Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am un generator electric 850 w cu ungere separeta. Intrebarea mea pentru cunoscatori: uleiul se scimba sau se completeaza? daca se schimba, cind se face lucrul asta, la ce interval, sau care este criteriul?
Marius, in general aceste intrebari isi gasesc raspunsul in manualul de intretinere al generatorului respectiv.
Fiecare fabricant are mentiunile proprii de care trebuie tinut cont pentru o exploatare cat mai buna si in parametri.
Daca nu mai ai manualul, exista varianta sa-l cauti pe internet, sau, sa prezinti colegilor tipul generatorului, poate vreunul dintre noi, avand acel manual, te va putea ajuta. Scrie ce model e generatorul.
Daca generatorul este nou,primul schimb la 10 ore de functionare iar urmatoarele din 100 in 100 ore functionare,in conditiile unui ulei bun(sintetic).Asa se recomanda in manualul de utilizare pt.Kipor IG 1000.
Marius Beldiman scrie:... uleiul se scimba sau se completeaza? daca se schimba, cind se face lucrul asta, la ce interval, sau care este criteriul?
Eu am un AGTde 6kw cu motor Honda GX 390. Dupa 30 de ore era trecut ca trebuie schimbat uleiul, pentru prima data. Sa verifici mereu nivelul la ulei, nu trebuie sa-l scapi fara sau pe nivel nimim. Cred ca la modelul tau trebuie sa fie uleiul pana in capat. Uleiul il schimbi la un anumit numar de ore de utilizare, sau verifici jorja si il schimbi cand isi schimba culoarea. Cu cat il schimbi mai des, cu atat te va tine mai mult motorul.
Pe langa schimbarea uleiului la motoare trebuie acordata atentie si filtrului de aer ! Cu cat motorul "respira" aer mai curat , cu atat va functiona mai bine si durata lui de viata va fi prelungita !
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
Marius Beldiman scrie:Multumesc Gabi!
.. am completat doar nivelul de ulei, insa deseara o sa merg si o sa fac schimbul!
..
Am observat si eu ca generatoarele « chinezesti » cam papa ulei, probabil din aceasta cauza au si avertizari scrise cu litere mari pe carcasa ca la fiecare utilizare sa verifici nivelul uleiul. La Honda, dupa 28 de ore de functionare nu mi-a consumat nici un gram de ulei, era full nivelul. La urmatoarele 30 de ore la fel. :roll: