care aceasta taxa va fi restituita iar astfel vor fi anulate procesele intentate statului pentru rambursarea banilor. Victor Ponta a discutat joi cu secretarii din de stat cu privire la gasirea unei solutii iar aceasta pare sa fie cea mai buna.
Pana la urma ar fi o solutie buna in cazul in care ar fi adoptata. Oamenii isi vor primi banii inapoi in timp mult mai scurt. Spunem asta pentru ca stiti si voi cat de mult dureaza un proces in tara noastra.
Ramane sa vedem pe parcurs care va fi deznodamantul."

Sursa: http://www.masini.ro/stiri/noutati-auto ... t=articol1
Vasiliu Ion

Mesaj de Vasiliu Ion »

Buna ziua, am si eu o intrebare; Daca eu am cumparat Tucsonul in 2008 de nou de aici din Romania,cu bani jos,de la un dilar roman din Ploiesti, la imatriculare tot in 2008 in Ploiesti, am achitat la Fisc taxa de 18 milioane de lei,Eu ma incadrez in randul celor care vor putea sa recupereze aceasta taxa? Va multumesc ,jan Omvesel Ploiesti.
Liviu Began
Membru forum
14

Mesaj de Liviu Began »

Vasiliu Ion scrie:Buna ziua, am si eu o intrebare; Daca eu am cumparat Tucsonul in 2008 de nou de aici din Romania,cu bani jos,de la un dilar roman din Ploiesti, la imatriculare tot in 2008 in Ploiesti, am achitat la Fisc taxa de 18 milioane de lei,Eu ma incadrez in randul celor care vor putea sa recupereze aceasta taxa? Va multumesc ,jan Omvesel Ploiesti.
Da ! Toti cei care si-au inmatriculat masinile dupa 1 ian 2007 sub o forma sau alta , adica vanz-cump sau contracte liesing ( atentie taxa era cuprinsa in ultima rata reziduala) isi vor primi taxa inapoi.
Problema este la autovehiculele CE URMEAZA a fi inmatriculate care vor fi conditiile si taxele aferente inmatricularii :shock:

Dragos-Iulian Dobrovat
Membru fondator
19

Mesaj de Dragos-Iulian Dobrovat »

Returnarea taxei de prima inmatriculare o consider o manevra populista.
Poate ati uitat cine a introdus aceasta taxa ..................parca guvernul pnl (ca nici nu merita sa scriu cu litere mari) cu acordul tacit al psd.
Deci cei care sunt si acum la guvernare. Parca nu pot sa o scoata acum si dupa alegeri sa o introduca iar si pe deasupra retroactiv.
Garantat se va face mare tam-tam si dupa alegeri se va uita. Ca si cu masinile de Bulgaria ,, gata cu aceste masini'' ati vazut vreo masura , nici una. Masinile se inmatriculeaza la fel ca inainte si parca sunt din ce in ce mai multe.

Personal pe mine ma intereseaza cat dureaza returnarea unei taxe platite in noiembrie anul trecut si cat costa ?
Chitanta de plata a taxei o am doar in copie pentru ca originalul este la politie si nu se va recupera niciodata.
Cu stima si deosebita consideratiune,
Dragos D

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
Scrie răspuns