din pacate nu stiu ce sfat sa va dau pt traseu... Sunt prea frumoase toate... Noi am fost pe unul din ele "fortati" de locul unde trebuia sa ajungem in Muntenegru. Astfel, traseul a fost Bucuresti - Pitesti - Craiova - Drobeta - Portile de fier - malul Dunarii - drumul spre autostrada spre Belgrad - Pozarevac - stanga autostrada - Krusevac - Kraljevo - Cacak - Uzice - Prjepolje - Bijelo Polje - Podgorica - Petrovac (prin tunel, atentie, stati cu aparatul foto la indemana la iesirea din tunel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! noi am ratat... :( ) - stanga Bar. daca doriti sa mergeti spre Dubrovnik la Petrovac faceti dreapta spre Croatia. Drumul este fantastic!!!!!!!!!!!!! Mai este o varianta prin Canionul Tara, adica din iesirea din Prjepolje la dreapta (este indicator spre Tara), dar noi am evitat-o din cauza marimii rulotei... Oricum, chiar si pe traseul pe care am luat-o, la intrarea in Muntenegru drumul era foarte ingust si nu de putine ori m-am intalnit cu camioane in curba: in dreapta perete - sosea - prapastie, nu aveam loc sa trecem unul pe langa altul, pt ca erau curbe in ac de par si trebuia sa "ciup" din culoarul de pe sensul celalalt... Peisajele de vis, insa daca ati putea merge cu trenul ar fi si mai si, pt ca trenul trece undeva pe varfurile muntilor, peste viaducte si prin tuneluri...Oricum, veti admira apa deosebit de clara si de verde, zici ca e de smarald.
poze imi este greu sa pun, pt ca nu am acces la server, dar va pot da un link; peisajele sunt din Romania (zona Cheia, cand am luat rulota), Serbia, Muntenegru, Albania (unde am gresit drumul, desi navigatia ne spunea ca e un drum peste munti, aparea pe navigatie asfaltat, dar am renuntat ca urcam pe varfuri...), Macedonia, Bulgaria (mai putin, doar in trecere si mai mult din Ruse, unde am prins inchiderea podului pt lucrari...).
http://193.25.104.144/index.php?sfpg=Y2 ... Q4ZjBlOTFk
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER
@klinutzu
0727.19.19.39