Tarile nordice sau Cap Nord 2011.

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Raspuns pt Vlad

Mesaj de Catalin Gigi »

Laurentiu sa ma suni inainte ...
Iar daca vrei sa afli mai multe urmareste si topicul unde am facut pregatirile, organizarea , propunerile de traseu etc etc ...

http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=100&t=4786

Am avut un traseu bine pus la punc si documentat ...asta datorita colegului Octavian Pop care a pus la punct fiecare detaliu ...asa cum zicea si George Marcu ;
George Marcu scrie:Super documentare, agentie de turism nu alta.
Asteptam impresiile, live sau inregistrate.
Am ratat din cauza vremii safari de balene si din cauza oboselii si a lenei care pusese stapanire pe noi dupa 3 saptamani si 10mi de km ...stanca Prejketolen ...care am zis noi sa o lasam pt data viitoare cand o sa ne dorim sa aprofundam sudul Norvegiei care are foarte multe locuri de vizitat intr-un perimeru mai mic ...si nu mai trebuie sa facem atatia km ....

Un sfat de care sa ti cont neaparat ...incearca sa ajungi in aceeasi perioada in care am fost si noi deoarece daca ajungi mai devreme risti sa te ploua non stop ....iar mai tarziu se inchid marea majoritate a locurilor care reprezinta o atractie turistica ...inchizandu-se sezonul...

Succes !!!

ps; nu iti doresti un partener de drum pt sudul Norvegiei ??? :mrgreen:
VladLaurentiu
Membru forum
13
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 16 Sep 1988

Re: Tarile nordice sau Cap Nord 2011.

Mesaj de VladLaurentiu »

Catalin Gigi >> Da man o sa te anunt, numai ca mi-am propus sa calatoresc mai incetisor ... o tara pe luna sau la doua luni :P ceva de genul full time traveller ... O sa plec acum pe traseul Bulgaria, Grecia, Turcia si Cipru, iar urmatoarul "traseu" va fi : Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Germania, Austria, Slovenia ... Eu imi fac traseul (obiective turistice, intalniri cu localnici, etc.) de genul :

Click HERE 1

A : Balgarevo, Kavarna
B : Balchik
C : Albena, Balchik
D : Golden Sands, Varna
E : Varna
F : Devnya
G : Nesebar Municipality
H : Sozopol
I : Malko Tarnovo
J : Sliven
K : Stara Zagora
L : Kazanlak
M : Shipka
N : Hisarya
O : Asenovgrad
P : Bansko

Click HERE 2

A : Bansko
B : Melnik, Sandanski
C : Petrich
D : Rila Monastery, Rila
E : Skakavitsa, Samokov
F : Sofia
G : Brestnitsa, Yablanitsa
H : Vratsa
I : Rabisha, Belogradchik
J : Belogradchik
K : Vidin
L : Pleven
M : Dryanovo
N : Veliko Tarnovo
O : Preslav
P : Shumen
Q : Pliska, Kaspichan
R : Isperih
S : Ruse
Renault trafic suprainaltat
Catalin Gigi
Membru forum
15

Mesaj de Catalin Gigi »

Este superb ceea ce ti-ai propus sa faci felicitari... ma bucur ca ai rabdare sa stai atat de mult plecat , eu dupa o luna incep sa ma plictisesc si mi se face dor de casa ... acum trecand iar peste aceste poze mi sa facut dor de Norvegia :D ...sper sa nu uiti sa te incadrezi in perioada 1iulie -1 aug pt a prinde si noptile albe dar si o vreme mai buna !!!

Daca ai planificat deja traseul pt Norvegia sa il atasezi te rog ...sunt curios .!!
Catalin Gigi
Membru forum
15

Mesaj de Catalin Gigi »

Foarte multe fotografii le am datorita colegilor Octav si Mona in special care este o profesoara in arta fotografiei...de fapt reiese si din fotografii ....
Cele mai spalacite sunt ale mele ...dar usor usor am invatat si eu de la ea cate ceva ...sarumana Mona .

Apropo la inceputul acestui topic care a fost facut pe graba printre picaturile de timp liber avute pe traseul frumoasei excursii v-am spus ca am pierdut o gramada de poze...sunt bucuros ca intr-un final am reusit recuperarea partiala a loc cu ajutorul unei firme secializate de recuperari date ...costa foarte mult ....dar pt mine a meritat ca sunt poze cu amintiri si locuri pe care nu o sa le mai vizitez niciodata ...spun asta ca era vorba de portiunea de traseu de la Letonia-Fillanda-Nord-Cap....cu 120km inainte de a ajunge la ,,capatul pamantului,, dintr-o graba am dat sa se copieze cardul pe leptop si dupa am dat delete pe card pt a-l folosi iar ...si am constatat ca nu se copiase tot ...decat o parte ...ulterior ma linistit Octav spunand ca exista o madalitate de recuperare a datelor ...am incercat si noi dar nu ne-a reusit atunci pe loc . Acum le am pe toate mai putin filmuletele mele ...dar a facut Octav suficiente si e Ok...

