cauciucuri recomandate

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Sandu Toma
Membru forum
17

Re: cauciucuri recomandate

Mesaj de Sandu Toma »

Sper ca in topicul urmator vei gasi raspunsurile cautate : viewtopic.php?f=8&t=2192

Inca un site util : http://en.wikipedia.org/wiki/Tire_code
Orice problema are o rezolvare practica
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Marius Ulesan scrie:165 sr 13 82 s : asta e tot ce scrie pe anvelopa
In link-ul indicat apare asa ca in imagine.185 65 HR 13
Litera H in cazul de fata(si care este inaintea literei R care inseamna radial) are explicatia in tabelul din foto 2 si scrie ca e indicele de viteza.
foto 1
foto 1
simbol.jpg (51.2 KiB) Vizualizat de 3642 ori
foto2
foto2
tabel.jpg (53.55 KiB) Vizualizat de 3642 ori
La speed symbol scrie ca litera S care se afla in fata literi R(radial) simbolizeaza limita maxima de viteza la care este calculata anvelopa,in cazul de fata 180 Km/h.Litera H (din exemplu) corespunde vitezei de 210 km/h.
eu asta inteleg referitor la "s"-ul dinaintea literi R (din acest link).
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Marius Ulesan
Membru forum
14
Oras: Targu Mures
Data nasterii: 21 Iul 1975

Mesaj de Marius Ulesan »

aveti dreptate domnule Odenie Sergiu si va multumesc ca mi-ati deschis ochii
in link-ul dat de d-l sandu toma scrie ca inainte de 1991 litera care semnifica viteza constructiva era pusa inainte de R = radial
deci am rezolvat aceasta problema cu ajutorul dvs si va multumesc (chiar ieri am testat frigiderul ..si merge.... deci berea va fi rece :D
Skoda Octavia 2 4x4 si Beyerland 430 tm
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Ma bucur ca s-a rezolvat problema.Acuma,daca e vorba despre anvelopele in uz.de pe rulota,poate ar fi bine sa vedeti si anul de fabricatie: viewtopic.php?f=61&t=3117 .Sigur,rulotele ruleaza mult mai putin decat masina,de aceea uzura fizica a benzii de rulare este aproape inexistenta,dar imbatranirea cauciucului este inevitabila.Producatorii dau cel mult 6 ani ca perioada in care anvelopa nu prezinta probleme datorate imbatranirii cauciucului.In realitate le folosim mai mult.Astfel,eu la rulota mea am constatat ca desi profilul era aproape ca nou,ele aveau 10 ani si la o examinare mai atenta am descoperit niste fisuri fine,datorate imbatranirii cauciucului.Ca atare,cu tot regretul le-am inlocuit.Daca la masina,o explozie,datorata unui cauciuc imbatranit,slabit in structura,in functie de viteza poate provoca/sau nu daune(sau tragedii) in trafic,un asemenea incident la rulota,poate provoca tragedii pe sosele.Eu m-am socotit si pentru 400-500 lei(valoarea a doua anvelope),nu merita riscul unui incident care poate provoca pagube materiale incomparabil mai mari si chiar multe alte tragedii in cazul unui accident provocat de explozia unei anvelope.Daca aveti respectivele anvelope,care dateaza dinainte de 1991,sau oricum peste 8-9 ani vechime,poate ar fi bine sa le verificati,chiar daca au profilul bun.(Sa ajunga si berea in siguranta si tot rece la destinatie... 😉 )Pentru a preveni o imbatranire prematura,sunt diverse solutii gen balsam cu care se pot aplica pe talonul anvelopei;in afara de culoarea neagra si aspectul pe care-l da cauciucului,solutia il protejeaza impotriva actiunii razelor ultraviolete sau al gerului iarna.Eu am luat asa ceva la cca 25 lei un flacon de solutie si periodic le aplic pe anvelope un strat,inclusiv la masina.

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Cum "descifram" marcajele de pe anvelope

Mesajde Odenie Sergiu » 06 Noi 2009, 21:16

Tot pe VW forum,am gasit un link interesant care explica semnificatia marcajelor de pe anvelope.Mie mi se pare destul de explicit,interesant si...util.Este folositor si in cazul masinilor si al rulotelor.Aici explica printre altele,chiar mai exact,cum putem afla data la care au fost fabricate anvelopele si la modele dinainte de anul 2000.Este in engleza,dar nu cred sa fie un impediment.Sper sa fie de folos. http://www.carbibles.com/tyre_bible.html

Ca sa studiezi cat mai bine o problema,incearca s-o intelegi mai intai...
Orice problema are o rezolvare practica
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

Va rog frumos la mine pe eticheta de la anvelope scrie asa 089R 175 R13 S228 T c RFD cine poate sa descifreze ce inseamna va rog mult sa imi spuneti si mie cele 175 -13C pe care le=am luat sunt foarte putin mai balonate si din cauza aceea intra si ies greu asta fiindca am comandat anvelopele de pe talonul rulotei adica simplu 175 13 C Dupa care am observat ca rezerva are eticheta pe ea dar sincer nu am reusit sa descifrez cea ce ar vrea sa spuna simbolurile de pe etichita,
Mentionez ca este marca BRIDGESTONE -tubelles
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
adriancodasul
Membru forum
12
Oras: Sfantu Gheorghe
Data nasterii: 27 Aug 1959

Mesaj de adriancodasul »

Greu este sa parcurg toate informatiile ce sunt postate aici referitor la pneuri (cu tot cu ajutorul lui "cauta"), am hotarat sa postez un PPS, in speranta ca va fi de ajutor. Pacat" extensia nu este permisa"!
Ford Focus, VW old Beetle - Bergland 360 EKT.
Costachi Gabriel
Membru forum
15

Mesaj de Costachi Gabriel »

Fa-l RAR! :P
Gaby, Tantzy, Alexandra si Tasha. Craiova-Dolj.
Dacia Logan 1.5dci, Beyerland Vitesse 3-80/2.
adriancodasul
Membru forum
12

Mesaj de adriancodasul »

Costachi Gabriel scrie:Fa-l RAR! :P
L-am facut , daraaa... nu merge, cred ca e prea mare.Adrian
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Atunci se poate pune pe http://s4.transfer.ro/ trimitand cuiva pe mail;se copiaza link-ul care-l dau ei de unde se poate downloada timp de zece zile(cat il tin la ei pe server si se copiaza aici (link-ul)iar cine doreste il poate downloada de la adresa specificata.Doar timp de 10 zile,dar decat nimic...bun si asa.

Gavriil Stiharul
adriancodasul
Membru forum
12

Mesaj de adriancodasul »

Ok, sper sa mearga , eu am verificat si a mers, si sa fie de folos!!!. Drumuri bune cu "casuta" !! Adrian http://dl.transfer.ro/transfer_ro-22jun ... f5c059.zip
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Merge,l-am luat deja.

Gavriil Stiharul
Scrie răspuns