Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am un Audi A 6 si am impresia ca arcurile sau amortizoarele s-au cam dus . Cand cuplez remorca nu mai sta atelajul paralel cu solul ,ci se vede ca masina se cam lasa de spate ( nu prea mult ,intradevar ).
Intrebare -As dori sa-i pun suplimentar niste arcuri pneumatice ( dupa cum am vazut eu ,ar fi cam niste perne cilindrice )la masina . Puteti sa ma lamuriti asupra acestor arcuri si cum se pun pe masina ?
Nu stiu daca am ales cea mai reprezentativa imagine .Nici locul unde am oprit nu era perfect plan .
Multumesc pentru eventualele raspunsuri .
George aceasi problema o am si eu cu A6 . Nu este din cauza amortizoarelor sau arcurilor este din cauza ca , cirligul de remoracre este mai jos decit ar fi normal adica la limita de jos . Masoara distanta de la sol a corligului si vei vedea ca este cum iti spun eu .Am testat cu masina goala si cu masina incarcata si sta la fel deci nu este nici din arcuri nici din amortizoare . Daca ar fi cu 7-10 cm mai sus cirligul de remorcare ar fi perfect . Daca vei pune acele amortizoare pneumatice pe masina si da rezultat anunta-ma si pe mine dar nu cred fiindca problema la Audi este din asezarea prea joasa a cirligului de remorcare.
Acuma sa spun ca si eu am avut un A6 si am schimbat amortizoarele ca era cazul, dar nu am observat nici o diferenta, chiar rulota daca statea foarte putin aplecata spre in fata. Arcurile cred ca au mai multa importanta.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Daca se modifica arcurile cum va sta masina cind nu tractezi rulota??? Inseamna ca dupa schimbarea arcurilor nu vom folosi acea masina decit la tractarea rulotei.
Atentieeeeeeeeeeeeeeee nu vorbim aici despre Dacia vorbim despre Audi .
Va multumesc ,domnilor pentru informatii . Eu vreau sa aflu ,concret ,daca pun doar aceste arcuri pneumatice ,( care am inteles ca se baga printre spirele arcului de la masina si se umfla )fara a schimba arcul si amortizorul , auto va sta mai sus fata de acum ? Multumesc
George Chirila scrie:..., auto va sta mai sus fata de acum ? ...
Va sta mai sus, dar nu spectaculos de mult. In schimb nu se va mai lasa masina "cu fundul in jos", iar atunci cand nu le folosesti le poti dezumfla. Varianta pe care am pus-o eu, de la Peti, este montata intre spirele arcului la Vw, amortizorul este separat de arc. Daca ai amortizorul in interiorul arcului, nu merge.
Poti incerca arcuri "ramforsate", insa prezinta dezavantajul ca atunci cand esti fara rulota ai impresia ca circuli cu un tractor.
Multumesc foarte mult domnilor ,multumesc Gabi ,ca va framanta problema mea . Acum sunt la servici ,iar masina acasa ( deh criza ) ,si sunt foarte curios cand ajung sa vad daca amortizorul este in arc ,dar parca din ce imi aduc aminte ,amortizorul ar fi separat . Nu am nici-un prieten cu Audi sa-l rog sa se bage sub masina si sa-mi spuna exact cum sta toata tarasenia .
Cred ca am noroc . M-am uitat azi dimineata ,iar amortizorul este separat de arc ( este pozitionat langa el ).Acum sper ca acele arcuri sau perne cum s-or numi ele sa fie si de calitate . Multumesc pentru sfaturi si idei .