domnu Adi Cucoanes!
plinul ochi?sau considerati plinul cand da pompa afara?
ce greutate are rulota tractata?
cati km ati parcurs cu rulota si ce consum ati realizat la final?
multumesc
Mi se pare ca acest test este cel mai relevant.Nu am nimic cu Loganul,dar din ce s-a scris,am senzatia ca ceea ce afiseaza computerul de bord referitor la consumuri la Logan(mult mai mici in comparatie cu alte masini similare ca si performante,cilindree,etc) sunt doar marketing si nu o performanta inginereasca in domeniul motoarelor a celor de la Renault sau Dacia.Eu nu am computer de bord,nu am diesel ci benzina,e VW,dar cu metoda plinului am verificat consumul si este aprox 10l/100km.Din discutiile cu altii care au tractat cu motoare diesel n-am auzit de asa consumuri mici ca cele postate mai sus,dar demonstrate cu ajutorul BC-lui.Sunt relevante,deci doar testele facute de la plin la plin cu rulota;daca dintre cei care au scris consumurile citite de pe BC vor face si testul cu plinul rezervorului,poate posteaza si aceste rezultate,sa putem compara.Colegul Ovidiu a fost suficient de elocvent.Cica Ovidiu scrie:pt ca am primit mai mult raspunsuri de la cei cu Logan-uri pe benzina
in seara asta ,,am imprumutat,, un Logan diesel de 50kw cu carlig,am facut plinul ochi si am agatat rulota(900kg)si la drum
insa la intoarcere, surpriza dupa ce am facut iar plinul ochi
consum :10,8 l/100 km (cu aerul dat drumul)
ma asteptam la un cu totul alt consum
Atunci,daca BC-urile nu arata eronat,asta ar putea fi o explicatie.Eu am cautat date despre exactitatea consumului afisat de BC la Logan si am gasit utilizatori care au confirmat diferente intre ceea ce arata BC-ul si metoda plinului;au mentionat si de resetarea prealabila;dar cine stie...De aceea aveam indoieli vis a vis de acest consum mic.numai ca:se pot obtine rezultate deformate daca NU se reseteaza de fiecare data computerul