Radu Pascu scrie:
[...]
4. se ridica NUMAI cu ajutorul rotii de pe protap
Asta inseamna ca rulota nu este cuplata la masina. Cand e suspendata pe cei 2 butuci gasiti pe marginea drumului (daca-i gasiti!) va sta intr-o pozitie foarte instabila si nu va beneficia de nici o frana: daca terenul este inclinat, in momentul in care rotile rulotei sunt ridicate de la sol o sa plece unde vrea ea. In plus in momentul in care rulota este suspendata in acest mod, aproape 1/2 din greutatea rulotei este transferata rotii de protap. Poate tine, poate se rupe... Eu zic ca cine are roata de rezerva la rulota poate sa tina in rulota si un cric, astfel incat sa nu fie nevoit sa apeleze la asemenea improvizatii.
Sorin Hagiescu scrie:
[...]
El mi-a recomandat sa-l folosesc pe cel de la mașina pt. ca este foarte bun.
Probabil depinde un pic si de masina, si de rulota. Trebuie facuta o proba care sa evidentieze urmatoarele: Cricul poate fi introdus sub sasiu cand rulota are roata pe pana, cricul se poate fixa in mod corespunzator de sasiu, are cursa suficient de lunga astfel incat sa permita schimbarea rotii. Eu am fost in rulota cu rulota pe marginea drumului, am vazut cum se misca toata cand trece un TIR pe langa mine. N-as vrea sa o vad suspendata pe un cric firav de autoturism in timp ce trece acelasi TIR pe langa mine, as vrea sa o stiu stabila.