Africa cu rulota sau autorulota

Excursii facute cu masina, avionul, vaporul ...
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Catalin Gigi
Membru forum
14
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Africa cu rulota sau autorulota

Mesaj de Catalin Gigi »

Vin si eu cu rugamintea sa primesc cateva sfaturi de la cei care au fost prin zona chiar si fara RV.
Chestii legate de vize , taxe, am inteles de la cineva ca ar trebui sa fac niste vaccinuri inainte etc etc .
Pana unde se poate cobora spre polul sud ??
Daca mai sunt doritori accept cu placere un partener de drum .

Multumesc anticipat !!

ps; nu am deschis topicul la propuneri deoarece inca nu sunt hotarat 100% si aici la calatorii in strainatate informatiile pt eventualii doritori pot ramane si la anul sau peste 2 ani .
Cica Ovidiu
Membru forum
14
Oras: craiova
Data nasterii: 19 Apr 1967

Re: Africa cu rulota sau autorulota

Mesaj de Cica Ovidiu »

salut Gigi!
exista un site ce are si forum pe care poti gasi informatii punctuale de la oameni care au fost in Africa
astept decizia unui moderator daca am voie sa dau link-ul
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Catalin Gigi
Membru forum
14

Mesaj de Catalin Gigi »

Deoarece moderatorii nu ti-au dat nici un raspuns vin cu rugamintea sa imi dai totusi pe PM acel link ...cu toate ca eu il consider util si nu ar avea de ce sa supere pe cineva daca ar fi expus si aici ca doar asta este rolul forumului sa ne ajutam reciproc.
Cica Ovidiu
Membru forum
14
Oras: craiova
Data nasterii: 19 Apr 1967

Mesaj de Cica Ovidiu »

am primit astazi acceptul a 2 doi moderatori (Rusu Mihai si Predonu Nelu) si atasez link-ul promis
aici orice persoana interesata poate gasi informatii pretioase de la oameni ce au fost sau planuiesc expeditii
Atentie!
majoritatea expeditiilor au si componente OFFROAD !
e clar ca pt un RV (camper sau/si rulota) se vor alege numai acele portiuni ce pot fii parcurse cu respectivul atelaj
link-ul promis:

http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?433-Expeditii

ps; pt cine considera util sa isi faca un cont (mocca)si pe respectivul forum
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Catalin Gigi
Membru forum
14

Mesaj de Catalin Gigi »

Multumesc Ovidiu .
Cristian Steriopol
Membru forum
17

Mesaj de Cristian Steriopol »

Pentru informatii despre Africa de nord poti discuta si cu Gerard de la Exis , a umblat destul pe acolo !
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

De obicei Gerard si Roxana iarna o petrec pe meleaguri africane.Anul trecut ,datorita evenimentelor din Egipt si Libia ,au preferat Spania si Portugalia.De fapt s-au intilnit cu Mihai Rusu.Poti cere ceva relatii de la el .Eu cit am discutat cu el(Gerard),m-au incintat cele spuse .Succes ,daca esti hotarit pentru asa deplasare . 😉
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Catalin Gigi
Membru forum
14

Mesaj de Catalin Gigi »

Multumesc pt raspunsuri .

Totul a plecat de la invitatia fratelui meu care locuieste in Spania de 10 ani in Isla Cristina , la granita cu Portugalia si ma gandeam ca daca tot ajung acolo ar fi si pacat sa nu merg sa vad Gibraltarul ...Odata ajuns acolo dar si pt a nu regreta ulterior ca am facut atata drum , am zis sa culeg ceva informatii si sa trec si in Africa sa vad Marocul si Casablanca ...astept si alte sugestii cu obiective de vizitat in Africa de Nord.

ps ; nu ma cunosc foarte bine cu Gerald dar din spusele amicilor este o persoana deosebita si cu siguranta imi va da ceva relatii si de ce nu poate la iarna facem un traseu impreuna .
Catalin Gigi
Membru forum
14

Mesaj de Catalin Gigi »

Am primit pe mail de la un amic acest link ...am navigat si eu un pic pe el si pare interesant ...este vorba despre un eveniment care are loc odata pe an in care este vorba despre inconjorul Africi intr-o caravana , eveniment inceput in 2007 , foarte interesant acest traseu ...si eu care credeam ca este imposibil !

http://www.africapeacecaravan.org/photosgb.htm
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Nu prea inteleg eu ce vrei, dar ar trebui sa te uiti putin la tv sa vezi ce se intampla in tarile respective. Astfel de expeditii se pregatesc poate ani de zile, dar daca vrei sa mergi in Maroc, acolo cu putin noroc ajungi la Casablanca. In general acolo merg nordicii sau daca vrei sa te lauzi ca ai trecut cu rulota in Africa, atunci poti merge in unul sau cele doua orase ale Spaniei de pe continentul african. Cat despre Polul Sud, uita! Mai spunea cineva din Constanta ca vrea sa ajunga in China sau Tibet, astfel de expeditii se fac cu masini off road si f.f.f. bine echipate.

P.S. Acest topic ar trebui mutat la propuneri, nu la calatorii deja facute.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Scrie răspuns