Sa continui cu pozele ;

Am mai selectat cateva cu casutele din AMATCIEMS care erau in constructie si am putut sa le vizitam si noi ...si am constat ca sunt facute dupa ,,sablonul,, romanesc de acum cateva sute de ani ...adica acoperite cu stuf :mrgreen:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Dupa cum vedeti propietarul era rulotist ))))))))...

Imagine

Apropo ...nu ai cum sa auzi ciripitul pasarelelor daca nu le creezi conditii ...aceste casute erau peste tot la ei in pomi si pe apa chiar !!!

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pt ca Octav stie toate limbile folosite in mod curent ne era usor sa socializam ...
Imagine

Imagine

Cutie postala aflata la intrarea pe ,,mosie,, ...fiecare casa avea cateva hectare de pamant , padure, lac ...superb !!!

Imagine

Imagine

toate drumurile sunt neasfaltate...asfalt exista numai de jur imprejur ca un fel de sosea de centura ...

Imagine

Fetele dupa vro 2 ore de mers pe jos prin orasel se odihneau ...iar ,,durasel,, filma ...

Imagine

Imagine
Catalin Gigi
Membru forum
15

Re: Marea Baltica si Tallinn

Mesaj de Catalin Gigi »

Aici am facut o pauza pt a baga picioarele in Marea Baltica ...in apropiere de Tallinn .

Imagine

Imagine

Curios ...unul cauta metale pe plaja .

Imagine

Din cauza frigului am renuntat la baie ))))) si am bagat decat degetele ))))

Imagine

Doamna ii pazea papucii cautatorului de metale...
Imagine

UPSSS ma prins cand ii faceam poze ....si a strigat la el IGOOOOR ...m-am intors brusc transpirat )))))
am zis in gand ...nu mai fac...nu mai fac ..)))

Imagine

Mona fotografia...

Imagine

Octav filma...
Filmuletele o sa le selectez si o sa le urc pe yotube si o sa va pun linkurile .. ..

Imagine

Geanina aduna pietre ...

Imagine

Imagine

Iar eu mangaiam nisipul care era extraordinar de fin ...

Imagine

Imagine

Dupa consultarea traseului ...
Imagine

Am luat=o usor spre Talinn ...

Imagine

Unde am ajuns cu bine dar nu am prins loc la fery si am ramas pt a doua zi...prilej pt care am colindat cu bicicletele prin Talinn ...un oras vechi dar frumos ...

un model de casuta ....a pozat Geanina 3000 de case ...ma zapacit cu redu putin sa fac poza uite ce frumoasa si modesta este asta ...
Imagine

Imagine

Imagine

Ne-am indreptat direct catre parcare de la ferybot...
Imagine

Imagine

Unde am si parcat si am plecat haihui prin oras cu bicicletele ...
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

in Talin as reveni oricand, Helsinki nu prea m-a incantat.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Catalin Gigi
Membru forum
15

Re: Talin noaptea ...

Mesaj de Catalin Gigi »

Uite atunci niste poze din Tallinn :D
Da intradevar Tallinnul este mai interesant ...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Orasul vechi este perfect conservat ...portiuni intregi sunt acoperite cu sticla si sunt luminate pt a se vedea ...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Nu toate pozele sunt foarte clare deoarece eram inca la inceputul lectiilor predate de Mona ....
Catalin Gigi
Membru forum
15

Mesaj de Catalin Gigi »

La astia si cimitirele sunt frumoase :mrgreen:
Dar si interesante...nu exista garduri nici la morminte dar nici la cimitir de jur imprejur ...

Imagine

Imagine

Imagine

O postare cam morbida ...dar am vrut sa vedeti si voi ca TOT dar absolut totul la ei este frumos ...
Catalin Gigi
Membru forum
15

Tarile nordice sau Cap Nord 2011.Helsinki !!!

Mesaj de Catalin Gigi »

Imagine

Imagine

Primul vas gigant aparut in cale ...Din acel moment am inceput sa zic de cateva zeci de ori pe zi WOOOW in functie de cat de impresionant era peisajul wooow-ul era mai lung )))))) .

