Campinguri Sovata, Lacul Rosu, Durau

Cora Baltes
Membru forum
13

Campinguri Sovata, Lacul Rosu, Durau

Mesaj de Cora Baltes »

Asa cum am promis in topic-ul de prezentare dorim sa impartasim cu voi, cateva impresii si imagini din mini-concediul nostru, inceput la Sovata - bai, camping “Stana de Vale”, abia la plecare am descoperit camping-ul “Vasskert”din orasul Sovata, care este intr-adevar la alt nivel, decat cel cu care suntem noi obisnuiti in Romania. Acolo am vizitat salina Praid (la 6 km distanta de Sovata) si am mai facut cateva drumetii printre care am vazut si partia de ski “Alunis” care nu se ridica la cine-stie-ce standarde!
Asadar : Camping “Stana de Vale” din Sovata - Bai:
-preturi: 10 RON Rulota +masina/ zi, 8 RON persoana/zi, curent inclus, copii sub 10 ani gratuit!
- dotari: toalete relativ curate, loc amenajat pt spalat vase, dusuri cu apa calda non – stop!
- plusuri: curatenie, linistite, umbra, aerisit - in sensul ca nu era inghesuiala - .
- minusuri: lipsa unui loc amenajat pt foc si gratar, am vazut ca unii isi faceau cafeaua dimineata la foc, trebuia sa fim atenti in permanenta sa nu ne afumam rulota..

La plecare am descoperit camping-ul “Vasskert” si am intrat sa facem cateva poze…
- pretul intr-adevar era dublu fata de cel platit de noi, in schimb ai bucatarie complet utilata, grup sanitar impecabil, loc amenajat pt gratar, separeuri pt parcat rulota – camper – cort, un camping intr-adevar frumos, ingrijit, plin de flori!
- minus aici: esti practic in oras, nu chiar la sosea, dar…cine vrea sa scape de oras, nu stiu daca acolo se poate deconecta complet….

Am continuat aventura spre Lacul Rosu – Cheile Bicazului, stiam de pe forum ca acolo nu exista camping-uri amenajate si ne-am pregatit psihic si fizic pentru off !
Totusi, in cautarea locului ideal, intreband in stanga si in dreapta, am oprit la marginea soselei si am vazut o vila aparent parasita “Raza Soarelui” ,am urcat sa vedem care e situatia acolo… …ne-a intampinat Nea Andrei, un paznic care, urma sa aflam ulterior ca traieste de multi acolo…l-am intrebat daca putem campa acolo si eventual sa ne dea curent, a ezitat initial, dar i-am spus ca-i “platim” ceva, dupa care a fost imediat de acord…Am vrut sa stam initial 1 zi, dar asa de mult ne-a placut incat am petrecut acolo 3 zile minunate.
Am facut diverse trasee si activitati cu juniorii din dotare:
Am urcat la Balconul de Piatra si am vazut Lacul Rosu by night – superb!
Cu un efort minim si cu putina vointa poti sa fii un spectator tacut deasupra Cheilor Bicazului. Pe Suhardul Mic exista un punct de belvedere de unde poti sa admiri in liniste frumusetile ascunse ale Cheilor Bicazului. De aici poti sa vezi cum soseaua trece printre zidurile uriase ale muntelui alaturi de raul Bicaz sau locul de unde incep Cheile Bicajelului si Drumul Surducului. Totodata, ti se deschide in fata ochilor Valea Bicajelului cu frumoasele pensiunile construite in stil traditional din lemn sau piatra, Suhardul Mare, varful Hasmasul Mare, forma pe care o are Lacul Rosu in a carui luciu se oglindeste soarele, dar si stancile pline de legende din masivul Ceahlau.
Traseul de drumetie spre Suhardul Mic este marcat cu triunghi albastru si are o lungime de 3 km. Poteca este amenajata si usor accesibila astfel incat in maxim o ora poti sa ajungi cu usurinta pe platoul de pe Suhardul Mic (1344,5 m) si sa admiri frumusetea Cheilor Bicazului.
.
Ne-am dat cu barca pe Lacul Rosu – o experienta frumoasa pt copii!