Imagine

Imagine

Un coleg vorbaret...

Imagine

Nimerind intre Dethleffs-uri ,,firesc., a inceput comparatia ...ai vazut draga ca ala are usa pana jos...da ai vazut ca a lu' ala are portbagaj deasupra si uite asa a ramas ,,mica,, dupa primul concediu ))))

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Dupa imbarcare a trebuit sa parasim camperul si sa mergem pe punte sus...nimeni nu are voie sa ramana in masina , nu ca mi-as fi dorit ...la ce priveliti erau afara ...superb....

Imagine

Imagine

Ei au arborat steagul lor ...

Imagine

Iar eu pe al nostru ))))...stegulet ce a fost plimbat pana la;

capatul pamantului !!! asa cum imi place mie sa spun !!

Imagine
Catalin Gigi
Membru forum
15

Re: ,,Capatul,, Pamantului ,Cap Nord 2011, Helsinki

Mesaj de Catalin Gigi »

Continuare poze de pe vasul cu care am facut transversarea de la Tallinn la Helsinki ...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Aproape de intrarea in portul de la Hesinki privelistea este magnifica ...vasul trece printre niste insulite .
Imagine

Imagine

Coborarea de pe vas si iesirea din port .

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Odihniti dupa o noapte prelungita dar si dupa plimabarea relaxanta cu vasul am decis sa ne continuam drumul stiind de la colegii nostri care au fost inaintea noastra ca nu e chiar atat de interesant Hesinki ....si cum ne astepta ,,Mos Craciun,, am dat bice inainte....
Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe »

Excursia voastra este fabuloasa si bine faci ca ne impartasesti in continuare imagini. Sigur, este alta lume, locuri, peisaje , oameni, traditii..., sunt impresionante si mai ales fascinante! Ti-a cam trebuit timp sa ne impartasesti mai mult...! :D
Intr-un timp relativ scurt ati parcurs/ vazut, o parte din Europa care de obicei este ocolita.
Catalin Gigi
Membru forum
15

Tarile nordice sau Cap Nord 2011. !!!!

Mesaj de Catalin Gigi »

O mare parte din pozele care le vedeti acum mi-au parvenit recent ....am scris si mai sus ...dintr-o greseala absurda am sters un card de 16 G ...era sa imi vina rau pe acolo ...si o sa vedeti si de ce ...din cauza pozelor care eu am crezut ca nu o sa le mai recuperez niciodata..poze unice care clar nu o sa mai am ocazia sa le mai fac vrodata deoarece traseul de dus catre Nord Cap nu prezinta atat de mult interes ca cel de intors respectiv sudul Norvegiei pe care avem de gand sa il revedem...

DECI... am avut noroc...un amic ,,calculacios,, a sunat alti ,,meseriasi,, ...aceia ne-au indrumat la o firma din Bucuresti ...acestia nu au facut nimic ...am primit cardul inapoi ...ulterior tot din vorba in vorba am inteles ca cea mai tare firma in recuperari de date ar fi la Cluj dar nu merita deranjul spuneau unii ca ar costa foarte mult si deobicei acolo ajung harduri cu date nicidecum card cu poze...eu am insistat si l-am trimis....dupa un timp am primit raspuns ca este prea complicat deoarece am apucat sa fac poze iar pe card ...nu facusem multe dar suficient pt a strica ...si au zis ca ar mai fi o varianta sa il trimita in Ungaria ...nu aveam de ales si am acceptat ...dupa iar un timp am fost sunat din Ungaria de un roman care lucra pt ei si ma intrebat daca sunt deacord sa imi extraga pozele dar fara filmulete ...pretul ramanand acelasi ...am acceptat pt ca imi doream acele poze .

Topicul a fost mutat de Vali Panait de la ,,imagini...,, la ,,calatorii in strainatate,, ....noi acolo am pun niste poze de pe drum la repezeala ....ulterior ramanand asa (((.

Acum cu aceste poze pot sa le oranduiesc un pic cat de cat ...Mi-ar fi placut ca in acest topic sa fiu ajutat de povestitorul grupului Octav ...deoarece el are notate si totate datele (km, motorina, coordonate etc etc ) stiti foarte bine cad de meticulos este ,,d'om ijiner,, dupa cum a pus la punc fiecare detali care tinea de traseu ...dar aceste date ce tin de traseu foarte bine detaliate se regasesc in topicul de la propuneri pt concedii ...acesta de jos;
viewtopic.php?f=100&t=4786
Scrie răspuns