Unul dintre cele mai spectaculoase trasee de drumetie din Cheile Bicazului incepe la Piatra Altarului: acea stanca imensa cu o cruce in varf. Traseul de drumetie trece prin canionul Laposului, un afluent de stanga a paraului Bicaz..
Dupa un scurt urcus abrupt ajungi la primele cascade create de paraul Lapos. Tocmai datorita acestor cascade, traseul are un potential fotografic deosebit. Deci daca sunteti pasionati de fotografie, luati-va trepiedul si mergeti in canionul Laposului pentru a fotografia aceste cascade.
Cararea urca usor pana la un punct de belvedere. De aici cobori iarasi langa paraul Lapos si treci pe langa ultima portiune a canionului si anume pe langa Piatra Bardos. Bineinteles ca si acest punct al traseului de drumetie te indeamna sa fotografiezi apele involburate sau peretii verticali de stanca.
Iesind din canion, cararea te va duce in sus, catre fanariile ce tin de satul Barnadu, o comunitate izolata din spatele Cheilor Bicazului. Traseul coteste la stanga si urca dealul golas pana sus pe saua Cupas de unde poti admira varfurile Suhardul Mare, Suhardul Mic si Hasmasul Mare.
Efortul pe care il faci pentru a parcurge acest traseu de drumetie din Cheile Bicazului se va merita din plin datorita nenumaratelor cascade de pe paraul Lapos si a privelistii din saua Cupas. Durata de parcurgere este intre 3 si 4 ore.

De mancat am mancat la terasele amenajate de langa Lacul Rosu, foarte ieftin, rapid si bun!

In continuare am ajuns la Durau, din pacate am gresit drumul si am urcat prin Izvorul Muntelui..un drum asfaltat, dar stricat …am flat ulterior ca era “scurtatura”, care nu prea este scurtatura din cauza starii drumului…trebuia sa ocolim Lacul Bicaz, prin Poiana Teiului si sa urcam pe un drum ceva mai lung, dar perfect dpdv al asfaltului.

Oricum am uitat de suparare cand am ajuns in Durau si am vazut Ceahlaul, in toata splendoarea lui…si am gasit relativ repede si un camping care din nou ne-a placut foarte mult.
Este vorba de camping “Leon” din Durau. Sunt niste oameni foarte ospitalieri, la inceput drum! Camping-ul este dotat cu apa calda la dusuri, toalete curate, loc amenjat pt spalat vase, curent, liniste, umbra de brad, curat…cu vedere spre Muntele Imparat.Din nou am simtit si aici lipsa unui loc amenajat pt gratar, dar la cat de obositi am fost, nici asta nu ne-a mai deranjat…
Preturi 30 RON/zi:rulota,masina, curent, 2 adulti + 1 copil taxat!
Legendele pietrelor din masivul Ceahlau sunt la fel de celebre ca si muntele in sine. Formele ciudate pe care stancile le-au capatat de-alungul vremii au dat nastere la numeroase legende ce alimenteaza imaginatia turistilor si aura mistica din jurul muntelui Ceahlau. Exact ca „un urias cu fruntea-n soare” Ceahlaul asteapta calm pe toti cei ce vor sa descopere aceste legende, sa vada pietrele cu forme ciudate si sa simta bucuria de a fi pe varf.
Bineinteles ca am escaladat Ceahlaul…Nu cred ca voi gasi cuvinte potrivite, pentru a descrie maretia si splendoarea acestui munte sacru si ce sentimente m-au navalit ajungand sus.
Oricum traseul ales a fost greu…am fost cu copiii dupa noi si in total am facut 10 ore, oboseala a fost mare, mai ales pentru copii! Aici gasiti descrierea traseului…http://www.viziteazaneamt.ro/2010/08/tr ... ca-dochia/

Obositi fizic, dar odihniti psihic…ne-am intors spre casa, mai “bogati”, mai fericiti si mai plini de asteptare a unei noi aventuri…

Multumim ca ne-ati citit povestea…concediului nostru si speram sa va fie de ajutor!
Las pozele sa vorbeasca…
Fişiere ataşate
Sovata1.jpg
Sovata1.jpg (73.51 KiB) Vizualizat de 5766 ori
Sovata2.jpg
Sovata2.jpg (75.5 KiB) Vizualizat de 5766 ori
Sovata3.jpg
Sovata3.jpg (68.19 KiB) Vizualizat de 5766 ori
Sovata4.jpg
Sovata4.jpg (58.73 KiB) Vizualizat de 5766 ori
Sovata5.jpg
Sovata5.jpg (68.3 KiB) Vizualizat de 5766 ori
Vasskert5.jpg
Vasskert5.jpg (76.84 KiB) Vizualizat de 5766 ori
Vasskert3.jpg
Vasskert3.jpg (59 KiB) Vizualizat de 5766 ori
Vasskert1.jpg
Vasskert1.jpg (69.91 KiB) Vizualizat de 5766 ori
Vasskert2.jpg
Vasskert2.jpg (72.99 KiB) Vizualizat de 5766 ori
Vasskert4.jpg
Vasskert4.jpg (59.54 KiB) Vizualizat de 5766 ori
"Intelligence is like a river; the deeper it is the less noise it makes."

Fam. Baltes, SIBIU
Sharan 1.9 TDI + Rulota Hobby Excellent 460 UFe (2005)
Tel: 0752.11.44.18
Cora Baltes
Membru forum
13

Re: Campinguri Sovata, Lacul Rosu, Durau

Mesaj de Cora Baltes »

Continuare Poze
Fişiere ataşate
Praid.jpg
Praid.jpg (58.96 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Raza Soarelui1.jpg
Raza Soarelui1.jpg (52.71 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Raza Soarelui2.jpg
Raza Soarelui2.jpg (39.9 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Lacul Rosu By Night.jpg
Lacul Rosu By Night.jpg (59.65 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Lacul Rosu pe barca.jpg
Lacul Rosu pe barca.jpg (63.99 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Rulota noastra vazuta de pe Suhardul Mic.jpg
Rulota noastra vazuta de pe Suhardul Mic.jpg (64.72 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Canionul Lapos.jpg
Canionul Lapos.jpg (68.61 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Saua Cupas.jpg
Saua Cupas.jpg (64.38 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Odihna bine-meritata.jpg
Odihna bine-meritata.jpg (57.8 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Camping Leon - Intrare.jpg
Camping Leon - Intrare.jpg (68.84 KiB) Vizualizat de 5764 ori

Fam. Baltes, SIBIU
Cora Baltes
Membru forum
13

Mesaj de Cora Baltes »

Si inca cateva...
Fişiere ataşate
Camping Leon - Durau.jpg
Camping Leon - Durau.jpg (65.3 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Camping Leon - Durau1.jpg
Camping Leon - Durau1.jpg (66.06 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Camping Leon - Durau2.jpg
Camping Leon - Durau2.jpg (62.02 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Spre Ceahlau.jpg
Spre Ceahlau.jpg (61.41 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Stnaca Panaghia.jpg
Stnaca Panaghia.jpg (61.23 KiB) Vizualizat de 5764 ori
O alta lume.jpg
O alta lume.jpg (60.22 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Dovada.jpg
Dovada.jpg (56.26 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Ramas bun.jpg
Ramas bun.jpg (50.46 KiB) Vizualizat de 5764 ori
Cascada Duruitoare.jpg
Cascada Duruitoare.jpg (69.64 KiB) Vizualizat de 5764 ori

Fam. Baltes, SIBIU
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Multumim Cora pentru frumoasa si documentata descriere, un bun inceput pe forum, tineti-o tot asa !
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Foarte frumos ! Multumim pentru imagini si comentarii !
Ele se constituie intr-o minunata pledoarie pentru vizitarea acestor locuri.
Orice problema are o rezolvare practica
Panait Valentin
Membru asociat
16

Cora Baltes scrie:Este vorba de camping “Leon” din Durau. Sunt niste oameni foarte ospitalieri, la inceput drum! Camping-ul este dotat cu apa calda la dusuri, toalete curate, loc amenjat pt spalat vase, curent, liniste, umbra de brad, curat…cu vedere spre Muntele Imparat.Din nou am simtit si aici lipsa unui loc amenajat pt gratar, dar la cat de obositi am fost, nici asta nu ne-a mai deranjat…
Preturi 30 RON/zi:rulota,masina, curent, 2 adulti + 1 copil taxat!¦
Cora, te rog posteaza din nou cateva poze din campingul de la Durau si denumirea lui...vreau sa ajung cateva zile acolo .
Multumesc !
VALI,
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Pana iti raspunde Cora, sau poate Violeta, ai aici : http://www.campingdurau.ro/
Orice problema are o rezolvare practica
George Stanescu
Membru asociat
15
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 14 Dec 1963

Mesaj de George Stanescu »

Camping LEON din Durau-Un camping spatios situat intr-o zona muntoasa impadurita,cu dusuri,toalete spatioase,curate.Ca dotari si zona super ok, dar de fiecare data cand am campat aici,manelistii ne-au stricat buna dispozitie cu muzica lor pana la 2,3,noaptea.Conducerea campingului nu se implica in asigurarea climatului de liniste de care cred ca toti avem nevoie in concediu,pacat.Din acest motiv voi evita acest camping in viitor.
Hobby 450
Octavia Break
Lorena Blaga
Membru forum
15

Mesaj de Lorena Blaga »

Frumoasa excursie, frumoase locuri! Tot respectul ptr. plimbareti! E clar ca le-ati insuflat celor mici placerea ptr. drumetie :).
Am facut si noi traseele din zona Lacul Rosu - Cheile Bicazului iar la sfarsitul lunii septembrie intentionam sa atacam Ceahlaul.
Numai bine!
Opel Astra H Caravan + Beyerland 430 DM Vitesse
Panait Valentin
Membru asociat
16

George Stanescu scrie:...Ca dotari si zona super ok, dar de fiecare data cand am campat aici,manelistii ne-au stricat buna dispozitie cu muzica lor pana la 2,3,noaptea.Conducerea campingului nu se implica in asigurarea climatului de liniste de care cred ca toti avem nevoie in concediu,pacat.Din acest motiv voi evita acest camping in viitor.
Dupa postarea lui George si dupa o convorbire telefonica cu acesta(salutari :) ) am luat hotararea de a merge in acest camping http://www.campingdurau.ro/ in cursul saptamanii pentru a evita mai sus amintitii ''babuini autohtoni''.
Acolo, stand de vorba cu tanarul ce administreaza locatia am adus in discutie si acest aspect deranjant, mi-a spus ca s-au luat masuri in aceasta privinta, chemandu-se chiar jandarmii in doua randuri si ca acum nu mai sunt probleme. Auzind aceste lucruri am decis sa stam pana sambata sa verificam pe pielea noastra cele afirmate, am fost placut surprins sa constat ca noaptea de vineri spre sambata a fost extrem de linistita desi campingul era plin in proportie de 80%.
Cateva poze din camping si de pe traseul catre cabana Fantanele - Cascada Duruitoarea.

Imagine

Imagine

Imagine
Ceahlaul vazut din fata rulotei
Imagine
Intrarea in camping
Imagine
prin padure
Imagine

Imagine
Cabana Fantanele
Imagine

Imagine
:mrgreen:
Imagine
Cascada Duruitoarea
VALI,
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Imi place sa cred ca ati admirat Ceahlaul. Am vazut ca ati urcat si la Duruitoare - locul nostru de liniste. Sper ca frumusetile de pe plaiurile moldave sa va atraga si sa le vizitati cat mai des. Daca stiam data cad sunteti la Durau veneam si noi. Numai ca noi ne cazam, de obicei, la prietena mea, la camping Ursulet, gard in gard cu Leon.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Panait Valentin
Membru asociat
16

Popa Violeta scrie:Daca stiam data cad sunteti la Durau veneam si noi.
In perioada aceea dumneavoastra erati pe valea Vaserului, va plimbati cu mocanita 😉
Dar ne vedem la baloane...la o afinata :D
VALI,
Scrie răspuns